-+=
Olvasási idő: 2 perc

Nemcsak édesség, de sós finomságok is tökéletesen kivitelezhetőek a Sweet Potato édesburgonya porunkkal. Jöjjön hát most egy jó kis pogácsa. A receptet pedig köszönjük Andinak, a raktárból. :))

Hozzávalók:

  • 30 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 2 mérőkanál Sweet Potato édesburgonya por
  • 10 dkg kókuszzsír
  • 1 db főtt áttört édesburgonya
  • 2 dkg élesztő
  • 2 kávéskanál méz vagy édesítővel, amivel mát letesztelted, hogy felfut benne az élesztő
  • 3 evőkanál tej
  • 1 + 1/2 tojás
  • 1 dkg só

A pogácsák lekenéséhez:

  • 1/2 felvert tojás

Elkészítés:

1+1 most 3! Bármit bármivel kombinálhatsz! + Ajándék peak szakácskönyv ebook 2.990Ft értékben!

A tejben futtasd fel az élesztőt a mézzel.

A lisztes a kókuszsírral és az áttört burgonyával elkeverjük, hozzáadjuk a tojást, és a felfuttatott élesztőt, valamint a sót és az egész jól összedolgozzuk.

Tedd félre pihenni a tésztát, és negyed óránként hajtogasd át legalább négyszer. Ez azt jelenti, hogy kinyújtod, majd félbehajtod kétszer. Minden nyújtás után kend meg egy kevés tejjel összekevert tojással.

Az utolsó hajtogatás után nyújtsd ki a tésztát kb. két ujjnyi vastagra. Pogácsaszaggatóval szúrd ki, helyed el őket egy tepsibe, és fél óráig hagyd kelni.

Melegítsd el a sütőt 180 fokra.

A megkelt tésztát kend le tojással, és süsd szép pirosra sütjük.


pogácsa

édesburgonya pogácsa

Hogyan lehetsz gyönyörű, fitnesz anyuka a gyermekeid mellett? Töltsd le INGYEN a felkészítő terved!