-+=
Olvasási idő: 2 perc

Sok jó dolog egy kis pocakban is elfér 🙂 Mert hát, vessünk számot az eddigi gasztro-múltunkból:

  • megtanultunk zabpiskótát sütni – bizony, miénk a világ, hiszen egy jó piskóta megannyi diétás-krémes-proteines agyszüleménynek ad teret… nemde?
  • taroltunk anno a pisztáciakrémes tiramisu palacsintákkal – NA EKKOR JÖTTEM RÁ: a kávé és a pisztáciakrém iszonyat durva kombináció. (Durvább mint a Wheytellás palacsinta :D) Valahogy a pisztáciakrém nagyon markánsan kihozza a kávé ízét, amihez ha a krémes-túrós mascarpone csapódik, akkor ember legyen a talpán, aki abba tudja hagyni az evést… „sajnos” nálunk is megesett… így a fotózás félbemaradt elég hamar 😀
  • fehérjeport mindenbe csempészünk. Nem, ez nem valami perverz addikcióm, csupán szeretem, ha minden ételnek, amit megeszek szépséges makrotápérték arányai vannak. Na jó, lehet hogy kissé perverz 😀

De nem is kell több, induljon útjára a tiramisu buli! Gagyi babapiskóták, zsíros krémek, és snassz tálalás helyett – jöjjön Ő! … akit így ettek-vittek már a fényképezés alatt:))

33,5% OFF mindenre a Peakshopban! Kezd az ÚJ évet, még egészségesebben, a Peakkel!


Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 20 perc
Pihentetés 1 éjszaka
Mennyiség
szelet
Hozzávalók
A piskótához
  • 30 gramm (gluténmentes) zabpehelyliszt
  • 15 gramm cukrozatlan Holland kakaópor
  • 4 evőkanál víz
  • 4 evőkanál darált eritrit
  • 4 db tojás (L vagy XL)
  • 1 kiskanál bambuszrostliszt elhagyható, de állagjavító
A krémhez
A lapok összeállításához
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 20 perc
Pihentetés 1 éjszaka
Mennyiség
szelet
Hozzávalók
A piskótához
  • 30 gramm (gluténmentes) zabpehelyliszt
  • 15 gramm cukrozatlan Holland kakaópor
  • 4 evőkanál víz
  • 4 evőkanál darált eritrit
  • 4 db tojás (L vagy XL)
  • 1 kiskanál bambuszrostliszt elhagyható, de állagjavító
A krémhez
A lapok összeállításához
Elkészítés
  1. Kikeverjük a tojássárgát az eritrittel és a vízzel.
  2. Egy másik tálba a zablisztet és a kakaóport.
  3. Verd fel a tojásfehérjét keményre - ez azt jelenti, hogy az edényt a Párod feje fölé fordítva nem fog a nyakába zúdulni a hab, hanem masszívan az edényben marad, gravitáció ide vagy oda.
  4. A felvert fehérjéhez hozzáadjuk a sárgáját (ezt is csinálhatjuk géppel, de a leglassúbb fokozaton).
  5. Ezután egy kanál segítségével óvatosan és apránként hozzáadjuk a lisztet, és minden adagolás után átkeverjük.
  6. Sütőpapírral bélelt téglalap alakú tepsibe simítjuk és előmelegítve közepes fokozaton (165-170) 15-20 percig süssük. Ez sütőfüggő. Hagyd benne kihűlni, ne nyitogasd!
  7. A krém nagyon egyszerű: mindent összekeversz, ízesítesz. Ha van pici konjak liszted, azzal könnyen sűrítheted, vagy nyílgyökérliszttel is lehet.
  8. Ha kihűlt a piskóta, vágd ketté, majd érdemes ezeket is félbevágnod - így lesz 4 lapod.
  9. Az első lap tetejét kend át pisztácia vajjal, kávéval, majd jöhet rá a krém egy része. Erre óvatosan helyezd rá a következő réteget - és mindegyikkel hasonlóképp járj el.
  10. Ha elkészült, mindenképp érdemes pár óra békén hagyni, hiszen kell egy kis idő, még a piskóta puhul, és magába szívja ezt a sok finomságot 🙂

Diétás krémes pedig ITT!

tiramisu

tiramisu zabpiskótából

Vidd el a BOMBABIZTOS és CUKORMENTES bejgli receptet - amit a Peak CUKRÁSZA készített.