Én sosem csináltam dilemmát abból, hogy túrógombóc vagy szilvás gombóc bugyogjon a lábasban vacsorára :)) Hiszen ki mondta, hogy a gombóc-uralom két markáns tagját nem lehet egyesíteni egy mesésen puha, mégis masszívabb típusú gombócba, amiben a szilvák biztos helyet kapnak? Naaaa, aki egyetért, hogy IGENIS lehet összemasszírozni a gombóc-kedvenceket, annak itt a tuti recept!
Természetesen fehérjedús, csakis összetett szénhidrátokat tartalmaz, minimális zsír mellett! A fehérjetartalmát a szénhidrátmentes desszert ízű SLIM fehérjével javítottam– a fahéjas csiga íz nagyon passzol a gombóchoz, és bizony jócskán javítja a diétás értékét!
(Láthatóan olyan finom lett, hogy mindenki rájárt, rájárna :))
Akik szeretnél élőben is megnézni, hogyan készülnek gombócok (ezek túrós gombócok, de az elv és a recept is hasonló!!), akkor ITT a VIDEÓ az elkészítésükről:
Előkészítés | 15 perc |
Sütés/főzés | 5 perc |
Pihentetés | 1 óra |
Mennyiség |
darab
|
- 500 gramm zsírszegény túró
- 200 gramm zabliszt
- 50 gramm Peak Slim And Beauty Protein fehérjepor zsírégetőkkel és kollagénnel fahéjas csiga íz 500g
- 2 db tojás
- ízlés szerint édesítő, fahéj
- 8 db szilva kettévágva, fahéjozva
- 1 adag Peak Yummy Flav Powder cukormentes ízesítő por almás rétes íz 250g igen, iseni bele az almás íz!!!!
- 30 gramm vaj
- 50 gramm zabkorpa
- 50 gramm cukrormnetes zabkeksz darálva
- ízlés szerint fahéj és édesítő
- ízlés szerint Peak Yummy Flav Powder cukormentes ízesítő por almás rétes íz 250g
Hozzávalók
A gombóchoz
A bundához
|
- Mindent keverj össze és hagyd állni kb. 15 percet, hogy szilárduljon a massza.
- Formázz vizes kézzel gombócokat és fél szilvát csomagolj bele.
- Készítsd el a fahéjas hempergőt: vajon pirítsd át a zabos-kekszes bundát végül az ízesítőt.
- !!Nem lobogó, hanem enyhén gyöngyöző vízbe tedd és a felszínre bukkanástól számítva 3-4 percen belül tedd bele a fahéjas hempergőbe. Jól forgasd át, még forrón!
- Szerintem behűtve, másnap a legfinomabb!