Diétás, tészta nélküli gyümölcsös túrótorta

teszta_nelkuli_turo_tortaEz a sütemény roppant egyszerűen és gyorsan elkészíthető! Nem kell hozzá túl sok minden és mondhatni egy ” egészséges” konyhában megtalálhatóak a hozzávalók. Hamar az asztalon teremhet egy igazán finom és egészséges desszert.

Túrótorta

Íme a hozzávalók:teszta_nelkuli_turo_torta_osszetevok

  • 50 dkg zsírszegény túró
  • Édesítő ( kinek mi a szimpatikus, én stevia alapú folyékonyat használtam)
  • Vanília aroma
  • 2 db tojás
  • 2 dl tejföl
  • 2 vanília puding
  • Tetszőleges gyümölcs pl. málna, eper

Tészta nélküli túrótorta

Elkészítése:

A túrót törd át egy tányérban, majd add hozzá az édesítőt ( mindenki saját ízlése szerint) és a tojásokat. A pudingot keverd el a tejfölben (lehetőleg csomómentesre), majd keverd össze a túróval. A tortaformába helyezz sütőpapírt és öntsd rá a masszát. Dobáld rá a gyümölcsöt és mehet az előmelegített (180 fokos) sütőbe. Kb 30 percig süsd, de jobb ha közben nézegeted hogy hogy áll, mert nem mindenkinek egyforma a sütője így a sütési idő eltérhet.

teszta_nelkuli_turo_torta

Peak Girls – Olvasói bejegyzés – Kóródi Dalma

Tudj meg többet arról, hogyan lehetsz még szebb a Google+ oldalunkon!

Termékek a Peak Shop kínálatából!
Hozzászólások

Tudj meg többet arról, hogyan lehetsz még szebb a Google+ oldalunkon!

Diétás, tészta nélküli gyümölcsös túrótorta
3 szavazat, 3.67 átl. szavazat (76% pont)

Fontos a véleményed! Itt vagyunk, ha van kérdésed!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Hozzászólás elküldése előtt kérled add meg a helyes számot *

24 hozzászólás

  • Mátray Veronika szerint:

    Sziasztok!
    Elkészítettem én is a túrótortát, mert nagyon tetszett az ötlet. Sajnos nagyon rossz tapasztalataim vannak, nem hasonlít a képen lévő sütihez , meg sem közelíti azt pedig mindent úgy csináltam ahogy le volt írva. Nincs sok része amit el lehet rontani, de nekem most már 50perce sül és csak a széli rész keményebb kicsit. Teljesen összeesett a massza, kb 1,5cm magas és a képen látható tortaformánál az enyém még talán kisebb is. Nem tudom elképzelni, hogy ez valamilyen sülést elősegítő anyag nélkül úgy nézzen ki, mint ahogy a kép mutatja.

    • Moni Moni szerint:

      Szia Veronika! Néztem ezt a receptet. Dalmának már írtam, hogy nem hagyott e ki valamit. Én készítettem már ilyen sütit, és akkor lesz ilyen ha búzadara is van benne, vagy egy kis főtt rizs. Búzadara kell bele. Szárazon beleöntöd a masszába és az felszívja a nedvességet. Akko össze fog állni a sütőben.

    • csilla csilla szerint:

      Szia Veronika,
      Valószínűleg Dalma hamarosan megválaszolja Neked, hogy mi lehet a probléma. Mi már kettőt is sütöttünk belőle azóta a leírtak alapján és minden rendben volt. Milyen túrót használtál? Lehet az segít, ha előtte lecsepegteted, hogy ne legyen olyan híg, ami még folyósabbá, ezáltal nehezebben sülhetővé teszi az állagot.

    • Dalma szerint:

      Szia Veronika!
      Nem tudom mi történhetett..a receptből nem hagytam ki semmit sem és amint látod mások is elkészítették és sikerült nekik. Megkérdezhetem milyen túrót használtál? Ami a képen látható az zsírszegény Lidl-ös Pilos túróbólkészült és nem volt lecsepegtetve. A puding sem egy drága különleges volt. A gyümölcs pedig fagyasztott volt benne. A kép talán csalóka lehet de ez is egy kis méretű tortaformában készült és azért tűnik magasnak, mivel majdnem színig volt a forma a masszával.

      • Veronika szerint:

        Kedves Dalma!
        Nem szerettem volna lehúzni a sütidet, ízre finom lett, de sajnos állagra nem sikerült. Én is Lidl-s túrót használtam, az elég száraz fajta. Nemtudom mi lehetett a gond akkor, talán majd újra megpróbálom elkészíteni.
        Köszi a sok választ!

