Az uncsi csoki-vanília-eper ízek után valami igazán üdítő újdonság került hozzánk! Almás pite fehérje... ami nem is érezhetné otthonosabban magát.... mint egy proteines pitében... na persze csak a kulacsod után! :)
Az uncsi csoki-vanília-eper ízek után valami igazán üdítő újdonság került hozzánk! Almás pite fehérje... ami nem is érezhetné otthonosabban magát.... mint egy proteines pitében... na persze csak a kulacsod után! :)
-+=
Vannak dolgok, amik nélkül nem múlhat el az ősz… mondjuk egy almákkal megtömött pite íze igencsak hiányérzetet keltene, nemde?
Nos, a mai recept több oknál fogva is KÜLÖNLEGES: egyfelől a legelegújabb Slim Protein üdvöskével készült… ami méltán illik a recepthez: hiszen frissítő almás-krémes ízével megtöri az unott csoki-vanília-eper vonulatot!
Másfelől a recept cukor és fehérlisztmentes – így szinte mindenféle diétába beleilleszthető!
Dolgozzon helyetted a Zsírégetőd! A Munka Ünnepére: 33% OFF a Peak Zsírégetőidre!
És persze ő is megkapta a gyúrós jelzőt… mert a tésztát biza’ gyúrjuk… és kreatívak a maradékot most NEM MEGESZIK… hanem kis súlyzókat szaggathatnak a tetejére!
Előkészítés
15perc
Sütés/főzés
20perc
Pihentetés
30perc
Mennyiség
szelet
Hozzávalók
Hozzávalók a tésztához
225grammteljes kiőrlésű liszt(célunknak megfelelően lehet teljes kiőrlésű, zab, gluténmentes, Ch csökkentett)
A száraz hozzávalókat összekeverjük egy nagy tálban. Hozzáadjuk a kókuszolajat, a tojást és 1 evőkanál joghurtot. Addig gyúrjuk a tésztát míg nem kapunk egy homogén labdát. Ha nagyon nem akar összeállni a tészta, akkor segíthetünk rajta még egy kis joghurttal. A tészta egy 26 cm-es pite formába lesz elég, plusz marad egy kis tészta a tetejére, játszani a díszítéssel.
Szóval ha kész a tészta, ¾-ét nyújtsuk ki egy 3-4mm vastag körré. A kis kókuszolajjal kikent, kilisztezett formába fektetett tésztát tegyük a hűtőbe hűlni, míg elkészül az alma.
A megmosott, megpucolt almákat egy nagylyukú reszelőn lereszeljük. De ha valaki szeret vele elpepecselni, akkor tetszés szerint véghatja bármiféle alakzatra is. Kicsit kinyomkodjuk az alma levét (ez lesz az igazi 100%-os gyümölcslé 😀 ), majd bedobjuk egy fazékba és elkezdjük párolni. Amikor kicsit levet eresztett, hozzáadjuk a fehérjeport, elkeverjük és félretesszük hűlni.
Ha egy kicsit leveses almaszószt kapunk, akkor érdemes a tésztára, az alma alá egy kis darált diót szórni. Jót tesz az ízének és nem fog elázni a tészta. Betöltjük az almát a pitébe, csinálunk rá tetőt vagy formákat vagy rácsot vagy ami nekünk tetszik.
180 fokos sütőben 15-20 perc alatt készre sül. Akkor jó, ha már kezd barnulni a teteje. Nagyon fontos, bár nagyon nehéz feladat, de hagyjuk kihűlni a sütit, különben nem fog örülni neki a gyomrunk.
2018 elején kezdtem el komolyabban foglalkozni az életmódváltással. Azóta sokkal tudatosabb vagyok mind a sport, mind a táplálkozás terén. Fontosnak tartom, hogy folyamatosan képezzem magam, hiszen ez egy olyan tudomány, mely napról napra változik, hetente bukkannak fel az újabb táplálékkiegészítők, modern "diéta" irányzatok és kutatási anyagok. Kedvenc témáim: alternatív, egészségtudatos receptek és a tudományos kutatások az edzés és táplálkozás terén. Szeretek tanulni és szeretem megosztani az információkat, amiket tanultam. Tudásomat főleg külföldi oldalakon gyarapítom, mert ezeken az oldalakon naprakészek az információk. Szeretnék minél több embernek segíteni azáltal is, hogy egy egészségesebb, teljesebb élet felé terelem a figyelmét. Ennek érdekében indítottuk el párommal az év elején a gasztroblogunkat, a CookTogether-t, melynek célkitűzése, hogy becsalogassuk az embereket a saját konyhájukba és megmutassuk nekik, hogy a főzés lehet jó móka és közös kikapcsolódás. A következő célom elindítani egy saját vállalkozást, ami főleg étrend-tervezéssel, sporttáplálkozással, fitness tanácsadással foglalkozna.