A muffin nagyon népszerű, a muffint szinte mindenki szereti! Az egyszerűsége és kis aranyos formája kis meglepetéssel a belsejében mindig könnyű desszert. De hogy hozzáadott cukor nélkül is élvezhető lesz-e? Természetesen!
Mogyorókémes Muffin
Amire szükséged lesz:
- 2 tojásfehérje (M méretű)
- 4 dl tej (lehet ez mandula, rizs, kókusz, szója)
- fél teáskanál szódabikarbóna
- 90 g zabliszt (vagy általad őrölt zab)
- 70 g aprószemű zab
- 30 g fehérjepor (én most vaníliás Whey Fusion-t használtam)
- 100 g Dietella mogyorókrém
- kevés folyékony édesítőszer
- földimogyoró
Első lépés az előmelegített sütő, 180 fok légkeveréses üzemmódban. Nagyjából 12 adag lesz olyan tálat és formát készíts elő.
Mogyorókrémmel töltött muffin
Szedd szét a tojásokat, öntsd bele a tejet, szódabikarbónát, 2 teáskanál Dietella mogyorókrémet, zablisztet, zabot és a fehérjeport, majd mikor összekavartad óvatosan az édesítőszerrel. Befolyásolja az ízt a fehérjepor amit használsz, a mogyorókrém ami később belekerül, a tej amit használsz. Én például nem vagyok édesszájú, így nem is raktam bele.
Most várj amíg a zab megszívja magát! Ezek után tudod még tejjel vagy zabliszttel alakítani a tésztát, nem baj ha kicsit folyósnak tűnik, szép lesz a tészta ha kijön a sütőből!
Béleld ki a muffin sütőformákat, önts bele a tésztából harmadáig, majd jöhet egy kanál Dietella, újabb réteg tészta, de ne teljesen, mert meg fog emelkedni! Tetejére szórj a földimogyoróból. Ezt teheted félbetört szemenként, vagy “koleszos” módszerrel, konyharuha közé egy marék földimogyoró majd valamivel szét aprítod.
Ha a sütőd tud légkeverésest, akkor a 180 fokon 15 perc alatt meg fog szépen emelkedni és sülni pont olyannyira, hogy amikor beleharapsz, a mogyorókrém épp kellemesen folyik. A Mennyei! Fokozhatod az élvezetet mogyorókrém helyett kesuvajjal, vagy épp a fehérjepor ízével játszva, esetleg plusz bogyós gyümölccsel! A családod, a barátaid.. mind el lesznek ájulva, hogy ezt így is lehet!:)