Ugye milyen rossz dolog a diéta? :D Ilyen könnyed, piha, áfonyával bolondított citromos túrótortát is ehetsz benne, akár este 10kor is!
Ugye milyen rossz dolog a diéta? :D Ilyen könnyed, piha, áfonyával bolondított citromos túrótortát is ehetsz benne, akár este 10kor is!
-+=
Olvasási idő:2perc
Pihepuha proteindús piskóta, ami már önmagában isteni, de bizony az emeli a magasba, hogy a mennyei finom citromos sajttorta kazeinnel kikevert túrókrémmel töltjük be! Igen, jól látod, sz@r dolog ez a diéta :)))
a piskótakészítés kényes meló lehet kezdőknek – legalábbis nekem voltak vele kudarcaim, mert nem voltam elég óvatos habforgató és lelkesen szétkavartam a habot, így inkább lett egy óriáspalacsinta, mint piskóta – szóval a tojásfehérje habbal EXTRA óvatosan bánni. Sütheted egybe is, de így laponként tutira meg lesznek a rétegek!
a töltelék a diéta jegyében készült túrókrémmel, de akár a Peak cukormentes kókuszkrémmel is elkészítheted – mondjuk akár úgy, hogy túrókrémbe kevered ki – és voálá, kész a raffaello torta! Vagy ízlés szerint tedd a citrusos krémhez, isteni lesz!
érdemes többféle ízű fehérjével is kipróbálni: csokitorta, gyümitorta… arra fogyelj, hogy a piskótába mindenképp kazeint tegyél! Most rengetek Peak finom fehérje 500g-os kiszerelésű, így érdemes több ízt is betárazni 🙂
A tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgáját az eritrit felével és a túróval csomómentesre és habosra keverjük.
A fehérjét keményebb habbá verjük az eritrit másik felével.
A túrós tojássárgáját és a fehérjehabot összekeverjük egy spatulával: elsőnek a hab negyedével fellazítjuk a tojáshabot, majd ezt keverjük már ÓVATOSAN vissza a habba, vigyázva, hogy ne törjük össze a habot.
Majd apránként beleforgatva hozzákeverjük a zablisztet és a fehérjét is.
Sütőpapírral bélelt tepsibe előre rajzolunk 4 tortakarikát és erre szépen eloszlatjuk a krémet. A tetejére szórjuk az áfonyákat.
Hőlégkeveréssel (nekem 2 tepsire fért rá) 170 C-ra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt megsütjük a piskótát. Ha a széle picit barnás már jó.
Közben elkészítjük a töltit 🙂 A pudingot megfőzzük, a zselatinlapokat hideg vízbe mártjuk, majd belekeverjük a pudingba. Ha kicsit hűlt, mehet bele a túró és a fehérjepor is.
Kezdjük el a tortát rétegezni egy kapcsos formában: vágjuk a formával mértre a kisült lapokat,majd illesszünk be egyet alulra. Erre kenjük a krém negyedét, majd újra lap, újra krém - amíg el nem fogy.
Érdemes egy estét a hűtőben pihentetni, hogy szépen megszilárduljon és összeálljon! Jójó, ez a legrosszabb része, tudom!
A Peak főszerkesztője vagyok, mellette pszichológia szakon végeztem, és sportedzőként is évekig tevékenykedtem. Régebben versenyszerűen sportoltam (küzdősportok), így a rendszeres sport, a minőségi étkezés, az erősítés és a tápkiegek az életem részévé váltak.
Diétás, tészta nélküli gyümölcsös túrótorta! Ez a sütemény roppant egyszerűen és gyorsan elkészíthető!
Diétás, tészta nélküli gyümölcsös túrótorta! Ez a sütemény roppant egyszerűen és gyorsan elkészíthető!
-+=
Olvasási idő:< 1perc
Ez a sütemény roppant egyszerűen és gyorsan elkészíthető! Nem kell hozzá túl sok minden és mondhatni egy ” egészséges” konyhában megtalálhatóak a hozzávalók. Hamar az asztalon teremhet egy igazán finom és egészséges desszert.
