-+=
Olvasási idő: 2 perc

Rizstorta? Sajttorta? Őrült nagy dilemma, melyik legyen a következő nasi. 😀 De döntésképtelenek vagyunk, így egyesítettük minden gasztronóm-kívánságunk EBBEN a sütikében.⁠

Ő a fahéjas-áfonyás RIZSPUDINGOS SAJTTORTA. ⁠

Ti is szeretitek ezeket a „keverék” sütiket?

Hát képzeljétek, a családban SENKI nem szerette a rizs édes megnyilvánulását (WTF??), így csak magamnak nem volt kedvem csinálni… aztán úgy döntöttem, mégis meglepem magam vele, mert a Peak Whey Selection fahéjas rizspudingos íze ÜVÖLTÖTT érte, hogy hát ez sütibe IS való!!!

És mi történt?? Egy szelet jutott belőle!!! (agggrrhhh) Mert kiderült, EZT a tejberizses tortát azok is szeretik, akik a hagyományosat nem…

33,5% OFF mindenre a Peakshopban! Kezd az ÚJ évet, még egészségesebben, a Peakkel!

Tippek diétázóknak: ez a megszokott receptjeimhez képest kicsit magasabb szénhidrát tartalom fele billennek – de nem kell megijedni, mivel ha mondjuk basmati rizzsel csinálod, akkor a felszívódása nem lesz gyors – plusz nem önmagában eszed a rizst, hanem más lassú felszívódású összetevőkkel 🙂

— edd edzés után/előtt, szuperül betölt 🙂
— ha délutáni nasiként eszed, akkor egy kisebb szeletet vágj (vagy csak kis szelet maradt, mert a többiek megették? …) és 20 g sűrűre kevert joghurtos fehérjével öntsd nyakon. Mennyei mannaaaaa….

Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 30 perc
Mennyiség
szelet
Hozzávalók
Az alja
  • 50 gramm (gluténmentes) zabpehelyliszt
  • 25 gramm Peak Whey Selection fehérjepor fahéjas rizspuding
  • 100 gramm cukormentes almapüré vagy 1 nagy tojás
  • 50 gramm joghurt
  • ízlés szerint fahéjas eritrit
A rizspudinghoz
  • 100 gramm rizs (a legjobb a kerekszemű)
  • 500 ml növényi tej
  • 2 db tojásfehérje
  • 1 db tojássárgája
  • 25 gramm Peak Whey Selection fehérjepor fahéjas rizspuding
  • 1 tk konjak liszt vagy 10 gramm pudingpor
  • ízlés szerint édesítő, fahéj
Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 30 perc
Mennyiség
szelet
Hozzávalók
Az alja
  • 50 gramm (gluténmentes) zabpehelyliszt
  • 25 gramm Peak Whey Selection fehérjepor fahéjas rizspuding
  • 100 gramm cukormentes almapüré vagy 1 nagy tojás
  • 50 gramm joghurt
  • ízlés szerint fahéjas eritrit
A rizspudinghoz
  • 100 gramm rizs (a legjobb a kerekszemű)
  • 500 ml növényi tej
  • 2 db tojásfehérje
  • 1 db tojássárgája
  • 25 gramm Peak Whey Selection fehérjepor fahéjas rizspuding
  • 1 tk konjak liszt vagy 10 gramm pudingpor
  • ízlés szerint édesítő, fahéj
Elkészítés
  1. A tészta-alj hozzávalóit összegyúrjuk, majd a sütőpapírral bélelt kapcsos tortaforma (18 cm-es) aljába nyomkodjuk. Egy amolyan kenhető masszát kell kapnod.
  2. Tedd be az előmelegített (170 fok) sütőbe 10 percre elősütni.
  3. A krémhez főzd meg a rizst a tejben. Nem kell, hogy csutkára elfője a levét, mert még jön hozzá cucc 😉 Plusz a sütőben még fog puhulni a rizs is!
  4. A tojásokat válaszd ketté. Keverd a rizses masszába (miután kihűlt) a sárgáját, a fehérjeport, a konjak lisztet/pudingport és az édesítőt.
  5. Verd fel a tojásfehérjét kemény habbá, majd forgasd bele a rizses masszába. Ízesítheted gyümölccsel: áfonya, alma, mandarin mint passzol ehhez a fahéjas ízvilághoz. Hoppá, hát a meggy is akár 🙂
  6. Öntsük az alapra a krémet, és tegyük vissza sülni még 160 fokon 25 percig!

Kedvenc bounty-d fitten ITT!

rizspuding

rizspudingos sajttorta

Vidd el a BOMBABIZTOS és CUKORMENTES bejgli receptet - amit a Peak CUKRÁSZA készített.