Sajtburger….. imádjuk….kár is lenne tagadni. És a pizza? Na igen, még azt is! De nem férnek bele. Bárhogy is nézzük, nem fééééérnek bele az egészséges életmódunkba. Mégis mit tehetünk?
Teszünk a világra, vagyis a diétába – és se kalóriát, se bélbolyhokat nem kímélve magunkévá tesszük az utunkba kerülő első példányt. DE! Másnapos hasfájás, bűntudat, ‘sohatöbbet’ ígéretek… mint egy túltolt, töménytelen-töményes haveri est után…
Várhatunk egy-egy csalónapot, DE az olyan messze van. Még a holnap is messze van, ha az ember olvadó sajtot, szénhidrátot és mindenféle aljas dolgot kíván.
Akkor hát ne legyen DE! Főképp mert a két nagy kedvenc egyesült, ráadásul diétás formában! Egészséges zabpehelylisztből, hogy a vércukorszinted se szökjön az egekbe. Plusz! Zsírszegény darált hússal, light reszelt sajttal és az elmaradhatatlan uborka szeletekkel.
> Peak-tipp! Még jobban növelheted a burger-pizzád fehérje tartalmát, ha a zabliszt negyedét kicseréled a semleges ízű, Peak Protein Fusion fehérjére!
Edd bátran a hamburgert pizza formájában. Mert elronthatatlan!
Előkészítés | 10 perc |
Sütés/főzés | 30-40 perc |
Mennyiség |
szelet
|
- 4 db tojás
- 12 evőkanál zabpehelyliszt
- 60 ml tej
- 4 evőkanál Peak MCT olaj vagy kókuszzsír
- 300 gramm zsírszegény darált hús
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 100 gramm light reszelt sajt
- 3-4 db csemege uborka
- 1-1 evőkanál light ketchup-majonéz-mustár
- ízlés szerint só, bors, oregano
Hozzávalók
|
- A tojást a liszttel két csipet sóval, egy kiskanál oregánóval, a tejjel és az olajjal alaposan keverd el - és öntsd 32 cm-es pizza sütő formába. Egy híg masszát fogsz kapni, ha jól csináltad!
- 180 fokra előmelegített sütőben süsd 10 percet, utána tedd félre hűlni.
- Három evőkanál olajon pirítsd üvegesre az aprított hagymát, tedd hozzá a darált húst is és fűszerezd ízlés szerint. Végül süsd barnulásig, azaz készre!
- Egy kis tálban keverd össze a ketchupot, majonézt és a mustárt.
- Ezt kend rá a félkész pizza alapra, halmozd rá a darált húst, szórd meg a light sajttal és tedd rá az uborka szeleteket is!
- Süsd tovább, amíg a sajt ráolvad illetve rápirul, ahogy szereted!