Ez a leves egyszerre pikáns és hűsítő. A chili, a curry, a kókusztej együtt végtelenül izgalmas ízkombinációt adnak. Nem átlagos recept, ha szeretsz kísérletezni, és szereted az egzotikus ízeket, tegyél vele egy próbát!
Hozzávalók:
- 1 fej karfiol
- 1 ek. kókuszolaj
- 2 ek. Coconuty 100% kókuszmassza
- 2 tk. curry
- 1 tk. kurkuma
- 1/2 tk gyömbérpor
- 1 tk. chilipor
- 1 liter kókusztej
- 2 dl kókusztejszín
- 3 dl víz
- só, bors
Elkészítés:
A karfiolt tisztíts meg, szedd rózsáira, majd tedd fel főni kókusztejben és vízben.
Amikor már félpuha a karfiol, tedd hozzá a fűszereket és a Coconutyt, majd hagyd, hogy összeforrjanak az ízek. Legutoljára a kókusztejszínt add hozzá, de már vedd is le a tűzről.
Tálalhatod forrón, de lehűtve is finom.
Fogyaszd egészséggel! 🙂