A következő receptekben szeretném Neked megmutatni, hogy a fehérje por nem csak edzés utáni turmix lehet, de remekül fokozható vele az ételek tápanyag tartalma és finom, egészséges desszert is készíthető belőle. Ezúttal biztosra mentem és az fantasztikus ízesítésű Peak Delicious Whey fehérjéket és a chia mag különleges ízét kombinálva készítettem el ezeket az ízletes finomságokat.
A chia egy ehető mag, mely egy sivatagi növény a Salvia hispanica termése, ami Mexikóban és Délkelet-Amerikában őshonos. A chia magot már az aztékok is felhasználták, ma pedig az amerikaiak és egyre szélesebb körben az európaiak körében is igen népszerű, pedig eleinte állateledelként forgalmazták. Azonban több kutatás is rávilágított arra, hogy gyógyító tulajdonságai igen erősek. A chia mag gyógyító tulajdonságai leginkább magas omega-3 zsírsavtartalmának köszönhető. A chia mag ráadásul különösen gazdag alfa-linolénsavban, ami nagyszerűen támogatja a szív- és érrendszert.
Banános-Mogyoróvajas Chia Puding
Hozzávalók:
– 2 db banán (meghámozva és felkarikázva)
– 3,5 dl rizstej
– 3 evőkanál Peak Delicious Whey fehérjepor
– 3 evőkanál Peak Peanut Butter mogyoróvaj
– 3 evőkanál chia mag
Így csináld:
A banánt, a tejet a mogyoróvajat és a fehérjeport egy turmix segítségével pürésítsd össze, majd keverd hozzá a chia magot. Lezárható fedeles edénybe kanalazd, és minimum 4 órára vagy egy egész éjszakára tedd hűtőbe. Tálalás előtt még egy utolsót keverj rajta, majd banánszeletekkel, dióval és mézzel megcsorgatva tálald.
Neked is jól esne ezeken a hűvös napokon egy kis forró finomság? Ha igen, akkor a következő receptet feltétlenül ki kell próbálnod 🙂
Forró Almás-Fahéjas-Kókuszos Chia Puding
Hozzávalók:
– 2 db alma (meghámozva és felszeletelve)
– 4 dl kókusztej
– 3 evőkanál Peak Delicious Whey fehérjepor
– 2 evőkanál Peak Coconuty kókuszmassza
– 2 teáskanál fahéj
– 4-5 evőkanál chia mag
Így csináld:
Keverd össze a tejet, a kókuszmasszával és a fehérjeporral, majd melegítsd fel egy edényben (nem kell hogy felforrjon, de legyen azért jó meleg). Adj hozzá chia magot és 5-8 percig letakarva hagyd állni. Ezt követően keverj rajta még egyet, és kanalazd hőálló tálkákba. Díszítsd őket az almaszeletekkel és szórd meg őket fahéjjal. Ne sajnáld a fahéjat! 😛 Tedd a tálkákat a sütőbe 130°C-ra 5-10 percre, majd melegen tálald.