Rizstorta? Sajttorta? Őrült nagy dilemma, melyik legyen a következő nasi. 😀 De döntésképtelenek vagyunk, így egyesítettük minden gasztronóm-kívánságunk EBBEN a sütikében.
Ő a fahéjas-áfonyás RIZSPUDINGOS SAJTTORTA.
Ti is szeretitek ezeket a „keverék” sütiket?
Hát képzeljétek, a családban SENKI nem szerette a rizs édes megnyilvánulását (WTF??), így csak magamnak nem volt kedvem csinálni… aztán úgy döntöttem, mégis meglepem magam vele, mert a Peak Whey Selection fahéjas rizspudingos íze ÜVÖLTÖTT érte, hogy hát ez sütibe IS való!!!
És mi történt?? Egy szelet jutott belőle!!! (agggrrhhh) Mert kiderült, EZT a tejberizses tortát azok is szeretik, akik a hagyományosat nem…
Tippek diétázóknak: ez a megszokott receptjeimhez képest kicsit magasabb szénhidrát tartalom fele billennek – de nem kell megijedni, mivel ha mondjuk basmati rizzsel csinálod, akkor a felszívódása nem lesz gyors – plusz nem önmagában eszed a rizst, hanem más lassú felszívódású összetevőkkel 🙂
— edd edzés után/előtt, szuperül betölt 🙂
— ha délutáni nasiként eszed, akkor egy kisebb szeletet vágj (vagy csak kis szelet maradt, mert a többiek megették? …) és 20 g sűrűre kevert joghurtos fehérjével öntsd nyakon. Mennyei mannaaaaa….
Előkészítés | 20 perc |
Sütés/főzés | 30 perc |
Mennyiség |
szelet
|
- 50 gramm (gluténmentes) zabpehelyliszt
- 25 gramm Peak Whey Selection fehérjepor fahéjas rizspuding
- 100 gramm cukormentes almapüré vagy 1 nagy tojás
- 50 gramm joghurt
- ízlés szerint fahéjas eritrit
- 100 gramm rizs (a legjobb a kerekszemű)
- 500 ml növényi tej
- 2 db tojásfehérje
- 1 db tojássárgája
- 25 gramm Peak Whey Selection fehérjepor fahéjas rizspuding
- 1 tk konjak liszt vagy 10 gramm pudingpor
- ízlés szerint édesítő, fahéj
Hozzávalók
Az alja
A rizspudinghoz
|
- A tészta-alj hozzávalóit összegyúrjuk, majd a sütőpapírral bélelt kapcsos tortaforma (18 cm-es) aljába nyomkodjuk. Egy amolyan kenhető masszát kell kapnod.
- Tedd be az előmelegített (170 fok) sütőbe 10 percre elősütni.
- A krémhez főzd meg a rizst a tejben. Nem kell, hogy csutkára elfője a levét, mert még jön hozzá cucc 😉 Plusz a sütőben még fog puhulni a rizs is!
- A tojásokat válaszd ketté. Keverd a rizses masszába (miután kihűlt) a sárgáját, a fehérjeport, a konjak lisztet/pudingport és az édesítőt.
- Verd fel a tojásfehérjét kemény habbá, majd forgasd bele a rizses masszába. Ízesítheted gyümölccsel: áfonya, alma, mandarin mint passzol ehhez a fahéjas ízvilághoz. Hoppá, hát a meggy is akár 🙂
- Öntsük az alapra a krémet, és tegyük vissza sülni még 160 fokon 25 percig!