Ha már te is unod, hogy a bolti zabszeletek tápanyag táblázatait bújva folyamatos csalódás ér a töménytelen hozzáadott cukormennyiség miatt, akkor ez a recept neked szól.
Miért is szeretjük ezeket a szeleteket?
Kompakt, gyors energiaforrás! Mindig lapulhat egy a fiókunkban, a táskánkban, így vészhelyzet esetén van mihez nyúlni. Akár egy gyors tízórai, uzsi, ebéd utáni desszert vagy egy kis edzés előtti gyors energia amire vágysz, ez a kis zabszelet lesz a megoldás rá!
Elkészítése pofon egyszerű, 3 fő összetevő kell hozzá, a többi rád van bízva. 🙂
Aki szeretné növelni a fehérje tartalmát is, az a zabpehely egy részét – nagyjából 30%-át váltsa ki bátran a kedvenc Peak fehérje porával 🙂
Előkészítés | 10 perc |
Sütés/főzés | 10 perc |
Mennyiség |
darab
|
- 250 gramm mazsola
- 135 gramm zabpehely
- 2 evőkanál kókuszolaj
- fahéj és gyömbérpor ízlés szerint
- 6 teáskanál Peak Slim Dark Choco Cream - cukormentes étcsokoládé krém
Hozzávalók
|
- A mazsolát beáztatjuk, lecsepegtetjük, majd a 200 grammot egy aprítóba teszünk.
- Addig aprítjuk, míg egy homogén masszát nem kapunk. Ehhez hozzáadjuk a zabot, a kókuszzsírt és a fűszereket.
- Egy sütőpapírral bélelt tepsiben egyenletesen eloszlatjuk a masszát, úgy hogy kb.egy 15x20 cm-es, 1 cm vastag téglalapot kapjunk.
- Előmelegített sütőben 10-15 percig sütjük 150 fokon. Az a jó, ha aranybarnára pirul a teteje.
- Várjuk meg, hogy kihűljön, majd jöhet a legjobb rész: nyakon öntjük egy jó adag Slim Choco étcsokis krémmel. Hűtőbe rakjuk, hogy megszilárduljon a csoki, utána pedig tetszés szerint szeleteljük, csomagoljuk avagy rögtön elfogyasztjuk.