Van egy etalon a magyar gasztronómiában, amivel húzzunk most egy párhuzamot. Annyit ér az életed, amiből csinálod és amennyit beletöltesz. Ez a palacsinta. Fehér liszt, cukor és finomított olajok liter- és tonnaszámra. Ezt felejtsd el! Olyan palacsintára van szükséged, ami tápláló, fehérjében gazdag és csak minimális csalás van az összetevők között. 5 emelet, zabpehely, túrókrém és vörös áfonya. Nem hangzik rosszul, ugye?
Ha már eleve halott ügy, hogy nekiállj a palacsintatésztával bajlódni, akkor választhatsz előre kikevert palacsintaport is alapul, amihez már csak a tölteléket kell összedobnod.
A tészta összetevői:
- 100 g zabpehelyliszt
- 2 tojás
- 2-4 deciliter zabtej
- 1 evőkanál olívaolaj
- rizsszirup vagy Agavé szirup
A túrókrémhez:
- 75 dkg sovány túró
- 6-7 evőkanál 12%-os tejföl
- fahéj
- reszelt citromhéj
- rizsszirup vagy Agavé szirup
Elkészítés:
A tészta összetevőit öntsd egy keverőtálba. Annyi zabtejet adj hozzá, hogy kicsit hígabb legyen. Turmixold össze az egészet. Pihentesd 15 percet.
Utána a túrót keverd össze a tejföllel, adj hozzá annyi rizsszirupot, hogy vállalhatóan édeskés legyen, majd jöhet a fahéj és a citromhéj. Hagyd állni.
Süsd ki a palacsintákat, ebből a mennyiségből 5-6 db-nak kell kijönnie.
Keress egy alacsony falú tálat. Rétegezz. 1 palacsinta, rá 3-4 evőkanál túrókrém. Ezt ismételt meg 4-szer vagy 5-ször.
A tetejét locsold meg mandula- vagy zabtejjel hígított tejföllel és szórd meg 10 dkg vörös áfonyával vagy olyan aszalt gyümölccsel, amit szeretsz, de ne legyen cukrozott. Bőven elég a fruktóz tartalma.
Tedd az egészet a sütőbe 15-20 percre!
Hagyd egy kicsit hűlni és élvezd az emeletes desszertet, ami támogatja a normális csalásodat. Ésszerű keretek között, de finoman! Ez kazein, anabolikus és finom.
Vigyázat! Edzés után is kiválóan visszatölt!