-+=

Összejövetelek közkedvelt sütije az almás lepény, a fahéj és alma kombinációja valahogy megunhatatlan számomra. Ezért úgy döntöttem, hogy a Peaknikre, csinálni fogok „almás lepényt”. A végeredményt pedig kóstolhattad is a Peakniken, ha ízlett és meg szeretnéd otthon is sütni, akkor most már semmi akadálya, itt a recept!

Sajnos az eredeti, a sok cukor és vaj miatt nem túl diétás. Ezért ezeket az összetevőket elhagyjuk, a fehér lisztet pedig lecseréljük zabpehelyre. Ezáltal egy szénhidrátban gazdag, de zsírban szegényebb sütit kapunk, melyet akár edzések után is fogyaszthatod, ha már unod a rizst – a kazeinnel felturbózva pedig dúsíthatod a fehérje tartalmát is! 

Dolgozzon helyetted a Zsírégetőd! A Munka Ünnepére: 33% OFF a Peak Zsírégetőidre!

 

Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 40 perc
Pihentetés 1-2 óra
Mennyiség
szelet
Hozzávalók
Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 40 perc
Pihentetés 1-2 óra
Mennyiség
szelet
Hozzávalók
Elkészítés
  1. A zabot beáztatjuk a mandulatejbe, hozzáadunk egy kis édesítőt, majd min. 2 órára állni hagyjuk.
  2. Miközben a zabunk ázik, megpucoljuk az almákat, lereszeljük és kinyomkodjuk a levét, egy tálban összekeverjük az őrölt fahéjjal (én tettem még hozzá 2 csepp fahéj olajat is, ezzel intenzívebb fahéj íze lett, de ez elhagyható).
  3. A 2 óra elteltével a sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  4. A tojások sárgáját szétválasztjuk a fehérjétől. A fehérjét egy csipet sóval, habverő segítségével alaposan felverjük, utána hozzáadjuk a maradék összetevőket (beáztatott zabot, reszelt almát, tojássárgáját, sütőport és egy kis édesítőt).
  5. Az olaj sprayből fújunk párat egy tepsire, majd egy kis gluténmentes zabliszttel kikenjük a tepsi alját és az oldalát. Ezután beletesszük a keverékünket, és a 180 fokos sütőben 40 percig sütjük.

Tegyél ilyen fitt fagyit a sütire!

almás süti

egészséges almás süti

Vidd bátran, örülünk, hogy adhatunk neked!