Íme a hozzávalók:
50 dkg zsírszegény túró
Édesítő ( kinek mi a szimpatikus, én stevia alapú folyékonyat használtam)
A túrót törd át egy tányérban, majd add hozzá az édesítőt ( mindenki saját ízlése szerint) és a tojásokat. A pudingot keverd el a tejfölben (lehetőleg csomómentesre), majd keverd össze a túróval. A tortaformába helyezz sütőpapírt és öntsd rá a masszát. Dobáld rá a gyümölcsöt és mehet az előmelegített (180 fokos) sütőbe. Kb 30 percig süsd, de jobb ha közben nézegeted hogy hogy áll, mert nem mindenkinek egyforma a sütője így a sütési idő eltérhet.
Túrótorta
Túrótorta liszt nélkül
Hogyan lehetsz gyönyörű, fitnesz anyuka a gyermekeid mellett? Töltsd le INGYEN a felkészítő terved!
Eddigi hozzászólások a "Diétás, tészta nélküli gyümölcsös túrótorta" című cikkhez
Sziasztok!
Elkészítettem én is a túrótortát, mert nagyon tetszett az ötlet. Sajnos nagyon rossz tapasztalataim vannak, nem hasonlít a képen lévő sütihez , meg sem közelíti azt pedig mindent úgy csináltam ahogy le volt írva. Nincs sok része amit el lehet rontani, de nekem most már 50perce sül és csak a széli rész keményebb kicsit. Teljesen összeesett a massza, kb 1,5cm magas és a képen látható tortaformánál az enyém még talán kisebb is. Nem tudom elképzelni, hogy ez valamilyen sülést elősegítő anyag nélkül úgy nézzen ki, mint ahogy a kép mutatja.
Szia Veronika! Néztem ezt a receptet. Dalmának már írtam, hogy nem hagyott e ki valamit. Én készítettem már ilyen sütit, és akkor lesz ilyen ha búzadara is van benne, vagy egy kis főtt rizs. Búzadara kell bele. Szárazon beleöntöd a masszába és az felszívja a nedvességet. Akko össze fog állni a sütőben.
Szia Veronika,
Valószínűleg Dalma hamarosan megválaszolja Neked, hogy mi lehet a probléma. Mi már kettőt is sütöttünk belőle azóta a leírtak alapján és minden rendben volt. Milyen túrót használtál? Lehet az segít, ha előtte lecsepegteted, hogy ne legyen olyan híg, ami még folyósabbá, ezáltal nehezebben sülhetővé teszi az állagot.
Szia Veronika!
Nem tudom mi történhetett..a receptből nem hagytam ki semmit sem és amint látod mások is elkészítették és sikerült nekik. Megkérdezhetem milyen túrót használtál? Ami a képen látható az zsírszegény Lidl-ös Pilos túróbólkészült és nem volt lecsepegtetve. A puding sem egy drága különleges volt. A gyümölcs pedig fagyasztott volt benne. A kép talán csalóka lehet de ez is egy kis méretű tortaformában készült és azért tűnik magasnak, mivel majdnem színig volt a forma a masszával.
Kedves Dalma!
Nem szerettem volna lehúzni a sütidet, ízre finom lett, de sajnos állagra nem sikerült. Én is Lidl-s túrót használtam, az elég száraz fajta. Nemtudom mi lehetett a gond akkor, talán majd újra megpróbálom elkészíteni.
Köszi a sok választ!
Senki nem feltételezte, hogy le akartad húzni 🙂 Valamit rosszul csináltál 🙂
Amit elronthatsz:
– sok tejfölt tettél bele
– beleraktad mind a két zacskó pudingport? Ha csak egyet teszel bele, nem fogja összefogni a túrót!
– olyan gyümit tettél bele ami sok levet ereszt, ezért sok a víz benne.
– Sütő 180 fok, előmelegített, légkeveréses?
