-+=

Újra itt a péntek, jöhet az újabb pufirizses recept. Ezúttal sós irányba fogunk mozdulni. Maradjunk a megszokott szendvics formánál: alap – valamilyen kence – feltét.

Az alapot nem lesz nehéz kitalálni: puffasztott rizs. Erre fog jönni a humusz. De mi is a humusz? – kérdezhetnéd.

Itthon inkább a vegánok és vegetáriánusok körében elterjedt, magyarul csicseriborsó krém. Nagy százalékban maga a csicseriborsó alkotja, ehhez jön még egy kis tahini (ígérem, nem lesz több külföldi szó – ez nem más, mint szezámmag krém), ez készíthető házilag is, de egyszerűbb módja ha készen vesszük egy bioboltban.

Dolgozzon helyetted a Zsírégetőd! A Munka Ünnepére: 33% OFF a Peak Zsírégetőidre!

Ha valaki szeret kísérletezni és van ideje, akkor ajánlott otthon készíteni (akkor biztosan tudjuk, hogy mi lesz benne), de a bolti változat is megfelelő, általában nem tartalmaznak tartósítószereket és hozzáadott cukrot.

Szóval ezzel a humusszal fogjuk szép vastagon megkenni a pufirizs lapokat. 🙂

 

Előkészítés 15 perc
Mennyiség
adag
Hozzávalók
  • 1 csomag puffasztott rizs
  • 1 db csicserioborsó konzerv
  • ízlés szerint tahini
  • ízlés szerint só, bors, fokhagyma, citromlé és olívaolaj
  • pár db csiperkegomba
Előkészítés 15 perc
Mennyiség
adag
Hozzávalók
  • 1 csomag puffasztott rizs
  • 1 db csicserioborsó konzerv
  • ízlés szerint tahini
  • ízlés szerint só, bors, fokhagyma, citromlé és olívaolaj
  • pár db csiperkegomba
Elkészítés
  1. Az alapot nem lesz nehéz kitalálni: puffasztott rizs. Lehet sima, sózott, magvas vagy akár barnarizses is.
  2. A csicseriborsót krémesítjük, ehhez jön még egy kis tahini (ígérem, nem lesz több külföldi szó - ez nem más, mint szezámmag krém), ez készíthető házilag is, de egyszerűbb módja ha készen vesszük egy bióboltban.
  3. Innentől a fantáziánkra és ízlésünkre van bízva a fűszerezés.
  4. Só, bors, fokhagyma, citromlé és olívaolaj megy bele mindenképp az alaprecept szerint. Ezen felül turbózhatjuk mustárral, pirospaprikával, de hallottam már sütőtökös verzióról is - úgyis szezonja van, aki szereti, annak érdemes kipróbálni.
  5. Szóval ezzel a humusszal fogjuk szép vastagon megkenni a pufirizs lapokat.
  6. Erre jön rá a gomba, amit előtte egy serpenyőben egy pici kókuszolajon barnára pirítunk.
  7. Egy kis extra szezámmaggal díszítjük és már tolhatjuk is be reggelire, vacsorára, snacknek vagy akár egy rohanós ebédként is funkcionálhat.

Pufirizs süti ITT!

humusz

gombás humusz

Vidd bátran, örülünk, hogy adhatunk neked!