Van az úgy, hogy a legegyszerűbb receptek okozzák a legnagyobb örömet. Nemcsak azért, mert secc-perc alatt kész, és utána a konyha nem úgy fest, mintha egy trópusi vihar tevékenykedett volna helyetted… hanem mert nagyon finomak.
És meg fogtok lepődni! Nagyon diétás – nem mindenmentes, mert nem azért sütünk, hogy aztán nulla közeli kalóriával és energiával magunkra ejtsük a bemelegítő súlyt a teremben… – és csupa BESZEREZHETŐ hozzávaló van benne. Igen, amit akár a fél km-es körzetedben is meglelhetsz… de legalábbis nem kell őserdei expedíciót szervezni értük! 🙂
Túró, zab, protein. Az örök hármas, amivel akár száműzhetnének is egy lakatlan szigetre, hiszen szerintem minden nap tudnék mást készíteni belőle… 🙂 Így született ez a hétvégi kényeztető muffin…ami bizonyítja:
Lehet egészségesen és diétásan EGYSZERŰT és FINOMAT sütni… amit fitt-élettől és “poroktól” távol álló családtagok is örömmel (és gyorsan, még nem figyelsz, hanem posztolsz…) megeszik…
ERRE szeretnélek Titeket megtanítani!
Diétásat, finomat és mutatósat sütni NEM NAGY DOLOG!!! Legalábbis nem nagyobb kihívás, mint a párunkkal megértetni, hogy miért van szükségünk minden évszakban (öhhh, najóóó..hónapban….) egy új kistáskára. 🙂
Előkészítés | 10 perc |
Sütés/főzés | 20 perc |
Mennyiség |
darab
|
- 120 gramm darált zabpehely
- 50 gramm Peak Slim Secret Protein fehérjepor zsírégetőkkel termékminta Túrós-ciromos 50 g
- 250 gramm zsírszegény túró
- 3 db tojás (M)
- 150 gramm joghurt
- 150 ml cukormentes mandulatej
- ízlés szerint édesítő
- 150-200 gramm szeder
Hozzávalók
|
- A szeder kivételével keverd össze alaposan az összes hozzávalót - én egy késes botmixert használtam, az gondoskodott arról. hogy aztán itt tényleg mindenki vegyüljön mindenkivel.
- Utána hajigáld bele a szedret - ne tessék spórolni, ő adja a muffinok lelkét! Ahogy sül, olyan lesz, mintha kis lekvárcseppek lennének benne!
- Melegítsd elő a sütőt, addig töltsd szilikonos formákba a tésztát.
- Süsd 20 percig közepes fokozaton.
- Ha megszilárdult és vadul illatozik, biztos kész! 🙂 Örvendünk, kivesszük és türelemmel várjuk, hogy kihűljön - csak utána buheráld ki a formákból. Hidd el, szépen ki fognak jönni, ha nem forrón molesztálod őket. Amúgy is hidegen a legfinomabb!