-+=
Olvasási idő: 2 perc

Mind ismerjük a lisztel behabart / berántott főzelékeket, na ez annál sokkal jobb! Önmagával van sűrítve, ezzel sokkal szebb színe is lesz a főzeléknek. Akkor lássuk is a hozzávalókat!

És Mivel ritkán eszem húst, és vannak ilyen “húsundoros” napjaim ? – ezért is vettem elő a Peak Fasírtport – ami 5 perc alatt kész!

A Peak Fasírtport imádom! Ennek alapvetően finom, fűszeres íze van – de nincs benne hús, szóval vega változatra tök jó… ellenben az íze is finom lesz! ITT nézheted meg a Peak FASÍRTPORT!

30% OFF mindenre a Peak Karácsonyi vásárban! Vigyél egészséges dolgokat Karácsonyi Ajándékba, az egész Családodnak!

Tápanyagadatok
Zöldborsófőzelék diétásan
Mennyiség egy adagban
Energia (kcal) 231 Ebből zsírsavak (kcal) 54
% DV (napi érték)*
Összes zsír 6g 9%
Szénhidrát 24g 8%
Fehérje 13g 26%
* Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ / 2000 kcal).

Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 15 perc
Mennyiség
adag
Hozzávalók
A főzelék
  • 1 kg fagyasztott zöldborsó
  • 400 ml víz
  • 1 teáskanál étkezési keményítő
  • 3 dl kókusztejszín
  • só, bors, petrezselyem vagy koriander
A fasírt
Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 15 perc
Mennyiség
adag
Hozzávalók
A főzelék
  • 1 kg fagyasztott zöldborsó
  • 400 ml víz
  • 1 teáskanál étkezési keményítő
  • 3 dl kókusztejszín
  • só, bors, petrezselyem vagy koriander
A fasírt
Elkészítés
  1. A fagyasztott borsót öntsük egy lábasba, majd öntsük rá a vizet és kezdjük el főzni, adjunk hozzá sót és borsot.
  2. Amikor a borsó már megpuhult nagyjából, vegyük ki belőle kb. a felét, keverjük hozzá a keményítőt és a kókusztejszínt és botmixerrel pürésítsük.
  3. Keverjük vissza a pürét a maradék borsóhoz, majd addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik.
  4. Ha kész vagyunk, tálalásnál szórjuk meg egy kevés korianderrel
  5. A fasírthoz keverjük el a vizet, gyúrjunk gombócokat és süssük ki kókusz vagy MCT olajon.

Több sós vegan recept ITT!

Zöldborsófőzelék

Zöldborsófőzelék diétásan

Vidd el a BOMBABIZTOS és CUKORMENTES bejgli receptet - amit a Peak CUKRÁSZA készített.