“Hát, Rákóczi túróst asszem a diéta alatt már csak ilyen formában látok!:))” – Endre (képeken) pont rátapintott a lényegre: EZ a Peak SÜTIFEHÉRJÉK célja: hogy a diéta alatt is visszahozzuk egy kicsit az ízeket és élményeket. Tudooom, ez nem a cukrászati csoda – DE hidd el, akár a reggeli zabodba keverve, maga a CSODA!
Az unalmas zabkása korát szerintem már régen megcáfoltuk – de ha mégsem, akkor ez a recept biztos megfogja! Igazából a zabod rengeteg féleképpen eheted – megfőzve, vagy épp ahogy itt csináltuk, kisütve, ropogósra!
A zab ugye a “jó szénhidrát” a reggelihez – amihez még érdemes fehérjét is bevinni. Én mindig túró és fehérjepor kombinációban gondolkodom: a túró a tejsavó felszívódását lassítja, és sokkal jobban laktat – a fehérjepor pedig fenséges SÜTI ízekkel örvendeztet meg.
Hát így jött a Rákóczi túrós is – amihez alapból már nagyon passzolt a túró. Isteni könnyed, lágy barackos ízt adott belekeverve – tiszta NYÁR!
(A Zabtrükk a videóban: hogyan csinálhatsz pici zabból egy naaagy adag zabot, anélkül, hogy növelnéd a kalóriát!)
Roppant egyszerű a recept – olyannyira, hogy VIDEÓBAN, akár EGYÜTT VELEM IS ELKÉSZÍTHETED! Nézd:
Előkészítés | 5 perc |
Sütés/főzés | 5 perc |
Pihentetés | 1 éjszaka |
Mennyiség |
adag
|
- 60 gramm zabpehely
- 1 adag Peak Yummy Flav Powder cukormentes ízesítő por vajas keksz íz 250g ezt ne hagyd ki, ettől lesz linzerkekszes íze!!!
- 2 db tojásfehérje vagy 1 tojás
- PAM Canola kalóriamentes olajspray
- 250 gramm zsírszegény krémtúró
- 2 evőkanál joghurt
- 40 gramm Peak Slim And Beauty Protein fehérjepor zsírégetőkkel és kollagénnel 500g Rákóczi túrós
- ízlés szerint házi cukormentes baracklekvár
- ízlés szerint édesítőszer
Hozzávalók
A zab-alap (dupla adag mint a videóban - csajként nekem annyi elég:)
A krém (szintén dupla adag)
|
- A zabot, ízesítőt és tojást összekeverjük, és kisütjük egy palacsintasütőben ropogósra.
- A krémhez keverj mindent össze!
- Egy edény aljára tedd a zabos alapot, rá a túrókrémet és a tetejére sárgabaracklekvárt!