Diétában és egészséges életmódban igyekszünk elkerülni a csupa felesleges kalóriát tartalmazó, mű- vagy kifejezetten rostszegény túlságosan feldolgozott és finomított alapanyagokból készült ételeket. Ami igen nehéz, főleg, ha édesszájúak vagyunk. Na de sebaj, diétában is van, hogy több energiára van szükségünk, és ehhez a szénhidrátok mellett elengedhetetlen feltétele a megfelelő mennyiségű fehérje fogyasztása is. Erre tökéletes megoldás lehet ez a rétes!
Hozzávalók (3 nagyméretű réteshez):
- 1 csomag teljes kiőrlésű réteslap (9 db) kb. 30*20 cm nagyságúak (vagy természetesen az általunk készített is megfelelő)
- 75 dkg zsírszegény krémtúró
- 100 g fehérjepor – akár citromos Slim Secret Protein
- 1 púpos evőkanálnyi útifűmaghéj
- MCT olaj a lapok megkenéséhez
- 1 marék aranymazsola (elhanyagolható)
- 1 evőkanálnyi friss reszelt gyömbér
- 1 púpos teáskanálnyi fahéj
- 1 bio citrom héja
1. A sütőt melegítsük elő 200 °C-ra.
2. Keverjük ki a fehérjeport annyi vízzel, hogy sűrű görögjoghurt állagot kapjunk.
3. Keverjük bele a túrót.
4. Ízesítsük a túrós tölteléket. Ha nem elég édes számunkra, akkor a fehérjepor mellett eritrittel, Steviával vagy más diétának megfelelő édesítőszerrel tovább lehet édesíteni.
5. Amikor jó az íze forgassuk bele az útifűmaghéjat és a mazsolát is.
6. Szilikonos sütőpapíron vagy nedves konyharuhán a lapokat hármasával fektessük egymásra, minden lapot alaposan kenjünk meg MCT olajjal.
7. Töltsük be a 3 lapot, úgy hogy az egyik hosszabbik oldal szélétől kb 1-2 centire fektetünk a töltelékből egy oszlopot. A tészta oldaláról kb. 2-2 centit ráhajtunk, ráhajtjuk a hosszú oldalon hagyott csíkot, majd a konyharuha vagy a szilikonos sütőpapír segítségével tekerjük fel szorosan.
8. Kenjük meg a tetejét is MCT olajjal, és szurkáljuk meg alaposan villával, hogy ki tudjon jönni a gőz.
9. Az előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt halvány aranybarnára sül.
TIPP: Ha attól félünk, hogy túl lassan dolgozunk és addig a többi réteslap kiszárad, nedves konyharuhában tároljuk, miután kivettük a zacskóból.