Ismeritek az érzést? Amikor olyan nehéz, de át kell élni…az utolsó perceket, pillanatokat, falatokat… mert egyszer minden jónak vége (pláne ha az finom is :)) – DE! Minden jó megismételhető – főképp, ha most kivételesen nem felejtettem el leírni a receptet!
A torta amúgy igazi Peak-csapatmunka, hiszen mindenkiből „elcsíptem” egy kicsit… Van, akinek a receptje a süti alja-munkálataihoz adott ihletet, még másé a szuper-proteines krémhez.. és van olyan Peak szakácsunk, aki még szombat délután is online tartotta bennem a lelket, hogy ez bizony megdermed és fain lesz! És az is lett! 🙂
Na szóval, alapvetően meglepi sajttortának indult, de ismét aljas szándékokkal – például, hogy kivételesen én is akartam belőle három morzsánál többet enni, így muszáj volt ilyen óvintézkedéseket tennem:
- a krémet átalakítani: legyen magas fehérje tartalmú – és proteines, mert nálam alap, hogy a poromnak a kulacson túl is van élete 😉
- az alját fittre turbózni: alacsony zsír és nagyon moderált – de az is zabos – szénhidrátforrások
- eldugni mások elől, hogy nekem is jusson…vagy legalább dermedésig és a fotózásig legalább kitartson…
(OFF: tudtátok, hogy EZ a legnehezebb pontja a reform „karrieremnek”? :)) Eldugni a sütit a fotózásig 🙂 Mit nekem, vajmentes-zablisztes tésztanyújtás… a fotózás a challange!!)
MÉG EGY DOLOG!!! Mivel nem sütjük a tortát, és más ízesítés nincs, ami elnyomná…így tényleg fontos, hogy ne gagyuládék fehérjékkel dolgozzunk. A gourmet tejsavók finomak, itt a szójás-kevert fehérjéktől is óva intenélek, mert ha nem vagy valami perverz oknál fogva szója-íz fan (én mondjuk az vagyok:)) akkor rontani fogja az élményfaktort!
A hozzávalóknak ajánlok két fehérje port, amiket teszteltem, és garantáltan finomak a sütikébe!
Előkészítés | 10 perc |
Pihentetés | 2-3 óra |
Mennyiség |
szelet
|
- 100 gramm darált zabpehely
- 30 gramm zabpehelyliszt vagy vaníliás protein
- 10 evőkanál kókuszolaj
- ízlés szerint édesítő
- 500 gramm zsírszegény krémtúró
- 50 gramm Peak Slim Secret Protein fehérjepor zsírégetőkkel Choco Rum 1000g vagy Peak Delicious Whey fehérjepor
- 20 gramm zselatin fix por
- 150 ml kókusztej
- ízlés szerint édesítő
- ízlés szerint holland kakaópor
Hozzávalók
Az aljához
A krémhez
|
- A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, majd a sütőpapírral bélelt kapcsos tortaforma (20 cm-es) aljába nyomkodjuk egy pohár aljának a segítségével. Vagy az öklöddel. Előmelegített sütőben érdemes 180 fokon egy 10 percig megsütni, hogy finom és ropogós legyen. De igazából sütés nélkül is összeállunk.
- A krém alapanyagait egy robot-/turmixgéppel habosra verjük.
- A krémet a zab-aljra öntjük, majd megrázogatjuk, hogy mindenhol szépen elterüljön... és mehet a hűtőbe!
- Érdemes 2-3 órát türelemmel lenni - tudom nem könnyű... de akkor lesz szép és szeletelhető!