-+=

Sajtburger….. imádjuk….kár is lenne tagadni. És a pizza? Na igen, még azt is! De nem férnek bele. Bárhogy is nézzük, nem fééééérnek bele az egészséges életmódunkba. Mégis mit tehetünk?

Teszünk a világra, vagyis a diétába – és se kalóriát, se bélbolyhokat nem kímélve magunkévá tesszük az utunkba kerülő első példányt. DE! Másnapos hasfájás, bűntudat, ‘sohatöbbet’ ígéretek… mint egy túltolt, töménytelen-töményes haveri est után…

Várhatunk egy-egy csalónapot, DE az olyan messze van. Még a holnap is messze van, ha az ember olvadó sajtot, szénhidrátot és mindenféle aljas dolgot kíván.

Akkor hát ne legyen DE! Főképp mert a két nagy kedvenc egyesült, ráadásul diétás formában! Egészséges zabpehelylisztből, hogy a vércukorszinted se szökjön az egekbe. Plusz! Zsírszegény darált hússal, light reszelt sajttal és az elmaradhatatlan uborka szeletekkel.

Dolgozzon helyetted a Zsírégetőd! A Munka Ünnepére: 33% OFF a Peak Zsírégetőidre!

> Peak-tipp! Még jobban növelheted a burger-pizzád fehérje tartalmát, ha a zabliszt negyedét kicseréled a semleges ízű, Peak Protein Fusion fehérjére!

Edd bátran a hamburgert pizza formájában. Mert elronthatatlan!

Tápanyagadatok
Sajtburger pizza
Mennyiség egy adagban
Energia (kcal) 236 Ebből zsírsavak (kcal) 99
% DV (napi érték)*
Összes zsír 11g 17%
Szénhidrát 11g 4%
Fehérje 21,5g 42%
* Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ / 2000 kcal).

 

Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 30-40 perc
Mennyiség
szelet
Hozzávalók
  • 4 db tojás
  • 12 evőkanál zabpehelyliszt
  • 60 ml tej
  • 4 evőkanál Peak MCT olaj vagy kókuszzsír
  • 300 gramm zsírszegény darált hús
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 100 gramm light reszelt sajt
  • 3-4 db csemege uborka
  • 1-1 evőkanál light ketchup-majonéz-mustár
  • ízlés szerint só, bors, oregano
Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 30-40 perc
Mennyiség
szelet
Hozzávalók
  • 4 db tojás
  • 12 evőkanál zabpehelyliszt
  • 60 ml tej
  • 4 evőkanál Peak MCT olaj vagy kókuszzsír
  • 300 gramm zsírszegény darált hús
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 100 gramm light reszelt sajt
  • 3-4 db csemege uborka
  • 1-1 evőkanál light ketchup-majonéz-mustár
  • ízlés szerint só, bors, oregano
Elkészítés
  1. A tojást a liszttel két csipet sóval, egy kiskanál oregánóval, a tejjel és az olajjal alaposan keverd el - és öntsd 32 cm-es pizza sütő formába. Egy híg masszát fogsz kapni, ha jól csináltad!
  2. 180 fokra előmelegített sütőben süsd 10 percet, utána tedd félre hűlni.
  3. Három evőkanál olajon pirítsd üvegesre az aprított hagymát, tedd hozzá a darált húst is és fűszerezd ízlés szerint. Végül süsd barnulásig, azaz készre!
  4. Egy kis tálban keverd össze a ketchupot, majonézt és a mustárt.
  5. Ezt kend rá a félkész pizza alapra, halmozd rá a darált húst, szórd meg a light sajttal és tedd rá az uborka szeleteket is!
  6. Süsd tovább, amíg a sajt ráolvad illetve rápirul, ahogy szereted!

Vidd bátran, örülünk, hogy adhatunk neked!