Ki mondta, hogy diétába nem nyalakodhatunk? :) Csupán egy kis Peak-praktika, és máris élvezheted a nyarat, a hűsítő mandulás fehérje fagyiddal!
Ki mondta, hogy diétába nem nyalakodhatunk? :) Csupán egy kis Peak-praktika, és máris élvezheted a nyarat, a hűsítő mandulás fehérje fagyiddal!
-+=
Olvasási idő: < 1perc
Itt a jó idő és a fagyi szezon! A diétád miatt még sem kell lemondanod arról, hogy a barátaiddal vagy a családoddal megegyél egy fagyit! Ezzel simán le tudod nyűgözni a vendégeidet!
Igazi főzős fagylalt, amivel nem viszel be felesleges cukrot a szervezetedbe. Hozzájutsz ezzel a szuper hűsítő édességgel fehérjéhez és jó minőségű zsírokhoz is!
30% OFF mindenre a Peak Karácsonyi vásárban! Vigyél egészséges dolgokat Karácsonyi Ajándékba, az egész Családodnak!
Itt a nyár, rengeteg a gyümölcs, nyugodtan variáljátok kedvetekre a receptet! Készítsetek barackos, málnás, vagy akár meggyes fagyit és így nem kell fagyizóba menned, mert otthon is eheted a diétádnak megfelelő édességet!
Tápanyagadatok
Pisztáciás fehérjés fagyi!
Mennyiség egy adagban
Energia (kcal) 248Ebből zsírsavak (kcal) 162
% DV (napi érték)*
Összes zsír 18g28%
Szénhidrát 8g3%
Fehérje 13g26%
* Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ / 2000 kcal).
A pisztáciát megpucoljuk (ha héj nélkülit vettél, akkor szerencsés vagy és nem kell :D) és feldaraboljuk.
A magtejet, a tejszínt és a pisztáciát egy lábasba tesszük és felforraljuk
Amíg melegszik a tej addig a tojássárgákat felverjük az édesítővel.
Ha felforrt a tejes pisztáciás keverék, botmixerrel kicsit pürésítjük, majd lassan ráöntjük a sárgákra, elkeverjük és visszaöntjük a lábasba.
Alacsony hőfokon addig főzzük, amíg szépen besűrűsödik.
Ha kész, belekeverjük a mandulavajat és a fehérjét.
Lehűtjük a hűtőbe a főzött krémünket (én egy estére a hűtőben hagytam)
Majd fagyi gép segítségével tökéletes állagú fagyit készítünk. (Ha nincs fagyi gépünk, akkor egy edénybe rakjuk és fagyasztóba tesszük, majd óránként-két óránkét átkeverjük)
Fagyi kanállal szedjük kis tálkákba, díszítsük málnával és pisztáciával!
Kun Bettinának hívnak, jelenleg a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Építészmérnöki karán tanulok. Ettől függetlenül nagyon érdeklődök a gasztronómia iránt. Imádom a kézműves hamburgereket, és az egészséges ételeket is. Azt gondolom, hogy egy egészséges kajának nem kell unalmasnak és száraznak lenni, hiszen nagyon változatos ételeket lehet főzni a rengeteg zöldség segítségével.
Főként a recepteket érzem az erősségemnek, ezeken kívül mostanában kezdek elmélyedni az alga és egyéb porok világában is.