-+=
Olvasási idő: < 1 perc

A karácsony nem feltétlenül a könnyű és egészséges ételekről szól, de mi lenne, ha ehetnél valami finomat, egészségeset, ráadásul könnyen beillesztheted a karácsonyi menübe?! A következő recept kiváló lehet Karácsony másnapján, ebédre és vacsorára is. Ez pedig nem más, mint a lazac egy kis zöldséggel és kuszkusszal.

Hozzávalók:

Black Friday! 33% OFF Mindenre a PeakShopban + 1 doboz Cukimentes Szaloncukor is a Tiéd!

  • 100 g kuszkusz
  • 1,5 dl víz
  • kókuszzsír vagy Ez-Coat olajspray
  • 350 g lazacfilé
  • só, bors
  • zöldségkeverék (tetszőleges fajta és mennyiség)
  • citrom

Elkészítése:

  • Forralj fel a vizet és tedd bele a kuszkuszt. Ha gondolod, sózd meg picit. 5-10 perc alatt lefedve kész is lesz.
  • Sózd, borsozd a lazacot
  • Serpenyőben hevíts kókuszzsírt vagy fújd be a serpenyőt az olaj sprayvel
  • Tedd a serpenyőbe az előzetesen befűszerezett halat
  • A zöldségeket egy másik serpenyőben kezdd el minimális olajon pirítani.
  • 3 perc elteltével fordítsd meg a lazacot. Újabb 3 perc elteltével vedd le a tűzről és csavarj rá egy pici citromot.
  • Időközben elkészül a zöldség is, és a kuszkusz is megszívja magát.

Ezzel a recepttel is kedveskedhetsz a hozzád érkező vendégeknek vagy viheted magaddal a rokonokhoz.

lazac_zoldsegekkel_kuszkusszal_recept

Sült lazac

Sült lazac recept

Ketogén diéta könnyen! Töltsd le INGYEN a felkészülésedhez!