        • Kalóz Enikő Kalóz Enikő szerint:

          Senki nem feltételezte, hogy le akartad húzni 🙂 Valamit rosszul csináltál 🙂
          Amit elronthatsz:
          – sok tejfölt tettél bele
          – beleraktad mind a két zacskó pudingport? Ha csak egyet teszel bele, nem fogja összefogni a túrót!
          – olyan gyümit tettél bele ami sok levet ereszt, ezért sok a víz benne.
          – Sütő 180 fok, előmelegített, légkeveréses?
          Mikor kiveszed még kicsit lágyabb, hagyni kell kihűlni és akkor megkeményedik.

          Szerintem ezek lehetnek a sarkalatos pontjai a sütinek;)

  • Krisazina szerint:

    Nekem annyi a gondom vele, hogy lassan 1 órája sül, mégis folyik még… Mit rontottam el?! 🙁

    • Kalóz Enikő Kalóz Enikő szerint:

      Szia!
      Én kétszer megcsináltam otthon, követve a receptet, annyit variáltam vele másodszorra, hogy tejföl helyett natúr joghurtot használtam…
      Amit elronthatsz:
      – sok tejfölt tettél bele
      – beleraktad mind a két zacskó pudingport? Ha csak egyet teszel bele, nem fogja összefogni a túrót!
      – olyan gyümit tettél bele ami sok levet ereszt, ezért sok a víz benne.
      – Sütő 180 fok, előmelegített, légkeveréses?
      Mikor kiveszed még kicsit lágyabb, hagyni kell kihűlni és akkor megkeményedik.
      Valamelyik? 🙂

  • Nagyné Emese szerint:

    Sziasztok! Én csak annyit kérdeznék elöljáróban (holnap szeretném megsütni a tortát), hogy milyen puding megy bele? Főzős, vagy főzés nélküli?
    Előre is köszi a választ!

    • csilla csilla szerint:

      Szia Emese,
      Sajnos a főzés nélküli pudingok tartalmaznak cukrot is, így inkább a hagyományos változattal készítsd:)

      • Nagyné Emese szerint:

        Nos… sül! 🙂 Dupla adag már egyből, hogy igazi, kicsit nagyobb családnak is elegendő szülinapi torta legyen! Remélem sikerül! 😉

  • Dalma szerint:

    Veronika:) Ez meg sem fordult a fejemben, és làtod mindenki azon van hogy sikerüljön a sütemény elkészítése. Bìzom benne hogy a legközelebbi süti, màr nem csak finom, hanem szép is lesz! Sok sikert hozzà! 🙂

  • Nagyné Emese szerint:

    Sziasztok!

    Nos tegnap elkészült a torta! Fincsi lett és egyben is maradt! 🙂 Igaz, hogy én dupla adaggal és dupla annyi ideig sütöttem, de az én sütőm elég régi, így tudtam, hogy figyelnem kell (esetleg még forgatni is) és sokáig fog tartani. Időnként szúrtam bele egy villát, így láttam, hogy mikor van kész a közepe is! 🙂
    Bár nem diétás módon (hiszen cukorral és a tetején csokival) készítettem, de a férjem szülinapjára sütöttem, aki nem a diétáról híres. De a tésztanélküliséggel nem volt gondja, sőt nagyon ízlett neki! Így nagyon köszi a receptet, ötletet, segítséget! 🙂
    Mindenkinek jó sütögetést!

  • Barbara Bergendy szerint:

    én megcsináltam, igaz, hogy egy órát sült 200°on ezeréves villanytűzhelyben, de a fiúk azt sem tudták kívárni, hogy kihüljön -olyan illatot eregetett sülés közben- elfogyott! Isteni finom volt! köszi a receptet!
    Süthetek még egy tepsivel, hogy hidegen is megkóstolhassuk! 🙂

  • Kollárné Kiss Nikoletta szerint:

    Sziasztok! 🙂 Nálam abszolút kedvenc lett első alkalom után 🙂 és azóta is készült már párszor! 🙂 most is éppen arra vár, hogy kihűljön egy kicsit! 🙂

  • Bea szerint:

    Sziasztok! Légkeveréses sütő kell az elkészítéshez?

  • Szilvi szerint:

    Köszönöm a receptet.
    Nekem folyós lett a massza ( német túró miatt) de tettem hozzá 2-3 evőkanál kókuszlisztet, ami besűrítette és még ízletesebbé varázsolta. Egy szuper és variálható recept. Tettem már bele puding por helyett fehérjét úgy is finom volt. Csokiszájú ismerőseim a kakaós-málnás változatára esküsznek… Még egyszer köszi a receptet!

Diétás, tészta nélküli gyümölcsös túrótorta
3 szavazat, 3.67 átl. szavazat (76% pont)
15432
Diétás főzőcske, Édességek
, ,