Bizonyára Te is imádod a Ferrero rochert. És a Mozart golyót? Mert itt most ötvöztük a kettőt… hogy megtudd milyen az, amikor két nagy ágyú nyomul egy receptben!!!
A mogyorót pisztáciára cseréltük és az extra egészséges íz élményt a Peak Pistachio vajjal fokoztuk a maximumra! Került belőle a közepébe, a nugát krémbe, a mellette lévő marcipán rétegbe, és a külső bevonat csoki rétegéből se felejtettük ki. Végül darált pisztácia darabokkal szórtuk meg.
Miért is vágj bele a recept-tesztelésébe?
- Mert elronthatatlan és nem igényel túl nagy konyhai előéletet. A golyók készítése talán kicsit pepecsnek tűnhet, de nem az! Beraksz közben egy jó filmet, vagy csak meditatív tevékenységnek könyveled el a napi stressz után! 😉
- …és gondolj arra: olyan íz élményben lehet részed, ha elkészíted, hogy nem is hiszed majd el, hogy lehet ennyire egészséges az, ami ennyire finom!
- Nem utolsó soron szuper gasztro-ajándék haveroknak, anyukádnak vagy a biztos-hogy-nem-eszik-meg-bármit egészségmániás barátnődnek!
Sok sikert és jó étvágyat. Vigyázz, mert nagyon laktató…és addiktív! 🙂
Előkészítés | 30 perc |
Mennyiség |
golyó
|
- 200 gramm natúr marcipán
- 12 gramm Peak Pistachio 100% pisztáciavaj ez egy evőkanálnyi
- 30 gramm hámozott pisztácia
- 20 gramm eritrit
- 10 db pisztácia
- 12 gramm Peak Pistachio 100% pisztáciavaj
- 100 gramm cukormentes csoki
- 50-60 gramm eritrit
- 50 gramm aprított pisztácia
- 100 gramm cukormentes csoki
- 12 gramm Peak Pistachio 100% pisztáciavaj
- 2 evőkanál kókuszzsír vagy vaj
Hozzávalók
A marcipán réteghez:
A középső nugátos részhez:
A külső bevonathoz:
|
- Ha sózott pisztáciát vettünk pucoljuk meg és szűrőn mossuk át, majd szárítsuk meg és futtassuk át darálón. De tegyünk félre 10 db-ot.
- A marcipánt az első adag darált pisztáciával, a Peak pisztáciavajjal és az édesítővel gyúrjuk össze, majd tegyük hűtőbe felhasználásig.
- A közepébe kerülő nugát golyóhoz a csokit olvasszuk meg vízgőz felett egy tálban, a Peak pisztáciavajjal és a második adag édesítővel. Hagyjuk lehűlni majd annyi időre tegyük fagyasztóba, hogy formázható legyen. Nálam ez 10 perc volt.
- A 10 szem félretett pisztáciát vágjuk félbe egy késsel, és miközben a nugátból formázunk golyókat, tegyünk a közepébe 1-1 darabot.
- Ha ezzel megvagyunk tegyük sima hűtőbe amíg a marcipán réteget elkészítjük.
- Ehhez a marcipánt por édesítőn kinyújtjuk - kb. 3 mm vastagra, majd 4-5 cm átmérőjű, kör alakú süti szaggatóval kiszaggatjuk és egy nugát golyót teszünk a közepébe. Utána a marcipán réteggel együtt újra golyót formázunk belőle.
- Az utolsó réteghez, a csokit ebben az esetben is vízgőz felett olvasszuk fel - a Peak pisztáciavajjal és a sima vajjal. A golyókat megforgatjuk benne és sütőpapírra tesszük dermedni. Megszórjuk darált pisztáciával, nem rontunk vele el semmit 🙂