Persze, hogy gyúrós, hiszen össze kell gyúrni, lapítani, tetszőleges mintákra szaggatni... és aztán bárhová magaddal vinni! Diétás mogyoróvajas keksz, fehérjeporral, zabbal... igazi fitnesz csemege, nemde? :)
Persze, hogy gyúrós, hiszen össze kell gyúrni, lapítani, tetszőleges mintákra szaggatni... és aztán bárhová magaddal vinni! Diétás mogyoróvajas keksz, fehérjeporral, zabbal... igazi fitnesz csemege, nemde? :)
-+=
Amerikában a mogyoróvajas szendvics, olyan mint itthon a parizeres kenyér: nem kell egy gyereknek sem bemutatni. Viszont itthon sokan nehezen barátkoznak meg vele az érdekes ízvilág miatt: sós is meg édes is meg mogyorós is. De ha valakit egyszer beszippant a mogyivaj-őrület nehezen ereszti el. Nem beszélve arról, hogy mértékletesen fogyasztva még egészséges is, hiszen tele van “jó zsírokkal”.
Mogyivajat, de melyiket???
Persze nem mindegy, hogy milyet veszünk, mert a boltok polcain sajnos nagyon sok olyan mogyivaj van ami tele van extra cukorral és pálmaolajjal….. Na de nekünk könnyű dolgunk van hiszen a Peak Peanut Butter egy gramm adalékanyagot nem tartalmaz: 100% színtiszta mogyoró!!!!!
Dolgozzon helyetted a Zsírégetőd! A Munka Ünnepére: 33% OFF a Peak Zsírégetőidre!
Tápanyagadatok
Mogyoróvajas keksz
Mennyiség egy adagban
Energia (kcal) 87Ebből zsírsavak (kcal) 36
% DV (napi érték)*
Összes zsír 4g6%
Szénhidrát 5g2%
Fehérje 14g28%
* Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ / 2000 kcal).
A tojást kikeverjük az eritrittel. Hozzáadjuk a mogyoróvajat és a többi száraz hozzávalót is. Egy homogén állagú tésztát kell kapjunk, addig kell gyúrni, míg nem marad semmilyen hozzávaló az edény oldalán.
10-15 perce betesszük hűlni a hűtőbe.
Ha ez megvan, akkor vizes kézzel kb 3-4 cm-es golyókat formázunk belőlük és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.
Egy vizes villával lenyomjuk őket úgy, hogy kb. 1 cm-es vastagságú korongokat kapjunk.
180 fokos sütőben, légkeverés nélkül 8-10 percig sütjük a kekszeket.
Közben nagyon kell figyelni rájuk, mert amint egy picit barnulni kezdenek, ki kell venni, különben könnyen megkeményednek.
Rácson hűlni hagyjuk, amint már langyosak, egy zárható edénybe tesszük.
Olvasztott csokival vagy Dietellával kedvünk szerint turbózhatjuk 😉
2018 elején kezdtem el komolyabban foglalkozni az életmódváltással. Azóta sokkal tudatosabb vagyok mind a sport, mind a táplálkozás terén. Fontosnak tartom, hogy folyamatosan képezzem magam, hiszen ez egy olyan tudomány, mely napról napra változik, hetente bukkannak fel az újabb táplálékkiegészítők, modern "diéta" irányzatok és kutatási anyagok. Kedvenc témáim: alternatív, egészségtudatos receptek és a tudományos kutatások az edzés és táplálkozás terén. Szeretek tanulni és szeretem megosztani az információkat, amiket tanultam. Tudásomat főleg külföldi oldalakon gyarapítom, mert ezeken az oldalakon naprakészek az információk. Szeretnék minél több embernek segíteni azáltal is, hogy egy egészségesebb, teljesebb élet felé terelem a figyelmét. Ennek érdekében indítottuk el párommal az év elején a gasztroblogunkat, a CookTogether-t, melynek célkitűzése, hogy becsalogassuk az embereket a saját konyhájukba és megmutassuk nekik, hogy a főzés lehet jó móka és közös kikapcsolódás. A következő célom elindítani egy saját vállalkozást, ami főleg étrend-tervezéssel, sporttáplálkozással, fitness tanácsadással foglalkozna.