Nemcsak édesség, de sós finomságok is tökéletesen kivitelezhetőek a Sweet Potato édesburgonya porunkkal. Jöjjön hát most egy jó kis pogácsa. A receptet pedig köszönjük Andinak, a raktárból. :))
Hozzávalók:
- 30 dkg teljes kiőrlésű liszt
- 2 mérőkanál Sweet Potato édesburgonya por
- 10 dkg kókuszzsír
- 1 db főtt áttört édesburgonya
- 2 dkg élesztő
- 2 kávéskanál méz vagy édesítővel, amivel mát letesztelted, hogy felfut benne az élesztő
- 3 evőkanál tej
- 1 + 1/2 tojás
- 1 dkg só
A pogácsák lekenéséhez:
- 1/2 felvert tojás
Elkészítés:
A tejben futtasd fel az élesztőt a mézzel.
A lisztes a kókuszsírral és az áttört burgonyával elkeverjük, hozzáadjuk a tojást, és a felfuttatott élesztőt, valamint a sót és az egész jól összedolgozzuk.
Tedd félre pihenni a tésztát, és negyed óránként hajtogasd át legalább négyszer. Ez azt jelenti, hogy kinyújtod, majd félbehajtod kétszer. Minden nyújtás után kend meg egy kevés tejjel összekevert tojással.
Az utolsó hajtogatás után nyújtsd ki a tésztát kb. két ujjnyi vastagra. Pogácsaszaggatóval szúrd ki, helyed el őket egy tepsibe, és fél óráig hagyd kelni.
Melegítsd el a sütőt 180 fokra.
A megkelt tésztát kend le tojással, és süsd szép pirosra sütjük.