-+=
Olvasási idő: 2 perc

Mit tegyünk, ha mákunk van? Örüljünk! 🙂 Örüljünk, és süssünk! Méghozzá nem olyan lejárt lemezeket tegyünk fel, mint a bejgli, meg a guba… hanem valami menőbb, krémesebb, gyümölcsösebb attrakciót! Mondjuk egy lightos, mascarpone krémes narancstortát!

A recept több különlegességgel is villant!

Egyfelől Ati szakácsunk megmutatja a tutit: hogy miképp kandírozz cukor nélkül!!! 

Másfelől fehérje porral tuningoltuk a krémet – így az egész torta nagyon baráti tápértékkel rendelkezik! Szénhidrát szinte minimális benne, tele van jó zsírokkal – így egy nem olyan durva ketogén diétában is megállhatja a helyét!

1+1 most 3! Bármit bármivel kombinálhatsz! + Ajándék peak szakácskönyv ebook 2.990Ft értékben!

> Peak-tipp! Darált mák helyett tesztelhetitek a sütit az újra kapható, cukormentes Peak mákkrémmel! Igen, igen, igen… a nagy siker, és a fájó hiányérzet miatt most újra a Peak-porondon! Egyétek-vigyétek! 🙂

Tápanyagadatok
Narancsos mákos
Mennyiség egy adagban
Energia (kcal) 244 Ebből zsírsavak (kcal) 126
% DV (napi érték)*
Összes zsír 14,9g 22%
Szénhidrát 8,7g 3%
Fehérje 12,8g 24%
* Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ / 2000 kcal).

Előkészítés 15-20 perc
Sütés/főzés 20 perc
Mennyiség
szelet
Hozzávalók
A narancs kandírozáshoz
  • 200 gramm narancs héja
  • 400 ml víz
  • 150 gramm xilit
A tésztához
  • 5 db tojás
  • 100 gramm eritrit
  • 100 ml kókuszolaj
  • 150 gramm darált mák
  • VAGY Peak Poppy Cream mákkrém
  • 1 kk
  • 1 evőkanál mézeskalácsfűszer
  • 1 db narancs reszelt héja
  • 100 gramm kandírozott gyümölcskocka
A krémhez
Előkészítés 15-20 perc
Sütés/főzés 20 perc
Mennyiség
szelet
Hozzávalók
A narancs kandírozáshoz
  • 200 gramm narancs héja
  • 400 ml víz
  • 150 gramm xilit
A tésztához
  • 5 db tojás
  • 100 gramm eritrit
  • 100 ml kókuszolaj
  • 150 gramm darált mák
  • VAGY Peak Poppy Cream mákkrém
  • 1 kk
  • 1 evőkanál mézeskalácsfűszer
  • 1 db narancs reszelt héja
  • 100 gramm kandírozott gyümölcskocka
A krémhez
Elkészítés
A narancs kandírozása
  1. A narancsok kandírozásához a narancsok héját megmossuk és alaposan átdörzsöljük és a belső fehér részt kaparással elvékonyítjuk. Ezután felkockázzuk, tálba tesszük és annyi vizet teszünk rá, hogy ellepje.
  2. A hűtőbe tesszük és legalább 5 napig hagyjuk, naponta cserélve a vizet! 
  3. Ezután átöblítjük és felforraljuk, majd forrástól számítva 1-2 percet főzzük és leszűrjük, átöblítjük.
  4. Ezután csak annyi vizet öntsünk rá amennyi ellepi és tegyük bele a xilitet is. Eztán kis lángon 1 órát főzzük amíg besűrűsödik a lé. Ha közben elpárolog a víz, mindig picit pótoljuk. Akkor lesz jó ha üveges az oldala.
  5. Szedjük ki egy zsírpapírra és hagyjuk száradni 1-2 napot. Ennyi!
A torta
  1. A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk és a fehérjét kemény habbá verjük.
  2. A sárgájához adjuk az édesítőt és géppel fehéredésig verjük. 
  3. Hozzáadjuk az olvasztott kókuszzsírt, a darált mákot, a sót, a fűszert, a reszelt narancshéjat és teljesen simára keverjük!
  4. Először a hab 1/3-ad részét keverjük a mákos masszába , gyors határozott mozdulatokkal. És az így fellazult masszához keverjük a hab többi részét és a kandírozott gyümölcsöket (100 g)
  5. Óvatosan forgassuk össze és egy 23 cm kapcsos tortaformába töltsük, melyet előtte sütőpapírral kibéleltünk.
  6. 180 fokon 35 percet süssük.
  7. Közben készítsük el a tetejére a krémet, melyhez a mascarponet keverjük el az édesítővel, a fehérje porral, a narancs levével és a vanília kikapart magjával.
  8. A kihűlt tortalap tetejére halmozzuk habzsákból csúcsosan és végül szórjuk meg a többi kandírozott gyümölccsel!

Hogyan lehetsz gyönyörű, fitnesz anyuka a gyermekeid mellett? Töltsd le INGYEN a felkészítő terved!