Gyors és könnyű vacsora tipp, minden falafel imádónak! Már otthon is könnyen elkészítheted a diétás vega fasírtodat, az új Peak fasírtporból!
Az egészben a legjobb, hogy csak vízre van hozzá szükséged és kész is a fasírt masssza. Bátran süsd meg kókuszolajban vagy sütőben!
Ne aggódj, nem szívja magába az olajat! – ezért is imádom annyira. Bár az én extra tippem, hogy MCT olajban sütni a legjobb! 🙂 Már kaphatod a kettőt egy csomagban! Nézd csak: Peak Fasírt csomag, MCT-vel!
Házi padlizsánkrémmel, friss kevert salátával és teljeskiőrlésű tortillával ettem, de ebben a receptben az a jó, hogy bárhogyan variálhatod!
Készíthetsz mellé édesburgonya vagy zeller hasábokat is, eheted tzazikivel, görög salátával is.
Mivel reggelire készítettem padlizsánkrémet, most én ezzel extráztam meg. 🙂
Ez a fogás, biztos, hogy belefér minden diétás étrendbe!
Nem mondom, hogy nem finom…két pofára tömtem a majmot … 🙂 Lesifotó:
Előkészítés | 5 perc |
Sütés/főzés | 3 perc |
Mennyiség |
adag
|
- 100 gramm Peak MeatBalls with collagen - fasírt (por)
- 90 ml víz
- Peak MCT olaj
- ízlés szerint friss salátakeverék
- ízlés szerint paradicsom
- ízlés szerint kaliforniai paprika
- 2 db padlizsán
- 1 db lilahagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- ízlés szerint só,bors
- 3 evőkanál light majonéz
Hozzávalók
Falafelhez:
Salátához:
Padlizsánkrémhez:
|
- A fasírtport keverd el a vízzel, hogy kézzel formázható masszát kapj. Csinálj kisebb gombócokat.
- Süsd meg MCT olajban őket. (vagy kókuszolajban)
- Ha már aranybarnára pirultak, kész.
- A salátához. a paradicsomot, kaliforniai paprikát szeleteld fel, és keverd össze a salátakeverékkel. (Rakhatsz bele még uborkát is.)
- Padlizsánkrémhez, a padlizsánokat először jól süsd meg sütőben. majd hagyd kihűlni. Húzd le a héját és nyomkodd össze villával. Csepegtesd le. Ezután add hozzá a hagymát, fokhagymát, fűszerezd és keverd el benne a majonézt. Hagyd picit összeállni a hűtőben. Kész is!
Hozzászólások
Eddigi hozzászólások a "Falafel diétásan, ráadásul 5 perc alatt?! KATTINTS ide a titokért!" című cikkhezDe jó!