Szeretem a mexikói ételeket, mert finomak, laktatóak és ha belegondolunk, tök jó alapanyagokat tartalmaznak… teljes tápanyagforrást lefed: fehérje, összetett szánhidrát és némi zsír. Mindegyik „jó” forrásból! 🙂
Ez most egy darált húsos burrito, amit én sovány sertéshússal készítettem, de talán marhahússal vagy a kettő keverékével még jobb.
Szabd magadra a burritót!
Ha növelni akarod a fehérje tartalmát: a töltelék fehérjetartalmát tovább növelheted ha valamelyik Slim Protein Soup-ot teszed szószként a húshoz a paradicsomlé mellett, vagy helyett.
Ha csökkentenéd a szénhidrátot: a szénhidráttartalmat pedig csökkentheted, ha kevesebb rizst használsz és helyette több zöldséget teszel a burritokba, pl. jó ötlet a cukkini.
Csökkentenéd a zsírtartalmat? Válassz darált csirkemellet, és ízesítsd be esetleg a Peak marhahúsos levesporával! 🙂 Szuper ragu lesz belőle!
Előkészítés | 15 perc |
Sütés/főzés | 15 perc |
Mennyiség |
darab
|
- 4 db tortilla lap
- 500 gramm darált hús (sovány marha, sertés vagy vegyesen)
- EZ Coat olaj spray
- 125 gramm rizs (1 zacskó)
- 400 gramm konzerv bab
- 1 db hagyma
- 200 ml paradicsompüré
- 200 gramm light sajt
- ízlés szerint só, bors, chili
- Peak Slim Protein Soup 55% fehérjét tartalmazó, instant leves
Hozzávalók
|
- A hagymát pirítsd meg egy kis kókuszolajon vagy EZ-coat olajsprayvel befújt serpenyőben, majd add hozzá a húst és azt is pirítsd meg picit, majd lefedve párold, míg teljesen meg nem fő.
- Közben szórd meg fűszerekkel, öntsd hozzá a paradicsompürét, ha kell, akkor egy kis vizet is. A végén pedig keverd bele a babkonzervet is.
- Mindeközben főzd meg a rizst is és amíg minden szépen fő, reszeld le a sajtot.
- Ha minden megvan keverd össze a rizst a húsos-babos raguval. Ezennel elkészült a töltelék a burritokhoz, már csak össze kell állítani őket.
- Fogj egy tortilla lapot, szórj a közepébe egy kis reszelt sajtot, majd a töltelék negyedét is tedd bele, mégpedig úgy, hogy a közepén legyen, alul, felül behajtható, oldalt meg rátekerhető legyen a wrap.
- Miután összetekerted a burritot, több lehetőséged van: elcsomagolhatod így, ahogy van és magaddal viheted ebédre, vagy megsütheted a két oldalát akár serpenyőben, akár mini grillben, akár sütőben - és így is elcsomagolhatod, vagy akár rögtön fogyaszthatod is.
- A tálaláshoz salátát ajánlok, díszítésnek a tetejére én egy kis tejfölt és reszelt füstölt sajtot tettem.