-+=
Olvasási idő: 2 percAz egyik legfelkapottabb receptek közé tartozik a tiramisu…
Az eredeti a receptet a cukrászsuliban tanultam. A titka a főzött tojáskrém – ami NEM okoz szalmonellát, mert hőkezelt. Ellenben mesésen krémes állagot ad, és ízt – na ettől lesz olyan a tiramisud, amitől mindenki elalél.
És megmondom még, hogyan tudod feldobni és diétásabbá tenni:
- Mascarpone és tejszín kell bele – de lehet kapni light verziót a mascarponeból (Aldiban). Fele annyi kalória, és az ízértéke ugyanolyan masszív. Ennél “light”-osabb, ha Skyr joghurtot használsz. Ha még jobban javítani akarok a fehérje értékén, akkor az íze miatt is, nagyon szeretem a Fehércsokis Slim fehérjét használni – 1-2 evőkanállal simán beletehetsz!
- A babapiskótát meg lehet csinálni diétásan házilag. Ez szokott bonyolult lenni, és sajnos a boltokban a cukormentes babapiskóta rotka, de az is búzalisztes. Erre tök jó megoldás, ha a Peak FAST CAKE sütiport használod. Ehhez CSAK VÍZ kell, és mikróban 2 perc alatt megvan a diétás, fehérjedús, finom piskóta!!! Csak össze kell vágni hosszúkás alakra!
- A jó minőségű kávén se bukd el. Legyen finom a kávé!
- Most az íztuning kedvéért a rétegeket megcsurgattam a Peak CUKORMENTES ÉTCSOKI krémjével… HÁT EZ VALAMI FENOMENÁLIS, ahogy a kávé és az étcsoki íz összeér… ráadásul a Peak étcsokis krémecske nemcsak cukormentes, de vegán is!
Előkészítés | 30 perc |
Sütés/főzés | 10 perc |
Pihentetés | 1 éjszaka |
Mennyiség |
adag
|
Hozzávalók
1 csomag babapiskóta VAGY:
- 120 gramm Peak FAST Cake - Bögrés süti por cukor és fehér liszt nélkül karamellás
- 120 ml víz
A krémhez
- 300 gramm light mascarpone
- 3 db tojás (L-es)
- 300 gramm habtejszín 30%-os verődik fel a legjobban
- ízlés szerint édesítő
- 4 evőkanál Peak Slim Dark Choco Cream - cukormentes étcsokoládé krém 350g
- ízlés szerint apróra tört dió
- 10 gramm zselatin + 50ml víz a feloldáshoz
A kávéhoz
- 200 ml Nescafe opcionális - bármilyen finom kávé mehet
Hozzávalók
1 csomag babapiskóta VAGY:
A krémhez
A kávéhoz
|
Elkészítés
- Ha nem babapiskótát használsz: akkor a Peak Fast Cake sütiport keverd ki vízzel, és mikróban, maximális teljesítményen süsd 2-3 percig.
- A tojásokat VÍZGŐZ felett főzzük "csípőre": ez azt jelenti, hogy tegyél fel egy edény vizet - ha forr a víz - rá egy másik tálba a tojásokat elkavarva, és folyamatosan keverd addig még el nem éri azt a hőfokot, amikor az ujjad beledugva csípi. (Ez kb 60 fok.) Ha ez megvan, vedd le és kihülésig kézi robotgéppel verd habbá. (Fogod látni, a folyós tojás kihabosodik, megnő a térfogata, és krém lesz. Ez kb 5-10 perc.)
- Keverd a tojásos részhez a mascarponét 4 részletben. Először robotgéppel, majd az utolsó 2 adagot spatulával. A zsír így nem fog kicsapódni .Legvégül a felvert tejszínnel keverd el.
- A zselatint hidratáld, és öntsd a krémbe.
- A babapiskóta vagy a Fast Cake bögrés piskótákat vágd fel hosszú szeletekre, és mártsd a kávéba - csak 3 mp re elég.
- Rétegezd egy edénybe: piskóta-étcsokis krém - diószórás - mascarpone krém-.... ameddig van anyag! Egy éjszakára tedd hűtőbe!