-+=

Akár etikai, akár egészségi okokból próbálsz kevesebb húst és állati eredetű élelmiszert fogyasztani? Akkor az indiai gasztronómiát neked találták ki.

Itthon is egyre nagyobb tért hódit a vegán étkezés/életstílus. Van aki divatból, van aki egészségi okokból étkezik így.

Egyre nagyobb az indiai konyha térhódítása már hazánkban is. Bár elsőre talán túl erős, intenzívnek tűnhetnek számunkra az ízek, hamar hozzá lehet szokni. Talán ez az oka, hogy ezekből az ételekből egy húsevő számára sem hiányzik a hús. Tele van ízekkel, színekkel, illatokkal.

Dolgozzon helyetted a Zsírégetőd! A Munka Ünnepére: 33% OFF a Peak Zsírégetőidre!

A következő fogás alapja a csicseriborsó lesz, megspékelve spenóttal, sok-sok fűszerrel és egy Peak-es titkos összetevővel!

Tápanyagadatok
Vegán curry Peak-módra
Mennyiség egy adagban
Energia (kcal) 213 Ebből zsírsavak (kcal) 63
% DV (napi érték)*
Összes zsír 7,6g 11%
Szénhidrát 10,2g 3%
Fehérje 23,5g 46%
* Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ / 2000 kcal).

 

Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 15 perc
Mennyiség
adag
Hozzávalók
  • 240 gramm konzerv csicseriborsó
  • 240 gramm konzerv hámozott, aprított paradicsom - de dolgozhatunk frissel is
  • 1 db vöröshagyma
  • 170 gramm spenót
  • 10 gramm kókuszolaj
  • 1 nagy gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál reszelt gyömbér
  • 1 evőkanál garam massala (indiai fűszerkeverék)
  • 35 gramm Peak Cashew Butter 100% kesudió vaj
Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 15 perc
Mennyiség
adag
Hozzávalók
  • 240 gramm konzerv csicseriborsó
  • 240 gramm konzerv hámozott, aprított paradicsom - de dolgozhatunk frissel is
  • 1 db vöröshagyma
  • 170 gramm spenót
  • 10 gramm kókuszolaj
  • 1 nagy gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál reszelt gyömbér
  • 1 evőkanál garam massala (indiai fűszerkeverék)
  • 35 gramm Peak Cashew Butter 100% kesudió vaj
Elkészítés
  1. A hagymát megpucoljuk, félbevágjuk, felkarikázzuk.
  2. A kókuszolajat megolvasztjuk egy serpenyőben, majd rádobjuk a hagymát. Addig pároljuk, míg össze nem esik, az se baj ha kicsit odapirul. Ráöntjük a paradicsomot és főzzük 4-5 percig.
  3. Eközben a csicseriborsót lecsepegtetjük és folyó víz alatt átmossuk párszor. Mehet bele a csicseriborsó és az összes fűszer is. Fedő alatt 10-12 percig főzzük, majd levesszük a fedőt és úgy főzzük tovább 5 percig. Ha sűrűbb állagot szeretnénk elérni, érdemes egy villával vagy krumplinyomóval néhány borsót összetörni.
  4. Beletesszük a spenótot, hagyjuk, hogy összeessen, majd a legvégén hozzáadjuk a kesuvajat, hogy krémes állagot kapjunk. Korianderes basmati rizzsel tálalva, bárkit levesz a lábáról.

Vegan étrendminta ITT!

vegán curry

kesudiós vegán curry

Vidd bátran, örülünk, hogy adhatunk neked!