Többszörösen is rácáfolunk ma a sztereotípiákra! Miszerint a profiterol LEHET egyszerű, nagyszerű...na és diétás! Egészséges külső, ami akár masszív proteines belsőt is takarhat! Csak rajtad áll!
Többszörösen is rácáfolunk ma a sztereotípiákra! Miszerint a profiterol LEHET egyszerű, nagyszerű...na és diétás! Egészséges külső, ami akár masszív proteines belsőt is takarhat! Csak rajtad áll!
-+=
Olvasási idő:2perc
Vannak receptek, amikre az ember nem könnyen vetemedik rá… egy wellington bélszín, egy házi kürtös kalács-project nem épp egyszerűnek tűnő, gyorsan abszolválható meló… háááát…így állhatunk a profiterolhoz is. Kicsi kis bűbájos, minden krémmel megkent falatkák… mely sem az egyszerűséget, sem a diétás vonalat nem hirdetik…
De! Természetesen most is – mint mindig – megcáfoljuk a sztereotípiákat… és! Ismét egy olasz kedvencet hoztunk el Neked… egyszerűen nagyszerű ÉS DIÉTÁS, akár proteinnel feltuningolt formában!
A tészta teljes kiőrlésű tönkölylisztből áll – vagyis lassú felszívódású, komplex szénhidrát, ami a vércukrot nem abajgatja…
Hozzáadott cukrot nem tartalmaz!
A tölteléke a kuriózum! Lehet diétás pudingporral is elkészíteni… de ugyan minek, ha van nekünk proteines pudingporunk? 🙂 A Peak CreamJoy pudingja kizárólag fehérjéből álló, krémes, főzés nélküli pudingpor – mely akár önmagában egy finom vacsoraként is elfogyasztható… ugyanakkor minden pudingos receptben megállja a helyét!
> Peak-tipp! Ha épp nincs ilyen csodás proteines pudingpor betárazva a konyhádban (akkor tessék venni!!:)), akkor van még egy tippünk! Használd bármelyik Peak finom protein port – de keverj hozzá egy adaghoz egy teáskanál konjak lisztet! Ez a liszt nagyon erős sűrítő és vízmegkötő hatású, így egy átlagos fehérjeturmixot is bivaly-sűrűre avanzsál! Arra vigyázz, hogy nagyon alaposan keverd el, mert szeret csomósodni a drága…
!!! A tápanyagtábla a diétás pudingporos verzió – vagyis a fehérjepudinggal még menőbb, magasabb protein tartalmú finomságot kapsz!
Tápanyagadatok
Profiterol diétásan
Mennyiség egy adagban
Energia (kcal) 129Ebből zsírsavak (kcal) 63
% DV (napi érték)*
Összes zsír 7,5g11%
Szénhidrát 11g4%
Fehérje 3,9g6%
* Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ / 2000 kcal).
A vizet a vajjal és a csipet sóval felforraljuk, amíg a vaj fel nem olvad benne.
Ezután beleszórjuk adagolva a lisztet és kikeverjük addig, amíg a tészta el nem válik a lábos falától. Egy gyorsan megtörténik.
Az 5 tojásból EGYENKÉNT hozzákeverünk 4-et - és minden hozzáadott tojás után kikavarjuk a masszát.
Az 5. tojást felverjük és csak a felét keverjük hozzá, a másik felét félretesszük. Hamarosan kelleni fog.
230 fokra előmelegítjük a sütőt. Fontos, hogy tényleg előmelegített legyen!
2 kanál vagy habzsák segítségével 2 diónyi halmokat teszünk sütőpapírra, egymástól legalább 3-3 cm távolságra. Nekem 16 db lett.
A maradék tojáslével lekenjük a halmok tetejét.
230 fokon pontosan 4 percet sütjük, majd levesszük 200 fokra és további 15 percig. SZIGORÚAN TILOS KINYITNI KÖZBEN A SÜTŐ AJTAJÁT!!!
Ha ez megvan, akkor résnyire nyitott sütőajtóval hagyjuk pihenni 10 percet.
Amíg sül a tészta el, lehet készíteni a pudingokat külön-külön 4-4 dl tejjel és 4-4 evőkanál eritrittel. Ha protein pudinggal dolgozol, akkor kövesd a doboz leírását!
A még meleg pudingokat habzsákba vagy pici tiszta zacsiba töltjük és a tészták oldalába késsel lyukat vágunk, majd feltöltjük a pudinggal. Nekem 8 csokis 8 vaníliás lett.
Edénybe tesszük és tetszőleges öntettel tálaljuk. Én a maradék pudingokat hígítottam tejjel és azzal öntöttem le. Lehet a tetejére olvasztott diétás csokit is folyatni.
Hidegen a legjobb, tehát érdemes lehűteni.
diétás profiterol
proteines diétás profiterol
Hogyan lehetsz gyönyörű, fitnesz anyuka a gyermekeid mellett? Töltsd le INGYEN a felkészítő terved!
Kisuczky Attila vagyok, és szenvedélyes. Igen, tényleg az, a gasztronómia iránt. Annó 2015 ben eldöntöttem, hogy megtanulok hetente legalább egy új ételt készíteni, hogy legyen egy alap repertoárom, amivel tudok kedveskedni az akkori barátnőmnek, magamnak vagy bárkinek, aki nekem fontos. A döntést tettek követték, így 2016 elején, heti egy receptből 2 aztán ha szabadidő engedte 3 is lett. Alapszabály volt nálam, hogy mindig új étel legyen. 2016 év végén elterveztem, hogy életmódot váltok, lefogyok, formálódok és a szenvedélyemmé vált sütést-főzést már csak egészségesalapanyagokkal folytatom. Nagyon belemélyedten a témába és mára 200 feletti elkészült, kipróbált recepttel és 40 kg mínusszal folytatom. Az elmúlt egy évben az egészséges táplálkozás mellett életem része lett a sport, hetente 3-4 alkalommal, és ezen belül a legnagyobb szerelem a futás lett, amit októberben kezdtem, heti egy alkalommal. Először 6 km sikerült, karácsonyra 10 km és január végére a félmaratoni 21 km táv is, amit azóta több alkalommal lefutottam és mindig emelem a távokat. Tavalyi évben létrehoztam a Kisucook facebook oldalt, ami mára 1200 feletti követővel rendelkezik. Receptjeimet mindig fázisfotókkal látom el, gyakran készítek hozzá receptkártyát, bevásárlólistát, újabban kiszámolt makrókkal.