A karácsony nem feltétlenül a könnyű és egészséges ételekről szól, de mi lenne, ha ehetnél valami finomat, egészségeset, ráadásul könnyen beillesztheted a karácsonyi menübe?! A következő recept kiváló lehet Karácsony másnapján, ebédre és vacsorára is. Ez pedig nem más, mint a lazac egy kis zöldséggel és kuszkusszal.
Hozzávalók:
- 100 g kuszkusz
- 1,5 dl víz
- kókuszzsír vagy Ez-Coat olajspray
- 350 g lazacfilé
- só, bors
- zöldségkeverék (tetszőleges fajta és mennyiség)
- citrom
Elkészítése:
- Forralj fel a vizet és tedd bele a kuszkuszt. Ha gondolod, sózd meg picit. 5-10 perc alatt lefedve kész is lesz.
- Sózd, borsozd a lazacot
- Serpenyőben hevíts kókuszzsírt vagy fújd be a serpenyőt az olaj sprayvel
- Tedd a serpenyőbe az előzetesen befűszerezett halat
- A zöldségeket egy másik serpenyőben kezdd el minimális olajon pirítani.
- 3 perc elteltével fordítsd meg a lazacot. Újabb 3 perc elteltével vedd le a tűzről és csavarj rá egy pici citromot.
- Időközben elkészül a zöldség is, és a kuszkusz is megszívja magát.
Ezzel a recepttel is kedveskedhetsz a hozzád érkező vendégeknek vagy viheted magaddal a rokonokhoz.