Emlékszel még gyermekkorod közkedvelt ételére a tejbegrízre, avagy tejbepapira? A menzán előszeretettel tálalták fel az óvodában és suliban egyaránt, de gondolom a nagymamád is sokszor készített neked vacsorára. Akkor még mit sem törődtél a kalóriákkal és az alapanyagok tudatos felhasználásával, viszont a hagyományos tejbegríz már nem állja meg a helyét a diétádban. Nos, itt egy sokkal egészségesebb és tápanyagban gazdagabb változat, akár edzés utánra is.
(Az adatok 1 adagra vonatkoznak):
- 30 gramm zabkorpa (darált zabpehellyel is megoldható valószínűleg, de a zabkorpa adja vissza az igazi “grízfeelinget”)
- 3 dl víz
- folyékony édesítő
- 1 adag vaníliás fehérjepor
- pici fahéj (ez a végén is bele/rá kerülhet)
Elkészítés: Pofon egyszerű, nem kell érte a nagymamát ugrasztanod. A fehérjeport keverd el a vízzel majd a zabkorpával és édesítővel, majd tedd fel főni. Addig főzd, amíg gríz állagú nem lesz. Ha nem követsz nagyon szigorú diétát, víz helyett zsírszegény tejjel is elkészítheted, a végeredmény finomabb lesz. Hagyd egy kicsit hűlni és szórd meg fahéjjal vagy eritrittel elkevert zsírszegény kakaóporral (tökéletesen helyettesíti a cukros kakaó formációt).
Akár ezzel indítod a napod, vagy este edzés után fogyasztod el, nagyszerűen visszaidézi majd gyermekkorod legjobb perceit.
Hozzászólások
Eddigi hozzászólások a "A jó öreg menza szökevény tejbegríz, amolyan diétás módon" című cikkhezÉppen tesztelem! Az alap recepthez adtam még egy marék apróra szelt diót és egy kis kanál kakaóport. Tápértékben és ízben is 10-es!