Egy finom, kalória- és szénhidrátszegény, fehérjében gazdag és tápláló paleo kenyér receptet hoztam, amit medvehagymával ízesítettem. Ezt a recepted elteheted akár a jövő heti húsvéti menühöz is! Nagyon finom sonkával, zöldségekkel, tojással is.
Paleo kenyér
Hozzávalók:
- 4 tojás
- 100 g ToTu krém (vagy krémes zsírszegény túró, de ez nem paleo)
- 50 g mandulaliszt
- 50 g napraforgóbél liszt (vagy más magliszt, pl. szezámmagliszttel, tökmagliszttel vagy lenmagliszttel is el tudom képzelni)
- 50 g tápiókakeményítő
- 10 g útifű maghéj
- ½ csomag sütőpor
- 100 ml víz
- 4-5 medvehagyma levél
- 1-2 tk. só
- 1 tk. (alma)ecet
Medvehagymás paleo kenyér
Elkészítés:
A tojásokat válaszd szét, majd a sárgákat keverd ki a ToTu krémmel, és az apróra kockázott medvehagyma levelekkel. A fehérjéket verd kemény habbá egy kevés sóval és egy pici almaecettel. A liszteket, a keményítőt, az útifűmaghéjat, a sót és a sütőport keverd össze.
A lisztes és a tojássárgás keveréket kanalanként forgasd hozzá a tojásfehérjéhez, majd amikor már sűrű, ragacsos a tészta, a vizet is kezdd el hozzáadagolni.
Szilikon kenyérformában vagy sütőpapírral bélelt őzgerincben 180 °C-ra előmelegített sütőben légkeverésen süsd kb. 30 percig, majd a formából kivéve még 10-15 percig, hogy a kenyérnek szép héja legyen.
Miután egy kicsit kihűlt, már szeletelhető is!