A Peak Girl Zárt csoportban fantasztikus recepteket találni, és Csobánka keksze, a cicákkal, még a szokásos nyalánkságoktól is extrább. Ez a recept egyszerűen: CUKI.
Csobánka receptje a következő:
Én most bögrés mértékegységet használtam, 2 dl-es bögrét.
- ¾ bögre, az az 180 ml mogyoróvaj (ha éppen kifogyott a Peakes mogyoróvaj készleted, de van, egy jó minőségű aprítód könnyedén készíthetsz mogyoróból vajat, csak kitartónak kell lenni és néha pihentetni a gépedet le ne égjen).
- 1 adagolókanál Peak protein, bármilyen
- 1 tojás
- ízlés szerint eritrit vagy más édesítő
- 1 csipet só (ha sós mogyorót használtál, akkor ez kihagyható)
- 1 teáskanál sütőpor (ha mintás kekszeket csinálsz, minél kevesebbet tegyél bele)
Ezeket jól keverd össze és megpróbálsz közben önmegtartóztatást gyakorolni. 🙂
Majd jön a liszt, ami valójában bármilyen liszt lehet. Nekem otthon kókuszliszt (2 evőkanál) és gluténmentes zabliszt volt. Zabpelyhet is lehet darálni liszt helyett. Mehet bele akár mandulaliszt is. A lényeg hogy jól formázható, de ne túl kemény masszát kapjunk. Ha kókuszlisztet használsz, várj néhány percet mielőtt a többi lisztet hozzáadod, mert a kókuszliszt szomjas jószág, nagyon megszívja magát.
Ha jól összegyurmáztad, már nyújthatod is. Ha van szilikon lapod, akkor gyerekjáték, ennek hiányában én folpackot terítek le, arra a tésztát és a tetejére megint folpackot teszek. Így könnyedén nyújtható a tészta.
Sütni 175-180 fokon szoktam. Figyelj oda, mert nagyon gyorsan pirul és beton keménnyé válik, ha nem vagy szemfüles!
További cicákat díszítésként hozzátehetsz! :))
(A képen Ágnes Schnepf cicája!)