A hagyományos joghurt torta, egy igen népszerű, könnyű desszert.
A minap jött velem szemben pont egy ilyen recept, gondoltam picit kísérletezem és elkészítem picit fehérjével tuningolt, cukormentes változatban.
Mivel csak tényleg pár összetevős a sütike, extraként a Peak tejbegrízből állítottam össze, ami egy
- rostban gazdag,
- 54% fehérje tartalmú
- gluténmentes
- anyagcsere javító
- szénhidrát szegény
por állagú termék, amihez csak vízre van szükséged, hogy összeálljon a tökéletes tejbegrízed!
Nekem ez az egyik kedvenc termékem, mert nagyon finom és iszonyat jó illata van! 🙂
A joghurttorta egy sokkal diétásabb, kalóriaszegényebb változata készült el. Bátran ajánlom, mert tényleg egyszerű és egy diétás étrendbe is bőven belefér.
Tetejére egy erdei gyümölcs mártást készítettem, de ez teljesen rád van bízva, mivel eszed.
Magában is nagyon finom! 🙂
Előkészítés | 10 perc |
Sütés/főzés | 15 perc |
Pihentetés | 2 óra |
Mennyiség |
adag
|
- 50 gramm Peak Milky Grits tejbegríz - 54% fehérjével!
- 500 gramm natúr Skyr joghurt
- 150 ml meleg víz
- 2 db tojás
- ízlés szerint eritrit
- 1 teáskanál vanília aroma
- ízlés szerint fagyasztott erdei gyümölcs
Hozzávalók
A tejbegrízes joghurt tortához:
Tetejére:
|
- A joghurt torta összetevőit, jó alaposan keverd el. Kb olyan állaga lesz, mint a sajttorta krémjének. Ha túl sűrű, öntsd bele vízet, ha híg, még tudod húzni tejbegríz porral.
- Öntsd bele egy torta formába. Én egy fatörzs torta formát választottam hozzá, amit sütőpapírral béleltem ki. Majd süsd meg 180 fokon 15-20 percig. Ha szépen pirul a teteje, már kész is. Aztán ha hűlt, borítsd ki.
- A fagyasztott erdei gyümölcsöt egy kis eritrittel főzd meg és csurgasd a kész süti tetejére.