-+=

Pulled porkot előszőr egy autós találkozón ettem. Addig a pillanatig azt sem tudtam, hogy eszik vagy isszák. Szimpatikus volt, mert jó sok hús volt benne. 🙂

Volt hozzá egy nagyon király saláta is, amiről szintén nem tudtam semmit. Miután elfogyasztottam, megfogadtam, hogy egyszer én is készítek majd hasonlót.

Dolgozzon helyetted a Zsírégetőd! A Munka Ünnepére: 33% OFF a Peak Zsírégetőidre!

Ennek is eljött az ideje… igaz én nem hagyományos változatot készítettem, hanem csirkemellből. Szerintem a húsi, a saláta és a pirított zsemle együttesen egy nagyon jó ízvilágot ad. A legjobb az egészben, hogy tényleg nincsenek szabályok az ízesítésre, így kedved szerint készítheted.

 

Előkészítés 15-20 perc
Sütés/főzés 20-25 perc
Mennyiség
adag
Hozzávalók
A húshoz
  • 800 gramm csirkemellfilé
  • 4 db teljes kiőrlésű zsemle
  • 1 teáskanál cayenne bors
  • ízlés szerint édesítőszer
  • ízlés szerint Worcester szósz
  • ízlés szerint chili
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint bors
  • ízlés szerint mustár
  • ízlés szerint fokhagyma
  • ízlés szerint őrölt pirospaprika
  • ízlés szerint BBQ fűszerkeverék
A salátához
  • 1 fej káposzta
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db lilahagyma
  • majonéz
  • ecet
  • édesítőszer
  • citromlé
Előkészítés 15-20 perc
Sütés/főzés 20-25 perc
Mennyiség
adag
Hozzávalók
A húshoz
  • 800 gramm csirkemellfilé
  • 4 db teljes kiőrlésű zsemle
  • 1 teáskanál cayenne bors
  • ízlés szerint édesítőszer
  • ízlés szerint Worcester szósz
  • ízlés szerint chili
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint bors
  • ízlés szerint mustár
  • ízlés szerint fokhagyma
  • ízlés szerint őrölt pirospaprika
  • ízlés szerint BBQ fűszerkeverék
A salátához
  • 1 fej káposzta
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db lilahagyma
  • majonéz
  • ecet
  • édesítőszer
  • citromlé
Elkészítés
  1. A csirkemellett főzzük meg, a vízbe tehetsz ízlés szerint sót, borsót, fűszereket.
  2. Miután megfőtt két villa segítségével tépd szét őket apró darabokra.
  3. Közben egy serpenyőt elkezdhetsz felhevíteni. A tépett csirkemellett ízlés szerint fűszerezd. \ ha szaftosabbra szeretnéd tehetsz hozzá sűrített paradicsomot\
  4. Amikor már kellően forró a serpenyő, akkor kevés olajon pirítsd le a csirkét. Közben érdemes kóstolni és szükség esetén tovább fűszerezni.
  5. A káposztát vágd vékony szálakra, a répát reszeld le. A lilahagymát vágd apróra. Ha ezzel megvagy keverd össze és ízlés szerint add hozzá a majonézt, ecetet, sót. édesítőszert, citromlevet.
  6. Ha minden kész nincs más dolgod mint a zsömlét vágd félbe, kend meg vajjal és pirítsd meg egy forró serpenyőn.
  7. Ha kész, akkor az következő szerint érdemes rétegezni: Zsemlére alsó részére mehet majonéz, tépett hús és a tetejére pedig a saláta végül pedig a zsemle teteje. Érdemes még hozzá akár sült édesburgonyát készíteni sütőben 🙂

pulled pork hamburger

csirkés pulled pork hamburger

Vidd bátran, örülünk, hogy adhatunk neked!