-+=

Vannak dolgok, amik nélkül nem múlhat el az ősz… mondjuk egy almákkal megtömött pite íze igencsak hiányérzetet keltene, nemde?

Nos, a mai recept több oknál fogva is KÜLÖNLEGES: egyfelől a legelegújabb Slim Protein üdvöskével készült… ami méltán illik a recepthez: hiszen frissítő almás-krémes ízével megtöri az unott csoki-vanília-eper vonulatot!

Másfelől a recept cukor és fehérlisztmentes – így szinte mindenféle diétába beleilleszthető!

Dolgozzon helyetted a Zsírégetőd! A Munka Ünnepére: 33% OFF a Peak Zsírégetőidre!

És persze ő is megkapta a gyúrós jelzőt… mert a tésztát biza’ gyúrjuk… és kreatívak a maradékot most NEM MEGESZIK… hanem kis súlyzókat szaggathatnak a tetejére!

Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 20 perc
Pihentetés 30 perc
Mennyiség
szelet
Hozzávalók
Hozzávalók a tésztához
Hozzávalók a töltelékhez:
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 20 perc
Pihentetés 30 perc
Mennyiség
szelet
Hozzávalók
Hozzávalók a tésztához
Hozzávalók a töltelékhez:
Elkészítés
  1. A száraz hozzávalókat összekeverjük egy nagy tálban. Hozzáadjuk a kókuszolajat, a tojást és 1 evőkanál joghurtot. Addig gyúrjuk a tésztát míg nem kapunk egy homogén labdát. Ha nagyon nem akar összeállni a tészta, akkor segíthetünk rajta még egy kis joghurttal. A tészta egy 26 cm-es pite formába lesz elég, plusz marad egy kis tészta a tetejére, játszani a díszítéssel.
  2. Szóval ha kész a tészta, ¾-ét nyújtsuk ki egy 3-4mm vastag körré. A kis kókuszolajjal kikent, kilisztezett formába fektetett tésztát tegyük a hűtőbe hűlni, míg elkészül az alma.
  3. A megmosott, megpucolt almákat egy nagylyukú reszelőn lereszeljük. De ha valaki szeret vele elpepecselni, akkor tetszés szerint véghatja bármiféle alakzatra is. Kicsit kinyomkodjuk az alma levét (ez lesz az igazi 100%-os gyümölcslé 😀 ), majd bedobjuk egy fazékba és elkezdjük párolni. Amikor kicsit levet eresztett, hozzáadjuk a fehérjeport, elkeverjük és félretesszük hűlni.
  4. Ha egy kicsit leveses almaszószt kapunk, akkor érdemes a tésztára, az alma alá egy kis darált diót szórni. Jót tesz az ízének és nem fog elázni a tészta. Betöltjük az almát a pitébe, csinálunk rá tetőt vagy formákat vagy rácsot vagy ami nekünk tetszik.
  5. 180 fokos sütőben 15-20 perc alatt készre sül. Akkor jó, ha már kezd barnulni a teteje. Nagyon fontos, bár nagyon nehéz feladat, de hagyjuk kihűlni a sütit, különben nem fog örülni neki a gyomrunk.

Több fitt süti ITT!

almás pite

almás pite fehérjeporral

Vidd bátran, örülünk, hogy adhatunk neked!