Ha a pisztáciakrém a kávéval találkozik, és ha mindehhez a krémes-túrós mascarpone csapódik, akkor ember legyen a talpán, aki abba tudja hagyni az evést... De nem is kell! Hiszen diétás!
Ha a pisztáciakrém a kávéval találkozik, és ha mindehhez a krémes-túrós mascarpone csapódik, akkor ember legyen a talpán, aki abba tudja hagyni az evést... De nem is kell! Hiszen diétás!
-+=
Olvasási idő: 2perc
Sok jó dolog egy kis pocakban is elfér 🙂 Mert hát, vessünk számot az eddigi gasztro-múltunkból:
megtanultunk zabpiskótát sütni – bizony, miénk a világ, hiszen egy jó piskóta megannyi diétás-krémes-proteines agyszüleménynek ad teret… nemde?
taroltunk anno a pisztáciakrémes tiramisu palacsintákkal – NA EKKOR JÖTTEM RÁ: a kávé és a pisztáciakrém iszonyat durva kombináció. (Durvább mint a Wheytellás palacsinta :D) Valahogy a pisztáciakrém nagyon markánsan kihozza a kávé ízét, amihez ha a krémes-túrós mascarpone csapódik, akkor ember legyen a talpán, aki abba tudja hagyni az evést… „sajnos” nálunk is megesett… így a fotózás félbemaradt elég hamar 😀
fehérjeport mindenbe csempészünk. Nem, ez nem valami perverz addikcióm, csupán szeretem, ha minden ételnek, amit megeszek szépséges makrotápérték arányai vannak. Na jó, lehet hogy kissé perverz 😀
De nem is kell több, induljon útjára a tiramisu buli! Gagyi babapiskóták, zsíros krémek, és snassz tálalás helyett – jöjjön Ő! … akit így ettek-vittek már a fényképezés alatt:))
33,5% OFF mindenre a Peakshopban! Kezd az ÚJ évet, még egészségesebben, a Peakkel!
Előkészítés
15perc
Sütés/főzés
20perc
Pihentetés
1éjszaka
Mennyiség
szelet
Hozzávalók
A piskótához
30gramm(gluténmentes) zabpehelyliszt
15grammcukrozatlan Holland kakaópor
4evőkanálvíz
4evőkanáldarált eritrit
4dbtojás (L vagy XL)
1kiskanálbambuszrostliszt elhagyható, de állagjavító
Kikeverjük a tojássárgát az eritrittel és a vízzel.
Egy másik tálba a zablisztet és a kakaóport.
Verd fel a tojásfehérjét keményre - ez azt jelenti, hogy az edényt a Párod feje fölé fordítva nem fog a nyakába zúdulni a hab, hanem masszívan az edényben marad, gravitáció ide vagy oda.
A felvert fehérjéhez hozzáadjuk a sárgáját (ezt is csinálhatjuk géppel, de a leglassúbb fokozaton).
Ezután egy kanál segítségével óvatosan és apránként hozzáadjuk a lisztet, és minden adagolás után átkeverjük.
Sütőpapírral bélelt téglalap alakú tepsibe simítjuk és előmelegítve közepes fokozaton (165-170) 15-20 percig süssük. Ez sütőfüggő. Hagyd benne kihűlni, ne nyitogasd!
A krém nagyon egyszerű: mindent összekeversz, ízesítesz. Ha van pici konjak liszted, azzal könnyen sűrítheted, vagy nyílgyökérliszttel is lehet.
Ha kihűlt a piskóta, vágd ketté, majd érdemes ezeket is félbevágnod - így lesz 4 lapod.
Az első lap tetejét kend át pisztácia vajjal, kávéval, majd jöhet rá a krém egy része. Erre óvatosan helyezd rá a következő réteget - és mindegyikkel hasonlóképp járj el.
Ha elkészült, mindenképp érdemes pár óra békén hagyni, hiszen kell egy kis idő, még a piskóta puhul, és magába szívja ezt a sok finomságot 🙂
A Peak főszerkesztője vagyok, mellette pszichológia szakon végeztem, és sportedzőként is évekig tevékenykedtem. Régebben versenyszerűen sportoltam (küzdősportok), így a rendszeres sport, a minőségi étkezés, az erősítés és a tápkiegek az életem részévé váltak.