A New York-i sajttortát, ha egyszer megkóstolod vagy örök szerelemre számíthatsz vagy soha többet nem eszel belőle. Én az első csoportba tartozok ezért megpróbáltam most reform alapokra fektetni ennek a mennyei édességnek a receptjét. Szerintem az élmény így is 100%-os, viszont bűntudatmentes változatban. 🙂
Hozzávalók:
- 4 ek. Slim Secret Protein citromos-túrótorta ízben
- 250 gramm zabpehely
- 500 gramm light sajtkrém
- 150 ml görög krémjoghurt
- 8 ek. édesítő
- 4 lap zselatin
- 5 citrom
- 3 ek. kókuszolaj
Elkészítés:
A sütőt melegítsd elő 200 fokra légkeveréses fokozaton.
A zabpelyhet a kókuszolajjal jól keverd el és egy tortaforma alját béleld ki vele úgy, hogy teljesen szorosan belenyomkodod a zabpelyhet. Ne legyenek rések.
Tedd be a sütőbe és 10 perc alatt süsd aranybarnára, majd hagyd egy kicsit kihűlni.
Közben a krém hozzávalóit: sajtkrém, krémjoghurt, Slim Secret citromos-túrótorta ízű fehérjepor, édesítő 1 egész citrom leve keverd alaposan össze.
4 ek. vízben melegítsd fel a 4 lap zselatint, de ne forrjon! Lassan adagold a krémhez és ezt is jól keverd el a masszában.
Végül 4 bio citromot karikázz fel és díszítsd a torta tetejét. Hagyd 1 éjszakát a hűtőben pihenni, de legalább 4 órányi időt legyen a hűtőben mielőtt felszeleteled.
Egészségedre! 🙂