-+=
Olvasási idő: 2 perc

Miss Cheesequeen óta pár szem szilva szótlanul és magányosan – vagyis nagyon elfeledve – dekkolt a konyhapult egy rejtett zugában.

A minap rájuk bukkanva, gyors állapot ellenőrzést végezve tudatosult bennem… sajnos kettő menthetetlen állapotba került, a maradék 6 szem pedig gyors beavatkozást igényelt, így mentőakciót szerveztem.

Azaz villámgyors gombóc-hadműveletbe fogtam… a sietség és az éhség nagy motiváció, így nézzétek el bumszli és nem annyira csinos mivoltukat…

Minden 3. csak 1 FT (bármit bármivel kombinálhatsz) + Totálisan INGYEN szállítunk a Peakshopban!

…bár valahol amúgy is azt olvastam, hogy a jó túrógombóc arról ismertetik meg, hogy – mivel könnyed – így alaktalan és közel sem olyan szép mutatós kerek, mint ahogy a gasztro-insta világ beállítja… szóval filterek, előítéletek nélkül… mi így is imádtuk őket:

A formátlan, ágyúgolyó méretű, ámde annál puhább, túrós szilvás gombócokat.

És a szilvák is megmenekültek. 🙂

Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 15 perc
Mennyiség
db
Hozzávalók
A gombócokhoz
A töltelék
  • 6 db szilva félbevágva, magtalanul
  • ízlés szerint édesítő
  • ízlés szerint fahéj
A morzsához
  • 30 gramm darált zabpehely vagy zabkorpa körülbelül!!!
  • 10 gramm kókuszliszt körülbelül!!!
  • ízlés szerint fahéj
  • ízlés szerint eritrit
Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 15 perc
Mennyiség
db
Hozzávalók
A gombócokhoz
A töltelék
  • 6 db szilva félbevágva, magtalanul
  • ízlés szerint édesítő
  • ízlés szerint fahéj
A morzsához
  • 30 gramm darált zabpehely vagy zabkorpa körülbelül!!!
  • 10 gramm kókuszliszt körülbelül!!!
  • ízlés szerint fahéj
  • ízlés szerint eritrit
Elkészítés
  1. A gombóc összetevőit összedolgozzuk, és csak annyit hagyjuk állni, amíg a szilvákat lerendezzük.
  2. Azaz magtalanítjuk, feélbevágjuk, és alaposan átdörzsizzük a fahéjas édesítővel.
  3. Felteszünk egy lábasba vizet, majd ha felforr, akkor visszább vesszük, hogy ne lobogjon,
  4. Nedves kezekkel gombócot formálunk, szilvát a közepébe rejtve, majd egy kanállal a vízbe helyezzük.
  5. Ha feljöttek a felszínre, akkor onnan még 2-3 perc és kész is, mehetnek a zabos hempergőbe.
  6. Igen, tudom, minden gombócra éhes ember türelmetlen, mégis jó, ha legalább fél óráig magukba roskadva hagyod őket hűlni... kicsit szilárdul a jellemük, akaromírni...állaguk. 🙂

szilvás gombóc

szilvás gombóc zabpehelylisztből

Hogyan lehetsz gyönyörű, fitnesz anyuka a gyermekeid mellett? Töltsd le INGYEN a felkészítő terved!