-+=
Olvasási idő: 2 perc

Mit mond Neked az a szó, hogy Wheycake? Ha beszélsz angolul, akkor már lehet sejtésed arról, miről is van szó. Nos, a Wheycake ennél több, a legújabb termékfejlesztésünk eredménye: egy gluténmentes, gesztenyeliszttel és fehérjeporral készült süteménypor becses neve!

A Wheycake önmagában inkább brownie vagy muffin alap, de most egy kicsit továbbgondoltam a vele való kísérletezést. Nekünk is új, és ezért szeretnénk a lehető legtöbb felhasználási formában tesztelni, hogy lássuk, mit is lehet belőle kihozni. Nos, piskóta alapnak is tökéles!

Hozzávalók:

  • 4 tojás
  • kb. 100 g Wheycake süteménypor
  • 100 g kókuszzsír vagy light vaj
  • víz
  • tölteléknek: cukormentes sárgabaracklekvár (vagy bármilyen más íz, amit szeretsz)

Elkészítés:

Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.

Bélelj ki egy tepsit sütőpapírral.

1+1 most 3! Bármit bármivel kombinálhatsz! + Ajándék peak szakácskönyv ebook 2.990Ft értékben!

Válaszd ketté a tojásokat. A sárgáját keverd el a megolvasztott kókuszzsírral vagy vajjal.

A fehérjét verd kemény habbá.

Kanalazd a tojáshoz a Wheycake süteményport.

Adj hozzá annyi vizet, hogy egy laza, folyósabb tésztát kapj.

Keverd hozzá óvatosan a tojásfehérjét is.

Kb. 15 perc alatt süsd készre. Azért érdemes tűpróbával ellenőrizni, mert sütő válogatja, hogy mennyi időre van szükség az elkészültéhez.

Vedd ki a piskótát sütőpapírral együtt, majd egy vizes konyharuhába tekerd fel.

Várd meg, amíg teljesen kihűl, tekerd le, töltsd meg diétás lekvárral és tekerd fel újra.

Jó, ha egy órácskára legalább beteszed a hűtőbe állni, hogy összeérjenek az ízek.

Jó étvágyat!

piskótatekercs

lekváros piskótatekercs

Hogyan lehetsz gyönyörű, fitnesz anyuka a gyermekeid mellett? Töltsd le INGYEN a felkészítő terved!