Az olaszok lehet hogy kiborulnának, ellenben ha egyszerű, full diétás pizza élményre vágysz, akkor érdemes nekiugrani ennek a merész, ámde meglepően finom receptnek!
Az olaszok lehet hogy kiborulnának, ellenben ha egyszerű, full diétás pizza élményre vágysz, akkor érdemes nekiugrani ennek a merész, ámde meglepően finom receptnek!
-+=
A pizzát MINDENKI szereti (pont). De hogyan hozzuk össze a fenséges pizza élményt a “beachbody”-val?
Itt a legújabb alternatíva: pizzatészta helyett padlizsán!!!
“Hogy miiii??!! Sok mindent láttunk a nap alatt, de azért ez már sok” – mondhatnád, de mielőtt teljesen elvetnéd az ötletet, adj neki egy esélyt.
33% OFF az Őszinte Visszajelzésedért! Írd meg nekünk - szeretettel: Peak
Úgy néz ki, mint egy mini-pizza? IGEN!
Olyan az illata, mint egy pizzának? BIZONY!
Olyan az íze, mint egy igazi pizzának? Hát nem teljesen 😀
Diétába illeszthető? DE MÉG MENNYIRE!!!
Zöldséget, gyümölcsöt érdemesebb piacról vagy helyi termelőktől beszerezni. Nagy valószínűséggel szebb, ízesebb darabok közül válogathatunk náluk, mint a szupermarketekben.
Tápanyagadatok
Padlizsán pizza
Mennyiség egy adagban
Energia (kcal) 329Ebből zsírsavak (kcal) 108
% DV (napi érték)*
Összes zsír 12g18%
Szénhidrát 34g11%
Fehérje 21g42%
* Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ / 2000 kcal).
Előkészítés
10perc
Sütés/főzés
15perc
Mennyiség
adag
Hozzávalók
600grammpadlizsán
100grammparadicsomszósz
150grammligth sajt (trappista vagy mozzarella)
20grammcsirkemellsonka vagy light szalámi
Előkészítés
10perc
Sütés/főzés
15perc
Mennyiség
adag
Hozzávalók
600grammpadlizsán
100grammparadicsomszósz
150grammligth sajt (trappista vagy mozzarella)
20grammcsirkemellsonka vagy light szalámi
Elkészítés
A padlizsánt megmossuk és 1cm vastagságú darabokra vágjuk. Besózzuk és hagyjuk állni 20-30 percet, hogy levet eresszen, majd papírtörlővel leitatjuk róla.
Sütőpapírral tepsire helyezzük a padlizsánkarikákat és megkenjünk a paradicsomszószunkkal. Én egy fűszerezett, olíva bogyóval turbózott változatot használtam most.
Ezután jöhet szép sorban a többi feltét: sonka, szalámi, (meg a mi szem-szájnak ingere), megkoronázva reszelt sajttal.
180 fokra előmelegített sütőben, grillfokozaton addig sütjük, míg meg nem pirul a sajt. (kb. 15-20 perc)
Fogyasztás előtt érdemes a héját egy laza mozdulattal eltávolítani.
2018 elején kezdtem el komolyabban foglalkozni az életmódváltással. Azóta sokkal tudatosabb vagyok mind a sport, mind a táplálkozás terén. Fontosnak tartom, hogy folyamatosan képezzem magam, hiszen ez egy olyan tudomány, mely napról napra változik, hetente bukkannak fel az újabb táplálékkiegészítők, modern "diéta" irányzatok és kutatási anyagok. Kedvenc témáim: alternatív, egészségtudatos receptek és a tudományos kutatások az edzés és táplálkozás terén. Szeretek tanulni és szeretem megosztani az információkat, amiket tanultam. Tudásomat főleg külföldi oldalakon gyarapítom, mert ezeken az oldalakon naprakészek az információk. Szeretnék minél több embernek segíteni azáltal is, hogy egy egészségesebb, teljesebb élet felé terelem a figyelmét. Ennek érdekében indítottuk el párommal az év elején a gasztroblogunkat, a CookTogether-t, melynek célkitűzése, hogy becsalogassuk az embereket a saját konyhájukba és megmutassuk nekik, hogy a főzés lehet jó móka és közös kikapcsolódás. A következő célom elindítani egy saját vállalkozást, ami főleg étrend-tervezéssel, sporttáplálkozással, fitness tanácsadással foglalkozna.