-+=

Bizonyára Te is imádod a Ferrero rochert. És a Mozart golyót? Mert itt most ötvöztük a kettőt… hogy megtudd milyen az, amikor két nagy ágyú nyomul egy receptben!!!

A mogyorót pisztáciára cseréltük és az extra egészséges íz élményt a Peak Pistachio vajjal fokoztuk a maximumra! Került belőle a közepébe, a nugát krémbe, a mellette lévő marcipán rétegbe, és a külső bevonat csoki rétegéből se felejtettük ki. Végül darált pisztácia darabokkal szórtuk meg.

Miért is vágj bele a recept-tesztelésébe?

Dolgozzon helyetted a Zsírégetőd! A Munka Ünnepére: 33% OFF a Peak Zsírégetőidre!

  • Mert elronthatatlan és nem igényel túl nagy konyhai előéletet. A golyók készítése talán kicsit pepecsnek tűnhet, de nem az! Beraksz közben egy jó filmet, vagy csak meditatív tevékenységnek könyveled el a napi stressz után! 😉
  • …és gondolj arra: olyan íz élményben lehet részed, ha elkészíted, hogy nem is hiszed majd el, hogy lehet ennyire egészséges az, ami ennyire finom!
  • Nem utolsó soron szuper gasztro-ajándék haveroknak, anyukádnak vagy a biztos-hogy-nem-eszik-meg-bármit egészségmániás barátnődnek!

Sok sikert és jó étvágyat. Vigyázz, mert nagyon laktató…és addiktív! 🙂

Tápanyagadatok
Amikor két nagy pályás keveredik! Mozart-Rocher golyó pisztáciavajjal!
Mennyiség egy adagban
Energia (kcal) 131 Ebből zsírsavak (kcal) 90
% DV (napi érték)*
Összes zsír 10,5g 15%
Szénhidrát 7,5g 2%
Fehérje 3,2g 6%
* Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ / 2000 kcal).

Előkészítés 30 perc
Mennyiség
golyó
Hozzávalók
A marcipán réteghez:
A középső nugátos részhez:
A külső bevonathoz:
Előkészítés 30 perc
Mennyiség
golyó
Hozzávalók
A marcipán réteghez:
A középső nugátos részhez:
A külső bevonathoz:
Elkészítés
  1. Ha sózott pisztáciát vettünk pucoljuk meg és szűrőn mossuk át, majd szárítsuk meg és futtassuk át darálón. De tegyünk félre 10 db-ot.
  2. A marcipánt az első adag darált pisztáciával, a Peak pisztáciavajjal és az édesítővel gyúrjuk össze, majd tegyük hűtőbe felhasználásig.
  3. A közepébe kerülő nugát golyóhoz a csokit olvasszuk meg vízgőz felett egy tálban, a Peak pisztáciavajjal és a második adag édesítővel. Hagyjuk lehűlni majd annyi időre tegyük fagyasztóba, hogy formázható legyen. Nálam ez 10 perc volt.
  4. A 10 szem félretett pisztáciát vágjuk félbe egy késsel, és miközben a nugátból formázunk golyókat, tegyünk a közepébe 1-1 darabot.
  5. Ha ezzel megvagyunk tegyük sima hűtőbe amíg a marcipán réteget elkészítjük.
  6. Ehhez a marcipánt por édesítőn kinyújtjuk - kb. 3 mm vastagra, majd 4-5 cm átmérőjű, kör alakú süti szaggatóval kiszaggatjuk és egy nugát golyót teszünk a közepébe. Utána a marcipán réteggel együtt újra golyót formázunk belőle.
  7. Az utolsó réteghez, a csokit ebben az esetben is vízgőz felett olvasszuk fel - a Peak pisztáciavajjal és a sima vajjal. A golyókat megforgatjuk benne és sütőpapírra tesszük dermedni. Megszórjuk darált pisztáciával, nem rontunk vele el semmit 🙂

Mozart golyó

Mozart golyó pisztáciavajjal

Vidd bátran, örülünk, hogy adhatunk neked!