-+=
Olvasási idő: 2 perc

Kedvenc húsom a marhahús. Igaz, jóval zsírosabb mint a csirke, de még darált változatban is kapható soványabb hús is. Egyik nap gondoltam, az egész napi kajám bulguros, zöldéges marhahús lesz. Hát nem volt jó ötlet, de nem azért, mert nem lett finom, hanem mert annyira laktató, hogy tele voltam tőle edzésen is. 😀

Pedig azt hittem majd erős leszek. Ok, azzal nem is volt baj, de előre mondom, hogy ezt csak napi 1 étkezésre ajánlom és nem edzés előtt, hanem inkább utána. 😀

Tipp: ha még fehérjedúsabbra és ízesebbre szeretnéd az ételt – a végén készíthetsz neki szószt bármelyik Slim Protein Soup-ból. Illik hozzá a marhahúsos, a zöldséges, de még a sajtos is! Ilyenkor azonban figyelj, hogy kevesebb sót és fűszert használj!

Minden 3. csak 1 FT (bármit bármivel kombinálhatsz) + Totálisan INGYEN szállítunk a Peakshopban!

Tápanyagadatok
Marhahúsos zöldséges bulgur
Mennyiség egy adagban
Energia (kcal) 371 Ebből zsírsavak (kcal) 117
% DV (napi érték)*
Összes zsír 13g 20%
Szénhidrát 28g 9%
Fehérje 34g 68%
* Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ / 2000 kcal).

 

 

Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 20-25 perc
Mennyiség
adag
Hozzávalók
  • 500 gramm sovány darált marhahús (10% alatti zsírtartalom)
  • 100 gramm bulgur
  • 1 db hagyma
  • 450 gramm fagyasztott brokkoli (vagy 1 db friss brokkoli)
  • 265 gramm borsó-bébirépa konzerv
  • fél db piros kaliforniai paprika
  • EZ Coat olaj spray
  • ízlés szerint só, bors, fokhagyma
Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 20-25 perc
Mennyiség
adag
Hozzávalók
  • 500 gramm sovány darált marhahús (10% alatti zsírtartalom)
  • 100 gramm bulgur
  • 1 db hagyma
  • 450 gramm fagyasztott brokkoli (vagy 1 db friss brokkoli)
  • 265 gramm borsó-bébirépa konzerv
  • fél db piros kaliforniai paprika
  • EZ Coat olaj spray
  • ízlés szerint só, bors, fokhagyma
Elkészítés
  1. Ahagymát pucold meg, majd vágd fel apró kockákra és pirítsd meg egy EZ-coat olajsprayvel befújt, vagy kókuszolajjal kikent serpenyőben.
  2. Add hozzá a marhahúst is, sózd meg, picit pirítsd, majd fedő alatt hagyd főni.
  3. Közben a bulgurt kb. 3x-os mennyiségű enyhén sós vízzel tedd fel főni. Amikor forrni kezd, add hozzá a brokkolit.
  4. Mikor nagyjából elfőtt a leve, add hozzá a marhahúshoz.
  5. Egy kevés piros kaliforniai paprikát csíkozz fel és szintén tedd a most már húsos-bulguros-brokkolis keverékhez.
  6. Fűszerezd borssal, chilivel és fokhagymával. A végén add hozzá a lecsepegtetett zöldborsó-bébirépa konzervet, nagy lángon picit pirítsd meg az egész ételt és kész is.

Nasi recept ITT!

Zöldséges bulgur

Marhahúsos zöldséges bulgur

Hogyan lehetsz gyönyörű, fitnesz anyuka a gyermekeid mellett? Töltsd le INGYEN a felkészítő terved!