Mit tegyünk, ha mákunk van? Örüljünk! 🙂 Örüljünk, és süssünk! Méghozzá nem olyan lejárt lemezeket tegyünk fel, mint a bejgli, meg a guba… hanem valami menőbb, krémesebb, gyümölcsösebb attrakciót! Mondjuk egy lightos, mascarpone krémes narancstortát!
A recept több különlegességgel is villant!
Egyfelől Ati szakácsunk megmutatja a tutit: hogy miképp kandírozz cukor nélkül!!!
Másfelől fehérje porral tuningoltuk a krémet – így az egész torta nagyon baráti tápértékkel rendelkezik! Szénhidrát szinte minimális benne, tele van jó zsírokkal – így egy nem olyan durva ketogén diétában is megállhatja a helyét!
> Peak-tipp! Darált mák helyett tesztelhetitek a sütit az újra kapható, cukormentes Peak mákkrémmel! Igen, igen, igen… a nagy siker, és a fájó hiányérzet miatt most újra a Peak-porondon! Egyétek-vigyétek! 🙂
Előkészítés | 15-20 perc |
Sütés/főzés | 20 perc |
Mennyiség |
szelet
|
- 200 gramm narancs héja
- 400 ml víz
- 150 gramm xilit
- 5 db tojás
- 100 gramm eritrit
- 100 ml kókuszolaj
- 150 gramm darált mák
- VAGY Peak Poppy Cream mákkrém
- 1 kk só
- 1 evőkanál mézeskalácsfűszer
- 1 db narancs reszelt héja
- 100 gramm kandírozott gyümölcskocka
- 500 gramm light mascarpone
- 100 gramm kandírozott gyümölcskocka
- 2 adag Peak Protein 85 fehérjepor bourbon vanília tasak 1000g
- 1 db narancs leve
- 140 gramm eritrit
- 1 db vanília rúd
Hozzávalók
A narancs kandírozáshoz
A tésztához
A krémhez
|
- A narancsok kandírozásához a narancsok héját megmossuk és alaposan átdörzsöljük és a belső fehér részt kaparással elvékonyítjuk. Ezután felkockázzuk, tálba tesszük és annyi vizet teszünk rá, hogy ellepje.
- A hűtőbe tesszük és legalább 5 napig hagyjuk, naponta cserélve a vizet!
- Ezután átöblítjük és felforraljuk, majd forrástól számítva 1-2 percet főzzük és leszűrjük, átöblítjük.
- Ezután csak annyi vizet öntsünk rá amennyi ellepi és tegyük bele a xilitet is. Eztán kis lángon 1 órát főzzük amíg besűrűsödik a lé. Ha közben elpárolog a víz, mindig picit pótoljuk. Akkor lesz jó ha üveges az oldala.
- Szedjük ki egy zsírpapírra és hagyjuk száradni 1-2 napot. Ennyi!
- A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk és a fehérjét kemény habbá verjük.
- A sárgájához adjuk az édesítőt és géppel fehéredésig verjük.
- Hozzáadjuk az olvasztott kókuszzsírt, a darált mákot, a sót, a fűszert, a reszelt narancshéjat és teljesen simára keverjük!
- Először a hab 1/3-ad részét keverjük a mákos masszába , gyors határozott mozdulatokkal. És az így fellazult masszához keverjük a hab többi részét és a kandírozott gyümölcsöket (100 g)
- Óvatosan forgassuk össze és egy 23 cm kapcsos tortaformába töltsük, melyet előtte sütőpapírral kibéleltünk.
- 180 fokon 35 percet süssük.
- Közben készítsük el a tetejére a krémet, melyhez a mascarponet keverjük el az édesítővel, a fehérje porral, a narancs levével és a vanília kikapart magjával.
- A kihűlt tortalap tetejére halmozzuk habzsákból csúcsosan és végül szórjuk meg a többi kandírozott gyümölccsel!