Múltkor mikor a fehérjés-túrós tiramisut készítettem nem fogyott el minden teljes kiőrlésű babapiskótám. Így ki kellett találnom valami jó kis receptet a maradék felhasználására. Ugyanolyan krémes desszertet nem akartam, mint a korábbi, és most valami új megoldás volt a célom. Most is volt otthon túróm, amit szintén fel akartam használni, de azért egy egész más sütit, pontosabban egy sütés nélküli gyümölcsös tortát sikerült alkotnom.
OKÉ, tudom a babapiskóta GÁZ a diétában.
Ez teljes kiőrlésű búzalisztből készült babapiskóta, sütemények készítéséhez kiváló alapanyag. Az összetétele még vállalható azoknak, akik csak kicsit diétáznak éppen. 🙂 Összetevői: teljes kiőrlésű búzaliszt, cukor, tojás (29%), térfogatnövelő szer (E 503ii, E 500ii, E 341ii), virágméz, sovány kakaópor, vanília aroma.
Átlagos tápérték 100 g babapiskótában:
Energia: 1567 kJ (373 Kcal)
Zsír: 4,9 g ebből telített: 1,8 g
Szénhidrát: 70,6 g ebből cukrok: 3,7 g
Fehérje: 10,2 g
Só: 0,5 g
Csak 3,7 gramm cukor, szóval oké, még bevállalhatod ezt a sütit!
Én 12 szeletre vágtam, így 1 szele tápanyagtartalma:
85 kcal, 8,8 g fehérje, 9,3 g szénhidrát és 1,2 g zsír.
A korábbi babapiskótás receptet itt találod!
Előkészítés | 15 perc |
Sütés/főzés | 0 perc |
Pihentetés | 2-3 óra |
Mennyiség |
20 cm-es körátmérőjű forma
|
- 25 darab teljes kiőrlésű babapiskóta
- 250 gramm zsírszegény túró
- 50 gramm Peak Whey Protein Concentrate fehérjepor málna tasak 1000g
- 100 gramm fagyasztott málna
- 15 gramm zselatin
- 1 deciliter víz
- fél citrom leve
Hozzávalók
|
- Először készítsük el a krémet: a zselatint főzd fel 1 dl vízben, majd add a túróhoz a fehérjeporral és a citromlével együtt. Egy botmixerrel dolgozd össze. Úgy csináld, hogy nem kell simára turmixolnod, mert kis rögök maradjanak a túróban (amennyiben nem eleve krémtúróval dolgoztál). Keverd a túrós-fehérjés krémhez a gyümölcsöt.
- Egy (szilikon) tortaforma vagy más kör alakú tál alját rakd ki babapiskótákkal. Szorosan rakosgasd őket egymás mellé, ahol kell, ott törd félbe a piskótákat, a lényeg, hogy töltsd ki az edény alját velük. A krém felét oszlasd el a psikótákon, majd újabb babapiskóta réteg következik, de most ellenkező irányba fordítva rakd őket (ld. kép).
- Végül fedd be a tortát a maradék krémmel. Tedd a hűtőbe pár órára, de akár egy napra is. Tálalás előtt díszítsd málnával vagy több féle bogyós gyümölccsel. Jó sütizést!