Te is szereted a minél cuccosabb leveseket?
Mivel már a tél közeleg és az idő is egy fagyosabb, nincs is jobb egy jó meleg és laktató levestől.
Gondolom, mindenki ismeri a hagyományos Nyírségi gombóclevest! Na hát, szerintem attól cuccosabb leves nincs is a világon….:D De tény, baromi finom!
Mivel mi nagyon szeretjük, elkészítettem picit könnyebb verzióban, hús sincs benne, ellenben MAGAS FEHÉRJETARTALMA VAN és sokkal diétásabb, mint a hagyományos.
Na de miért is?
Igaz ez a leves alapból több lépcsős, de az elkészítése most ebben az esetben EGYÁLTALÁN NEM IDŐIGÉNYES.
- A benne lévő gombócok a Peak proteines krumplipüréből készültek!
Ehhez csak a krumplipüré porra van szükséged és vízre! Készre kavarva, tökéletes diétás és fehérjedús gombócokat tudsz formázni!
- A leves ízét és alapját pedig a Peak gombakrémleves adta! Hát ez valami isteni!
Így igazából ha magában már unod enni, vagy szívesen próbálnád valahogyan másképpen is felhasználni, egy egyszerű zöldséglevest is NAGYON FEL TUD DOBNI!
Ezáltal sokkal fehérjedúsabb lesz és ízletesebb! Ez a leves csupán csak 8 gramm szénhidrátot tartalmazz és 49% fehérjét! Így tökéletes választás, a diétád alatt!
Mutatom is a receptet!
Előkészítés | 30 perc |
Sütés/főzés | 20 perc |
Mennyiség |
adag
|
- 1 nagyobb fej vöröshagyma
- 2 db sárgarépa
- 2 db fehérrépa
- 1 kisebb db zeller
- 200 gramm fagyasztott zöldborsó
- 250 gramm csiperke gomba
- extra szűz olívaolaj
- 200 ml növényi vagy light tejszín
- ízlés szerint só, bors
- 1 fél csokor aprított petrezselyem
- 30 gramm Peak Protein Cream Soup cream mushroom
- 50 gramm Peak Proteines Krumplipüré - 44% fehérjével
- 60 ml víz
Hozzávalók
Leveshez:
Burgonya gombócokhoz:
|
- A leves elkészítéséhez, először a zöldségeket pucold meg és vágd fel őket kockára. A gombát elég ha csak félbe vágod és úgy felszeleteled.
- Egy kis olívaolajon kezd el pirítani az apróra vágott vöröshagymát, majd add hozzá a feldarabolt zöldségeket. Utoljára a zöldborsót is. Ha lepirultak, öntsd fel vízzel, hogy ippeg ellepje majd főzd puhulásig őket.
- Ezalatt a krumplipüré port, keverd el a vízzel. Jó sűrű állagot fogsz kapni, hogy tudj belőle formázni kisebb gombócokat. Ha megpuhultak a zöldségek, rakd bele a kész gombócokat is a levesbe.
- Ezután öntsd fel tejszínnel és add hozzá a felaprított petrezselymet is. Legvégül pedig keverd bele a gombakrémleves port. Főzd össze és már kész is!