Mind ismerjük a lisztel behabart / berántott főzelékeket, na ez annál sokkal jobb! Önmagával van sűrítve, ezzel sokkal szebb színe is lesz a főzeléknek. Akkor lássuk is a hozzávalókat!
És Mivel ritkán eszem húst, és vannak ilyen “húsundoros” napjaim ? – ezért is vettem elő a Peak Fasírtport – ami 5 perc alatt kész!
A Peak Fasírtport imádom! Ennek alapvetően finom, fűszeres íze van – de nincs benne hús, szóval vega változatra tök jó… ellenben az íze is finom lesz! ITT nézheted meg a Peak FASÍRTPORT!
Előkészítés | 10 perc |
Sütés/főzés | 15 perc |
Mennyiség |
adag
|
- 1 kg fagyasztott zöldborsó
- 400 ml víz
- 1 teáskanál étkezési keményítő
- 3 dl kókusztejszín
- só, bors, petrezselyem vagy koriander
- 100 gramm Peak MeatBalls with collagen - fasírt (por)
- 80 ml víz
Hozzávalók
A főzelék
A fasírt
|
- A fagyasztott borsót öntsük egy lábasba, majd öntsük rá a vizet és kezdjük el főzni, adjunk hozzá sót és borsot.
- Amikor a borsó már megpuhult nagyjából, vegyük ki belőle kb. a felét, keverjük hozzá a keményítőt és a kókusztejszínt és botmixerrel pürésítsük.
- Keverjük vissza a pürét a maradék borsóhoz, majd addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik.
- Ha kész vagyunk, tálalásnál szórjuk meg egy kevés korianderrel
- A fasírthoz keverjük el a vizet, gyúrjunk gombócokat és süssük ki kókusz vagy MCT olajon.
Hozzászólások
Eddigi hozzászólások a "Zöldborsófőzelék diétásan" című cikkhezA hozzávalók listájából kimaradt a kókusztejszín. Mennyi kell belőle? 🙂
Szia Kriszti,
Ízlés szerint, Móni
Megkérdezhetem, hogy mennyi kókusztejszín kell ehhez a mennyiséghez? Milyen márkát használtál belőle? Előre is köszönöm!