Csirkés quesadilla, avagy a kötelező Tex-Mex fogás!
Ha már menekülnél a csirke-rizs kombótól, akkor nem kell messzire futnod... csak mexikóig! :) Csirkés quesadilla lesz az új kedvenced, nekünk elhiheted!
Ha már menekülnél a csirke-rizs kombótól, akkor nem kell messzire futnod... csak mexikóig! :) Csirkés quesadilla lesz az új kedvenced, nekünk elhiheted!
-+=
Valljuk be őszintén, mindannyian keressük a lehetőségeket, hogyan tehetjük ehetővé a csirkemellet, amikor már a fülünkön jön ki. Ebben fog segíteni ez a recept, amiben jól elbújtatjuk a csirkét.
Hogy mi is az a quesadilla?
A mexikóiak melegszendvicse. Egy jókora tortilla, benne hús… sajt… összehajt… megsüt… megesz. Mellé halmozunk egy jókora salátát, így nem maradunk vitaminok híján sem.
33% OFF az Őszinte Visszajelzésedért! Írd meg nekünk - szeretettel: Peak
Lehet menőzni vele, ha vendégek jönnek. De be is dobozolhatjuk másnapra is. 🙂
Tápanyagadatok
Quesadilla, avagy a kötelező Tex-Mex fogás
Mennyiség egy adagban
Energia (kcal) 620Ebből zsírsavak (kcal) 216
% DV (napi érték)*
Összes zsír 24g37%
Szénhidrát 42g14%
Fehérje 58g116%
* Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ / 2000 kcal).
Előkészítés
10perc
Sütés/főzés
30perc
Mennyiség
adag
Hozzávalók
1dbteljes kiőrlésű tortilla lap
100grammcsirkemellfilé
60grammreszelt light sajt (trappista, mozzarella, ki melyiket szereti)
A csirkemellet nagyobb darabokra vágjuk. Sózzuk, borsozzuk és egy kanál olíva olajon megsütjük. Ha kész, két villa segítségével apró darabokra marcangoljuk. Finomabb és rusztikusabb lesz, ha nem késsel vágjuk apró kockákra.
A serpenyőben hagyjuk benne a csirke után maradt szaftot, erre dobjuk rá a tortillát.
Szépen oszlassuk el reszelt sajtot, a csirkét pedig tegyük a tortilla egyik felére. Amikor már látjuk, hogy kezd megolvadni a sajt, egy laza mozdulattal hajtsuk össze a tortillát. Nyomkodjuk le kicsit, hogy a sajt ragasztóként funkcionálhasson.
Ugye, nem volt egy nagy ördöngösség?! Annyi maradt hátra, hogy négybe csapjuk a quesadillánkat, megspékeljük az egészet sok-sok zöldséggel és egy kevés szósszal ízlés szerint.
2018 elején kezdtem el komolyabban foglalkozni az életmódváltással. Azóta sokkal tudatosabb vagyok mind a sport, mind a táplálkozás terén. Fontosnak tartom, hogy folyamatosan képezzem magam, hiszen ez egy olyan tudomány, mely napról napra változik, hetente bukkannak fel az újabb táplálékkiegészítők, modern "diéta" irányzatok és kutatási anyagok. Kedvenc témáim: alternatív, egészségtudatos receptek és a tudományos kutatások az edzés és táplálkozás terén. Szeretek tanulni és szeretem megosztani az információkat, amiket tanultam. Tudásomat főleg külföldi oldalakon gyarapítom, mert ezeken az oldalakon naprakészek az információk. Szeretnék minél több embernek segíteni azáltal is, hogy egy egészségesebb, teljesebb élet felé terelem a figyelmét. Ennek érdekében indítottuk el párommal az év elején a gasztroblogunkat, a CookTogether-t, melynek célkitűzése, hogy becsalogassuk az embereket a saját konyhájukba és megmutassuk nekik, hogy a főzés lehet jó móka és közös kikapcsolódás. A következő célom elindítani egy saját vállalkozást, ami főleg étrend-tervezéssel, sporttáplálkozással, fitness tanácsadással foglalkozna.