-+=
Olvasási idő: 2 perc

A vegán életmód egyre népszerűbbé válik, és ezzel együtt növekszik az igény a változatos, magas minőségű növényi fehérjeforrások iránt, hiszen vegánként ezt nehéz bevinni. Ezek közül kiemelkedik a LEGÚJABB: a mandulából kinyert fehérje, amely nemcsak tápláló, hanem iszonyat finom is.

De miért is olyan különleges a mandula, és hogyan járul hozzá a fehérje keverék különlegességéhez?

A mandula az egyik legértékesebb dióféle, amelyet az emberiség már évezredek óta fogyaszt. Az ókori Rómában és Egyiptomban is ismerték és nagyra becsülték, nem véletlenül. A mandula gazdag E-vitaminban, antioxidánsokban, valamint egyszeresen telítetlen zsírsavakban, amelyek hozzájárulnak a szív- és érrendszer egészségéhez.

De ami igazán különlegessé teszi a mandulát, az a benne található magas minőségű fehérje.

50% OFF (minden 2.)! Bármilyen terméket bármivel összekombinálhatsz + vidd el az AJÁNDÉK Peak Minta-PAKKOD 3180 Ft értékben!

A mandulafehérje nemcsak könnyen emészthető, kifejezetten jó amino profillal rendelkező fehérje. Ez különösen fontos a vegán étrendet követők számára, mivel a növényi fehérjék gyakran nem teljes értékűek. A mandulafehérje ezen kívül kiemelkedő glutaminsav-tartalommal rendelkezik, ami hozzájárul az agy egészségéhez és a jó közérzet fenntartásához .

A mandulából a fehérje kivonása egy több lépésből álló folyamat, amely magában foglalja a mandulák feldolgozását, az oldható anyagok kivonását és a fehérje izolálását. Zsírtalanított mandula kerül bele természetesen.

A mandulafehérje kivonása során fontos a környezet hőmérsékletének és pH-jának kontrollálása, mivel a fehérjék érzékenyek ezekre a tényezőkre, és könnyen denaturálódhatnak.

Milyen az íze?

A MANDULA egy kifejezetten finom, édeskés, enyhén diós – de nem túl tolakodó ízű mag, így a mandulából előállított fehérje is hasonló tulajdonságokkal rendelkezik. Ezt a fehérjeforrást hozzáadva a többi értékes növényi fehérjéhez (tökmag, bab, kendermag és borsófehérje) nemcsak minőségileg, de ÍZ és ÁLLAGBELI ugrást is tapasztalhatsz a növényi fehérjék “ranglétráján”.

A mandula az egyik legfinomabb növényi fehérjeforrás – joggal kérdezheted, miért nem csak belőle készült a Peak Yummy Vegan protein? 

Azért, mert a növényi fehérjék NEM teljes körűek. Ez azt jelenti – hogy az állati fehérjékkel ellentétben – nem tartalmazzák a szervezeted számára szükséges összes esszenciális aminósavat. Minden növény más és más aminosavat tartalmaz – azonban ezeket okosan összeválogatva (komplettálva) – már egy teljes körű aminosav profilt kapunk. Ezért a Peak Yummy Vegán fehérje is az értékes tökmag, a fehérjében gazdag kendermag és a bab, borsőfehérjére is alapoz, hogy roppant magas biológiai hasznosulású fehérjét kapj – állati eredetű fehérje nélkül!

mandula fehérje

vegán mandula fehérje

Hogyan lehetsz gyönyörű, fitnesz anyuka a gyermekeid mellett? Töltsd le INGYEN a felkészítő terved!

Referenciák:

"The Nutritional Benefits of Almonds." Healthline, 2023.
"Almond Protein Powder: A Comprehensive Guide." Medical News Today, 2023.
"Pea Protein: Nutrition, Benefits and Side Effects." Healthline, 2023.
"Rice Protein: Benefits and Uses." WebMD, 2023.
"Hemp Protein: Benefits and Uses." Medical News Today, 2023.
"Pumpkin Seed Protein: A Comprehensive Guide." Healthline, 2023.