Te is szereted a kínai konyhát, de valahogy nem vagy megelégedve a gyors kínai kajáldákban kapható változatokkal? Ugye, hogy sokszor elég olajosak, van, hogy csepeg az olajtól az illatos omlós csirke. Lássuk be, ezekben az éttermekben nem biztos, hogy feltétlenül egészségesen főznek. Szeretnéd otthon, gyorsan és könnyen elkészíteni valamelyiket? A következő recept, egy ilyen változatot mutat be. Ha Te is unod már esetleg a natúr csirkemellet, akkor ez a recept neked szól.
Kínai étel
Szecsuáni csípős csirke
Hozzávalók:
- 400 g csirkemell
- 1 fej vöröshagyma
- 4 dl víz
- kókuszzsír
- szecsuáni csípős csirke alap (Knorr Rafinéria)
- rizs (jázmin vagy basmati vagy barna rizs)
Diétás kínai étel
Elkészítés:
- Mosd meg a húst, majd vágd fel apró csíkokra!
- Egy lábosban, vagy ha van egy mélyebb serpenyőd, akkor abban hevíts fel egy kis kókuszzsírt és erős lángon hirtelen pirítsd meg rajta a csirkemell csíkokat!
- Vágd fel a hagymát nagy kockákra és add hozzá a húshoz. Folyamatosan kevergetve pirítsd továbbra is erős lángon, kb. 3-4 percig!
- Öntsd hozzá a 4 dl vizet és a tasak tartalmát!
- Kevergesd lassú közepesen lángon 5-10 percig, fedő nélkül párold!
- Főzd meg a rizst menet közben és tálald vele!
Az alapanyagokat egyszerűen beszerezheted bármelyik nagyobb hipermarketből. A szecsuáni csípős csirke alap – ha a Knorr félét veszed – nem tartalmaz tartósítószert, mesterséges színezéket valamint hozzáadott ízfokozó adalékanyagokat. Íme, a végeredmény:
Próbáld ki ezt a finom receptet Te is!
Peak Man – Legény Árpád, olvasói bejegyzés
Tudj meg többet arról, hogyan lehetsz még szebb a Google+ oldalunkon!
Hozzászólások
Eddigi hozzászólások a "Diétás kínai étel, a’la szecsuáni csirke akár vacsorára is!" című cikkhezTisztelettel szeretném kérni, hogy ne keverjük a magyar emberek mindennapjaiban fellelhető kínai “gyors” éttermeket a tradícionális kínai konyhával, ugyanis ezek a büfék még csak köszönőviszonyban sincsenek az általános kínai konyhaművészet gyakorlóinak teljesítményével.
Köszönettel,
Mészáros Ferenc
Szia Feri,
Tökéletesen egyetértek, ugyanis 6 hónapot töltöttem Kínában, ott éltem, és az ottani étel – bármikor, bármennyit.
De a gyors éttermi európaisított verzió – ez nem tudom micsoda.
Igaz, ez a recept is csak valami utánzat, a mindennapokra.
Jobb mint a hamburger, sokkal rosszabb mint a tradícionális kínai ételek.
Egyetértek.
Segítség lehet, hogy felfedeztem egy valódi kínai éttermet, ahol kínai embereknek főznek, a kínai tradíciókat megőrizve: 10.kerület. Budapest, Szállás utca. Nem lehet eltéveszteni, egy étterem van.
Esetleg segítség azoknak, akik meg akarják tudni, milyen a finom kínai konyha.
Kedves Móni!
A szállás utcai éttermet nem ismerem, de ha szereted a jót (márpedig ezek szerint szereted 🙂 ), tudom ajánlani szintén Kőbányán a monori utcában, a milky way hotel melletti éttermet. Ismerem a szakácsot, igazi tésztamester, lanzhou szakács. Mindenkinek jó szívvel tudom ajánlani!
Köszi :)))! Nagyon szuper, mindenképp elmegyek 🙂
Sziasztok!
Igen én is egyetértek, hogy amit, itthon lehet kapni a kínai gyorséttermekben, annak köze sincs az eredetihez. Márcsak ezért sem ajánlatos ott enni.
Amit én összeraktam, az sem olyan jó nyilván, amit Kínában lehet kapni, de szerintem egy egyszerű otthoni ételnek megfelelő, kezdő férfi szakácsok is könnyen el tudják készíteni:)
Köszi a tippet én is meglátogatom majd valamikor az ajánlott éttermeket.
Üdvözlettel:
Árpád