-+=
Olvasási idő: < 1 perc

Az általános hétköznapi rohanásban sajnos nagyon kevesen fogyasztunk levest. Ennek az oka az is lehet, hogy az átlagos étkezdei kínálat nehezen nevezhető ideálisnak. Az ételek tetején áll a zsír, alacsony minőségű és olcsó húsrészeket használnak, az ízek pedig mesterségesen vannak tuningolva. Semmi természetesség. Emellé talán még cukrozottak is, ami aztán semmi esetben nem konstruktív, attól függetlenül, hogy fizikai vagy szellemi munkát végzel-e. Ilyen levesekre valóban nincs szükséged. Pláne nem inzulincsúcsokra!

Viszont most mutatok olyat, amire van, akár délben, akár edzés után. Marhahús, zöldségek és köles. Egyszerű, de nagyszerű. Dobjuk össze!

Leves

Hozzávalók:

  • 40 dkg soványabb marhacomb (érdemes jóban lenned ehhez a hentessel)
  • 1 kg fagyasztott leveszöldség (répák, zeller, kelbimbó)
  • 10 dkg köles
  • só, bors

Marhahúsleves

Elkészítés:

Dolgozzon helyetted a Zsírégetőd! A Munka Ünnepére: 33% OFF a Peak Zsírégetőidre!

Tedd fel a kölest főni, akár egy adag rizst, csak pirítás nélkül.

A marhacombot vágd apróra, hogy hamar megfőjön. Tedd fel hideg vízben, majd ha kezd gyöngyözni a víz, habozd le. Adj a húsnak legalább 30 percet, sózd, borsozd. A fagyasztott zöldséget öntsd hozzá. Kb. 10 perc múlva kész. Tálaláskor szedj hozzá annyi kölest, amennyit kívánsz.

Ha igazi férfiétkezést akarsz belőle, őrölj rá friss chilit.

Miért jó ez a leves?

Tökéletes amino profillal rendelkezik. Olyan szénhidrátforrást tartalmaz, ami gluténmentes, ásványi anyagokban és B-vitaminokban profi. Sőt, még a gyomrod is szereti. A zöldségek a fagyasztás miatt hamar tárolásra kerültek, így magasabb lehet a vitamintartalmuk. Ráadásul az egész elkészítés nincs 1 órás művelet.

Ne szokj le a levesről! Egy leves legyen finom, de egyben anabolikus és tápláló!

marhaleves-dietas-recept

Vidd bátran, örülünk, hogy adhatunk neked!