-+=

Imádunk mindent ami olasz… ugye főképp, ha a gasztronómiájukról van szó. Pizza, bolognai… és persze a lasagne! Persze a túl sok tészta nem egészséges, pláne nem akkor, ha diétázunk, és figyelnünk kell a szénhidrát bevitelre.

A diétás lasagne több változata is már színre lépett a Peak konyhában… volt egész elképesztő, minimál kalória mennyiségű cukkini fajta… de most még mindig a light, ámde annál masszívabb változatot hoztunk – amit mondjuk egy kiadós edzés után simán, bűntudat, és plusz felesleg nélkül letolhatsz!

A receptben több csavar is van!

Dolgozzon helyetted a Zsírégetőd! A Munka Ünnepére: 33% OFF a Peak Zsírégetőidre!

  • egyfelől a tésztalapokat édesburgonyával helyettesítettük – ami “jó” szénhidrát és a vércukor szintedet sem emeli mag túlzottan. Vékonyra vágva… tiszta-tészta feeling!!!
  • a darált húst soványból készítjük: a legjobb az itthon darát csirkemell vagy marha – de a boltban is lehet kapni előrecsomagolt, zsírszegény opciót.
  • a besamelt zabpehely lisztből készítettük, így tényleg egy szó sem érheti a recept reform mivoltát 🙂
  • a zsírszegény sajt pedig tökéletes zárása a műnek!
Tápanyagadatok
Batáta Lasagne
Mennyiség egy adagban
Energia (kcal) 293 Ebből zsírsavak (kcal) 72
% DV (napi érték)*
Összes zsír 8,2g 12%
Szénhidrát 33g 11%
Fehérje 20g 40%
* Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ / 2000 kcal).

 

Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 25+10 perc
Mennyiség
szelet
Hozzávalók
  • 500 gramm zsírszegény darált hús
  • 1 kg édesburgonya
  • 1 doboz sűrített paradicsiom
  • 3 evőkanál Peak MCT olaj
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 db vöröshagyma
A besamelhez
  • 50 gramm light vaj
  • 50 gramm zabpehelyliszt
  • 200 ml tej
  • 1 db tojás
A tetejére
  • 50 gramm zsírszegény sajt
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 25+10 perc
Mennyiség
szelet
Hozzávalók
  • 500 gramm zsírszegény darált hús
  • 1 kg édesburgonya
  • 1 doboz sűrített paradicsiom
  • 3 evőkanál Peak MCT olaj
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 db vöröshagyma
A besamelhez
  • 50 gramm light vaj
  • 50 gramm zabpehelyliszt
  • 200 ml tej
  • 1 db tojás
A tetejére
  • 50 gramm zsírszegény sajt
Elkészítés
  1. Az édesburgonyát megpucoljuk, szeleteljük és forrástól számítva 7 percet főzzük, aztán leszűrjük és félretesszük.
  2. Az olajon a felaprított hagymát megfonnyasszuk és hozzáadjuk a darált húst és fehéredésig pirítjuk. Ehhez mehet a paradicsomszósz, az átnyomott fokhagyma gerezdek és kb. 1 dl víz. Sózzuk ,borsozzuk ízlés szerint.
  3. Főzzük készre és ezt is tegyük félre.
  4. A besamel mártáshoz olvasszuk a vajat, keverjük hozzá fokozatosan a lisztet. Össze fog állni, de ez így normális. Keverjük hozzá a tejet egy habverő fejjel és kevergetve addig főzzük amíg besűrűsödik. Ezután hagyjuk kihűlni, majd keverjük el benne a tojást is.
  5. Egy 30x20-as Jénai tálban rétegezzük. Krumpli, darált hús, besamel. Végül besamellel zárjuk és 230 fokra előmelegített sütőben 25+10 percet süssük.
  6. 25 percnél tegyük rá a sajtot!

Vidd bátran, örülünk, hogy adhatunk neked!