Mit mond Neked az a szó, hogy Wheycake? Ha beszélsz angolul, akkor már lehet sejtésed arról, miről is van szó. Nos, a Wheycake ennél több, a legújabb termékfejlesztésünk eredménye: egy gluténmentes, gesztenyeliszttel és fehérjeporral készült süteménypor becses neve!
A Wheycake önmagában inkább brownie vagy muffin alap, de most egy kicsit továbbgondoltam a vele való kísérletezést. Nekünk is új, és ezért szeretnénk a lehető legtöbb felhasználási formában tesztelni, hogy lássuk, mit is lehet belőle kihozni. Nos, piskóta alapnak is tökéles!
Hozzávalók:
- 4 tojás
- kb. 100 g Wheycake süteménypor
- 100 g kókuszzsír vagy light vaj
- víz
- tölteléknek: cukormentes sárgabaracklekvár (vagy bármilyen más íz, amit szeretsz)
Elkészítés:
Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.
Bélelj ki egy tepsit sütőpapírral.
Válaszd ketté a tojásokat. A sárgáját keverd el a megolvasztott kókuszzsírral vagy vajjal.
A fehérjét verd kemény habbá.
Kanalazd a tojáshoz a Wheycake süteményport.
Adj hozzá annyi vizet, hogy egy laza, folyósabb tésztát kapj.
Keverd hozzá óvatosan a tojásfehérjét is.
Kb. 15 perc alatt süsd készre. Azért érdemes tűpróbával ellenőrizni, mert sütő válogatja, hogy mennyi időre van szükség az elkészültéhez.
Vedd ki a piskótát sütőpapírral együtt, majd egy vizes konyharuhába tekerd fel.
Várd meg, amíg teljesen kihűl, tekerd le, töltsd meg diétás lekvárral és tekerd fel újra.
Jó, ha egy órácskára legalább beteszed a hűtőbe állni, hogy összeérjenek az ízek.
Jó étvágyat!