Már összeírtad, hogy mi lesz a karácsonyi menü? Na és persze megvannak már az ajándékok? Te mit szeretnél karácsonyra? 🙂 Ha még nincs ötleted, akkor most szeretnék egy kicsit segíteni Neked néhány olyan finomsággal, ami biztosan jól mutatnia az ünnepi asztalon.
FEHÉRJÉS KÓKUSZOS HÓEMBEREK
Keverj össze egy nagy tálban 15 dkg darált diétás kekszet, 2 evőkanál eritritolt és 3 evőkanál kókuszos vagy vaníliás fehérjeport. Adj hozzá 5 dkg olvasztott kókuszzsírt és 5 dkg Coconuty-t. Dolgozd össze és kb. 10-15 percig hideg helyen pihentesd. (Ha sűrűnek érzed a tésztát, akkor egy kevés tejjel hígíthatsz rajta.) Formázz belőle gömböket, majd hempergesd meg kókuszreszelékben őket. Ezután pedig csak a fantáziád szab neki határt, hogy milyen kis hóemberkéket szeretnél készíteni.
GLUTÉNMENTES MÉZESKALÁCS
Keverj el 35 dkg rizslisztet, 1 teáskanál mézeskalács fűszerkeverékkel és 1 teáskanál szódabikarbónával. Langyosíts meg 12 dkg vajat és 20 dkg mézet. Add a liszthez az enyhén felvert 2 db tojássárgáját és a mézes részt és gyúrjuk tésztává. Csomagoljuk fóliába, majd tedd legalább 60 percre hűtőbe. Rizsliszttel szórt felületen nyújtsd kb. 3-4 mm vastagságúra és tetszőleges formákkal szaggasd ki. Sütőpapírral bélelt sütőlemezen 180°C-on 10 perc alatt süsd készre.
RÓZSABORSOS BONBON
Vízgőz felett olvassz meg 10 dkg diétás étcsokit, majd keverj bele 2-3 evőkanál Dietellát és 1 evőkanál rózsaborsot. A csokis keveréket öntsd szilikonformába és hablapáttal húzd le róla a felesleget. Hűtőben dermeszd meg és készen is van a saját, házi készítésű bonbonod.
NARANCSZSELÉS CSOKIS POHÁRKRÉM
2 dl frissen facsart és leszűrt narancslét 2 dl vízzel forralj fel. Keverj el benne 1 evőkanál eritritolt és 4 db lapzselatint. Öntsd poharakba a narancsos részt és tedd hűtőszekrénybe szilárdulásig. A csokis részhez keverj el 140 gramm fehérjés csokipudingot és 3 dl kókusztejet shakerben, majd tedd a megszilárdult zselére. Tálalásig tartsd hűtőszekrényben.
MÉZESKALÁCSOS-ALMÁS TIRAMISU
Ha kifogott rajtad már az a sok-sok mézeskalács, de sajnálod hogy a kukában landoljon, akkor íme egy módja, hogy hogyan tudod egy kicsit felturbózni 🙂
Hámozz meg 2 db nagyobb almát és vágd kockára, majd ezután kevés kókuszzsíron 1 evőkanál eritritollal párold meg és hűtsük ki. Poharakba rétegezz alulra néhány összetört mézeskalácsot. Keverj el shakerben 60 g Slim Secret citromos-túrós fehérjeport 300 ml kókusztejjel és kanalazd az összetört mézeskalácsokra. A legfelső réteg pedig a már kihűlt almás rész legyen. Legalább 3-4 órára érdemes hűtőszekrényben pihentetni, hogy összeérjenek az ízek. Ha szeretnéd, elkészítheted a sok kis pohár helyett egy nagyobb tálban is.
DIETELLÁS SÜTISNYALÓKA (SÜTÉS NÉLKÜL)
Keverj össze egy nagy tálban 5 dkg darált diétás kekszet, 10 dkg egész szemű zabpelyhet, 2 evőkanál eritritolt és 3 evőkanál Dietellát. Adj hozzá 5 dkg olvasztott kókuszzsírt és dolgozd össze. (Ha sűrűnek érzed a tésztát, akkor egy kevés tejjel hígíthatsz rajta.) Kb. 1-2 órán keresztül hideg helyen pihentesd. Formázz belőle gömböket, majd tetszés szerint díszítsd őket. Végezetül pedig szórj mindegyikbe egy-egy kisebb darab hurkapálcikát.