-+=
Olvasási idő: 2 perc

Van egy etalon a magyar gasztronómiában, amivel húzzunk most egy párhuzamot. Annyit ér az életed, amiből csinálod és amennyit beletöltesz. Ez a palacsinta. Fehér liszt, cukor és finomított olajok liter- és tonnaszámra. Ezt felejtsd el! Olyan palacsintára van szükséged, ami tápláló, fehérjében gazdag és csak minimális csalás van az összetevők között. 5 emelet, zabpehely, túrókrém és vörös áfonya. Nem hangzik rosszul, ugye?

Ha már eleve halott ügy, hogy nekiállj a palacsintatésztával bajlódni, akkor választhatsz előre kikevert palacsintaport is alapul, amihez már csak a tölteléket kell összedobnod.

A tészta összetevői:

  • 100 g zabpehelyliszt
  • 2 tojás
  • 2-4 deciliter zabtej
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • rizsszirup vagy Agavé szirup

A túrókrémhez:

  • 75 dkg sovány túró
  • 6-7 evőkanál 12%-os tejföl
  • fahéj
  • reszelt citromhéj
  • rizsszirup vagy Agavé szirup

Elkészítés:

Black Friday! 33% OFF Mindenre a PeakShopban + 1 doboz Cukimentes Szaloncukor is a Tiéd!

A tészta összetevőit öntsd egy keverőtálba. Annyi zabtejet adj hozzá, hogy kicsit hígabb legyen. Turmixold össze az egészet. Pihentesd 15 percet.

Utána a túrót keverd össze a tejföllel, adj hozzá annyi rizsszirupot, hogy vállalhatóan édeskés legyen, majd jöhet a fahéj és a citromhéj. Hagyd állni.

Süsd ki a palacsintákat, ebből a mennyiségből 5-6 db-nak kell kijönnie.

Keress egy alacsony falú tálat. Rétegezz. 1 palacsinta, rá 3-4 evőkanál túrókrém. Ezt ismételt meg 4-szer vagy 5-ször.

A tetejét locsold meg mandula- vagy zabtejjel hígított tejföllel és szórd meg 10 dkg vörös áfonyával vagy olyan aszalt gyümölccsel, amit szeretsz, de ne legyen cukrozott. Bőven elég a fruktóz tartalma.

Tedd az egészet a sütőbe 15-20 percre!

Hagyd egy kicsit hűlni és élvezd az emeletes desszertet, ami támogatja a normális csalásodat. Ésszerű keretek között, de finoman! Ez kazein, anabolikus és finom.

Vigyázat! Edzés után is kiválóan visszatölt!

turos_palacsinta_torta

Palacsinta

Zabos palacsinta

Ketogén diéta könnyen! Töltsd le INGYEN a felkészülésedhez!