Sokszor nincs már az embernek fantáziája, hogy mit készítsen el, amitől jól is lakik, de a diétájának sem árt vele. Nekem ez a recept az egyik kedvencem, úgyhogy megosztom veled is, hátha adok vele egy tippet.
Nem lesz szükséged túl sok dologra, mindössze:
- 800 g csirkemell
- 1 nagyobb narancs
- 1 kisebb lilahagyma
- citrom
- fél dl fehérbor
- 2 dl 100%-os narancslé
- vöröshagyma
- mandulaszirom
- fűszerek tetszőlegesen: só, bors, pirospaprika, majoranna
- olajspray
Elkészítése:
Melegítsd elő a sütőt 200 fokra.
Csontozd ki és tisztítsd meg a csirkemellet, vágd kisebb darabokra, majd alaposan fűszerezd be.
Fújj ki egy tűzálló tálat olajspray-vel, majd helyezd a húsdarabokat a tűzálló tálra úgy, hogy az a felük legyen felfelé, ahonnan levetted a bőrt – már, ha nem filét vettél. Sózd, fűszerezd, majd szórd rá az a felvágott hagymát.
Ezután locsold meg a vörösbor és a narancslé felével, majd facsard rá egy fél citrom levét. Szeleteld fel a narancsot és helyezd a csirkemellre. Takard le alufóliával és mehet a sütőbe kb. 3/4 órára.
Vedd ki a sütőből, fordítsd meg a húsokat, majd öntsd rá a maradék narancslevet, bort, facsard rá a másik fél citromot is. Szórd meg az egészet mandulaszirmokkal és mehet vissza alufólia nélkül a sütőbe még 15 percre.
Tápérték összesen:
205 g fehérje, 8,7 g zsír, 31 g szénhidrát, 1035 kcal
Tálald főtt rizzsel, és alaposan locsold meg a kisült narancsos-boros szafttal. Jó étvágyat!