Mikor kiveszed még kicsit lágyabb, hagyni kell kihűlni és akkor megkeményedik.
Szerintem ezek lehetnek a sarkalatos pontjai a sütinek;)
Szia Dalma!
Olvasom a hozzászólásaidat a tortához! Én most csináltam meg s nekem sem lett problémám az állagával a tésztának. Én annyit tudnék neked javasolni hogy a gyümölcsöt olvaszd ki és úgy tedd bele a tésztába mert lehet hogy ahogy a meleg hatására felolvadt vizesebb lett a tésztád állaga.
Szia!
Én kétszer megcsináltam otthon, követve a receptet, annyit variáltam vele másodszorra, hogy tejföl helyett natúr joghurtot használtam…
Amit elronthatsz:
– sok tejfölt tettél bele
– beleraktad mind a két zacskó pudingport? Ha csak egyet teszel bele, nem fogja összefogni a túrót!
– olyan gyümit tettél bele ami sok levet ereszt, ezért sok a víz benne.
– Sütő 180 fok, előmelegített, légkeveréses?
Mikor kiveszed még kicsit lágyabb, hagyni kell kihűlni és akkor megkeményedik.
Valamelyik? 🙂
Sziasztok! Én csak annyit kérdeznék elöljáróban (holnap szeretném megsütni a tortát), hogy milyen puding megy bele? Főzős, vagy főzés nélküli?
Előre is köszi a választ!
Veronika:) Ez meg sem fordult a fejemben, és làtod mindenki azon van hogy sikerüljön a sütemény elkészítése. Bìzom benne hogy a legközelebbi süti, màr nem csak finom, hanem szép is lesz! Sok sikert hozzà! 🙂
Nos tegnap elkészült a torta! Fincsi lett és egyben is maradt! 🙂 Igaz, hogy én dupla adaggal és dupla annyi ideig sütöttem, de az én sütőm elég régi, így tudtam, hogy figyelnem kell (esetleg még forgatni is) és sokáig fog tartani. Időnként szúrtam bele egy villát, így láttam, hogy mikor van kész a közepe is! 🙂
Bár nem diétás módon (hiszen cukorral és a tetején csokival) készítettem, de a férjem szülinapjára sütöttem, aki nem a diétáról híres. De a tésztanélküliséggel nem volt gondja, sőt nagyon ízlett neki! Így nagyon köszi a receptet, ötletet, segítséget! 🙂
Mindenkinek jó sütögetést!
én megcsináltam, igaz, hogy egy órát sült 200°on ezeréves villanytűzhelyben, de a fiúk azt sem tudták kívárni, hogy kihüljön -olyan illatot eregetett sülés közben- elfogyott! Isteni finom volt! köszi a receptet!
Süthetek még egy tepsivel, hogy hidegen is megkóstolhassuk! 🙂
Köszönöm a receptet.
Nekem folyós lett a massza ( német túró miatt) de tettem hozzá 2-3 evőkanál kókuszlisztet, ami besűrítette és még ízletesebbé varázsolta. Egy szuper és variálható recept. Tettem már bele puding por helyett fehérjét úgy is finom volt. Csokiszájú ismerőseim a kakaós-málnás változatára esküsznek… Még egyszer köszi a receptet!
Én görög joghurttal csináltam tejföl helyett. Megilyedten amikor a 2 pudingot összekevertem a joghurttal mert olyan sűrű lett a túros keverékkel, hogy nem tudtam önteni, csak átpakolni a tepsibe. De nagyin jól sikerült. Fagyasztott erdei gyümölcsöt szórtam a tetejére, úgy ment a sütőbe. 10 perccel tovább sütöttem, de kihűlés után tökéletes lett. A család imádja.
A Peak főszerkesztője vagyok, mellette pszichológia szakon végeztem, és sportedzőként is évekig tevékenykedtem. Régebben versenyszerűen sportoltam (küzdősportok), így a rendszeres sport, a minőségi étkezés, az erősítés és a tápkiegek az életem részévé váltak.