-+=
Olvasási idő: < 1 perc

Nem csak a magyar a finom! Miután augusztus 20-a elmúlt, így szerintem kalandozzunk el más nemzetek gasztro élményei közé is. És már jól tudjuk, már bemagoltuk, hogy szinte mindent meg lehet csinálni egészséges verzióban is. És ráadásul az indiaiak azok, akik az igazi fehérjebomba kedvencünkből, a csirkéből is tudnak mindig újat mutatni!

Szóval, mielőtt ráunnál a megszokott pipihusira… tedd át egy másik kontinensre 🙂

33,5% OFF mindenre a Peakshopban! Kezd az ÚJ évet, még egészségesebben, a Peakkel!

Tápanyagadatok
Indiai vajas csirke
Mennyiség egy adagban
Energia (kcal) 278 Ebből zsírsavak (kcal) 108
% DV (napi érték)*
Összes zsír 12,6g 18%
Szénhidrát 5,6g 2%
Fehérje 35,9g 70%
* Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ / 2000 kcal).

Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 20-25 perc
Pihentetés 1 nap
Mennyiség
adag
Hozzávalók
  • 800 gramm csirkemell
  • 3 gerezd fokhagyma
  • fél db citrom leve
  • 200 ml görög joghurt
  • 3 evőkanál Peak MCT olaj
  • 50 gramm vaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 tk kurkuma
  • 50 gramm darált mandula
  • 1 evőkanál sűrített paradicsom
  • 1 tk őrölt gyömbér
  • fél tk fahéj
  • 2 tk fűszerpaprika (lehet csípős is)
  • 1 tk garam masala
  • ízlés szerint
Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 20-25 perc
Pihentetés 1 nap
Mennyiség
adag
Hozzávalók
  • 800 gramm csirkemell
  • 3 gerezd fokhagyma
  • fél db citrom leve
  • 200 ml görög joghurt
  • 3 evőkanál Peak MCT olaj
  • 50 gramm vaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 tk kurkuma
  • 50 gramm darált mandula
  • 1 evőkanál sűrített paradicsom
  • 1 tk őrölt gyömbér
  • fél tk fahéj
  • 2 tk fűszerpaprika (lehet csípős is)
  • 1 tk garam masala
  • ízlés szerint
Elkészítés
  1. A megmosott csirkemellet felkockázzuk és a zúzott fokhagymával, citromlével és a joghurttal összekeverjük majd egy zárható dobozban 24 órára, de legalább egy éjszakára hűtőbe tesszük.
  2. Ha ez letelt, akkor a vajat az olajjal együtt felolvasszuk és megpirítjuk rajta a joghurtos csirkemellet. Addig süssük amíg a víz - amit a csirke eresztett - elfő!
  3. Szedjük ki a csirkemellet és a megmaradt joghurtos zsiradékon dinszteljük meg a hagymát a kurkumával együtt, majd adjuk hozzá a darált mandulát, a sűrített paradicsomot.
  4. Öntsük fel 200 ml vízzel, szórjuk rá a további fűszereket, a sót és tegyük vissza a csirkemelleket!
  5. Alacsony fokozaton 30 percig főzzük lefedve!
  6. Bulgurral vagy tetszőleges körettel tálaljuk!

Több csirkemell recept ITT!

Indiai csirke

Indiai mandulás csirke

Vidd el a BOMBABIZTOS és CUKORMENTES bejgli receptet - amit a Peak CUKRÁSZA készített.