Nemcsak vegán lelkeket fog kielégíteni a recept - hiszen az indiai konyha pikantériája mindenkivel elfeledteti a "ragadozó" énjét :)
Nemcsak vegán lelkeket fog kielégíteni a recept - hiszen az indiai konyha pikantériája mindenkivel elfeledteti a "ragadozó" énjét :)
-+=
Akár etikai, akár egészségi okokból próbálsz kevesebb húst és állati eredetű élelmiszert fogyasztani? Akkor az indiai gasztronómiát neked találták ki.
Itthon is egyre nagyobb tért hódit a vegán étkezés/életstílus. Van aki divatból, van aki egészségi okokból étkezik így.
Egyre nagyobb az indiai konyha térhódítása már hazánkban is. Bár elsőre talán túl erős, intenzívnek tűnhetnek számunkra az ízek, hamar hozzá lehet szokni. Talán ez az oka, hogy ezekből az ételekből egy húsevő számára sem hiányzik a hús. Tele van ízekkel, színekkel, illatokkal.
Dolgozzon helyetted a Zsírégetőd! A Munka Ünnepére: 33% OFF a Peak Zsírégetőidre!
A következő fogás alapja a csicseriborsó lesz, megspékelve spenóttal, sok-sok fűszerrel és egy Peak-es titkos összetevővel!
Tápanyagadatok
Vegán curry Peak-módra
Mennyiség egy adagban
Energia (kcal) 213Ebből zsírsavak (kcal) 63
% DV (napi érték)*
Összes zsír 7,6g11%
Szénhidrát 10,2g3%
Fehérje 23,5g46%
* Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ / 2000 kcal).
Előkészítés
10perc
Sütés/főzés
15perc
Mennyiség
adag
Hozzávalók
240grammkonzerv csicseriborsó
240grammkonzerv hámozott, aprított paradicsom - de dolgozhatunk frissel is
A hagymát megpucoljuk, félbevágjuk, felkarikázzuk.
A kókuszolajat megolvasztjuk egy serpenyőben, majd rádobjuk a hagymát. Addig pároljuk, míg össze nem esik, az se baj ha kicsit odapirul. Ráöntjük a paradicsomot és főzzük 4-5 percig.
Eközben a csicseriborsót lecsepegtetjük és folyó víz alatt átmossuk párszor. Mehet bele a csicseriborsó és az összes fűszer is. Fedő alatt 10-12 percig főzzük, majd levesszük a fedőt és úgy főzzük tovább 5 percig. Ha sűrűbb állagot szeretnénk elérni, érdemes egy villával vagy krumplinyomóval néhány borsót összetörni.
Beletesszük a spenótot, hagyjuk, hogy összeessen, majd a legvégén hozzáadjuk a kesuvajat, hogy krémes állagot kapjunk.
Korianderes basmati rizzsel tálalva, bárkit levesz a lábáról.
2018 elején kezdtem el komolyabban foglalkozni az életmódváltással. Azóta sokkal tudatosabb vagyok mind a sport, mind a táplálkozás terén. Fontosnak tartom, hogy folyamatosan képezzem magam, hiszen ez egy olyan tudomány, mely napról napra változik, hetente bukkannak fel az újabb táplálékkiegészítők, modern "diéta" irányzatok és kutatási anyagok. Kedvenc témáim: alternatív, egészségtudatos receptek és a tudományos kutatások az edzés és táplálkozás terén. Szeretek tanulni és szeretem megosztani az információkat, amiket tanultam. Tudásomat főleg külföldi oldalakon gyarapítom, mert ezeken az oldalakon naprakészek az információk. Szeretnék minél több embernek segíteni azáltal is, hogy egy egészségesebb, teljesebb élet felé terelem a figyelmét. Ennek érdekében indítottuk el párommal az év elején a gasztroblogunkat, a CookTogether-t, melynek célkitűzése, hogy becsalogassuk az embereket a saját konyhájukba és megmutassuk nekik, hogy a főzés lehet jó móka és közös kikapcsolódás. A következő célom elindítani egy saját vállalkozást, ami főleg étrend-tervezéssel, sporttáplálkozással, fitness tanácsadással foglalkozna.