Ha torta, akkor én óriási sajt- és túrótorta fan vagyok. Rendszeresen visszatérek egy-egy bevált recepthez, akár hétköznapokon is különösebb ok nélkül. Miért is ne? Hiszen NEM KELL SÜTNI, így percek alatt elkészül és ami még fontosabb, hogy NEM LEHET ELRONTANI!
Mivel volt itthon egy csomó túróm így eldőlt, hogy ez esetben túrótorta fog készülni. Nem is baj, így nem kevés kalóriát spórolunk meg a mascarponéhoz képest.
A banán pedig a kedvenc gyümölcsöm úgyhogy most ezzel készítettem, felturbózva egy is boldog banános flav powderrel amitől mééég intenzívebb lett. – DE! Ha spórolni akarsz a kalóriákkal, akkor a banánt kihagyhatod, mert az ízesítőporod hozza a banán világot, SZÉNHIDRÁTOK NÉLKÜL!
Persze a banánt kedv szerint fel lehet cserélni bármire, akár eperre, citromra vagy ha nincs otthon gyümölcsötök akkor egy kis kakaóporra, kávéra,kókuszra vagy lényegében bármilyen ízesítésű fehérjeporra. ( Ha tesztek bele plusz fehérjeport is akkor az édesítőszerből vegyetek vissza valamennyit és kóstolgassátok nehogy túl édes legyen!)
Egy kis extraként még készítettem rá karamellöntetet is (Mézből) és ez a roppanós réteg tökéletesen kiegészíti ezt a krémes finomságot.
Előkészítés | 15 perc |
Sütés/főzés | 15 perc |
Pihentetés | 1 óra |
Mennyiség |
szelet
|
- 250 gramm cukormentes gullon keksz
- 120 g gramm vaj vagy kókuszzsír
- 1 adagolókanál Peak Yummy Flav Powder cukormentes ízesítő por vajas keksz íz 250g isteni "győrikeksz" íze lesz, kalóriák nélkül!
- 250 gramm zsírszegény túró
- 150 gramm eritrit
- 100 gramm joghurt (Skyr)
- 2 evőkanál Peak Blondie Protein Cream fehérjés fehércsoki krém
- 2 darab banán
- 1 csomag zselatin fix
- 2 adagoló kanál Peak Yummy Flav Powder cukormentes ízesítő por boldog banán íz 250g
- 3 evőkanál méz
- 1 csipet só
- 200 gramm kókuszkrém
- 1 adagolókanál Peak Yummy Flav Powder cukormentes ízesítő por Salted Caramel 250g
Hozzávalók
Alaphoz:
Krémhez:
Karamell öntet:
|
- Az alaphoz a kekszet aprítóban ledarájuk, hozzáadjuk a vajat/kókuszzsírt. Egy kisebb (nekem 18 cm-es) tortaforma alját kibéleljük szilikonos sütőpapírral és belenyomkodjuk, hűtőbe tesszük.
- A krémhez minden alapanyagot összeöntünk (kivéve a zselatin fixet) és botmixerrel egynemű masszát készítünk belőle. Ha ez kész, mehet bele zselatin fix is, ezzel is jól elkeverjük és ráüntjük a keksz alapunkra.
- Utolsó lépésként elkészítjük a karamellt is, ehhez a hozzávalókat egy edénybe öntjük, elkezdjük melegíteni és nagyon fontos, hogy folyamatosan kevergessük!
- Én végig 7-es fokozaton csináltam( azaz a közepesnél kicsit magasabb hőfokon) és körülbelül 10 perc alatt kész lett.